Ημικρανία

Οι ημικρανίες αποτελούν ένα είδος κεφαλαλγίας, οι οποίες διαρκούν έως και 3 ημέρες και χαρακτηρίζονται από μια σειρά νευρολογικών συμπτωμάτων.

Αίτια

Οι ημικρανίες οφείλονται στην απότομη αύξηση της αιματικής ροής στα αγγεία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα, τα νεύρα που τα περιβάλλουν να εκκρίνουν ουσίες που σηματοδοτούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Τα ακριβή αίτια των ημικρανιών δεν έχουν εξακριβωθεί ωστόσο η κληρονομικότητα, ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ορισμένες τροφές φαίνεται πως πολλές φορές πυροδοτούν την εμφάνισή τους. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η φωτοευαισθησία, ο οξύς πόνος, η ναυτία, το αίσθημα κόπωσης, οι οπτικές διαταραχές, ο πόνος στον αυχένα, η ευερεθιστότητα κ.α..

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Εάν και τα αίτια της ημικρανίας δεν είναι καθορισμένα, η αποφυγή της καφεΐνης, η επαρκής διάρκεια ύπνου το βράδυ, η συστηματική άσκηση και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής αποσκοπούν στην πρόληψη εμφάνισης συμπτωμάτων καθώς και στη μείωση διάρκειας της ημικρανίας. Διαθέτουν μυοχαλαρωτική και σπασμολυτική δράση, ενώ επιδρούν στη λειτουργία των νεύρων και των ορμονών που εμπλέκονται στην ημικρανία.

  • Coenzyme Q10 (CoQ10). Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης ημικρανίας.
  • Μαγνήσιο (Magnesium). Μέταλλο το οποίο μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανιών, ενώ συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Διαθέτει μυοχαλαρωτική δράση.
  • Butterbur (Petasites hybridus). Βοηθά στη μείωση της συχνότητα αλλά και της διάρκειας των ημικρανιών. Διαθέτει σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα και την αυξημένη πίεση.
  • Feverfew (Tanacetum parthenium). Βότανο με σπασμολυτική και μυοχαλαρωτική δράση. Βοηθά στη μείωση της σύσπασης των αγγείων και της φλεγμονής.
  • 5-hydroxytryptophan (5-HTP). Πρόδρομο μόριο της σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστή ο οποίος συμμετέχει στην έναρξη της ημικρανίας και συμμετέχει στη διαπερατότητα των αγγείων. Βοηθά στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.
  • Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2). Συμβάλλει στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος βοηθώντας στην πρόληψη εμφάνισης ημικρανιών.

46 Προϊόντα

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
-35%
Solgar Vitamin B2  (Riboflavin) 100 mg 100 veg. caps
-40%
Solgar Chelated Magnesium 100 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
100%
-40%
Solgar Magnesium with vitamin B6 100 tabs
-35%
Solgar Magnesium Citrate 200 mg 60 tabs
-35%
Solgar Magnesium Citrate 200 mg 120 tabs
-30%
Power Health Magnesium 220 mg 20 eff tabs
-30%
Nature's Plus Vitamin B2 100 mg 90 tabs
-35%
Lamberts B2 (Riboflavin) 50 mg 100 caps
-15%
Metapharm Synosan MagnesiumKomplex 50 tabs
-40%
Health Aid Vitamin B2 (Riboflavin) 100 mg prolonged release 60 tabs
-40%
Health Aid Magnesium Orotate 500 mg 30 tabs
-30%
Nature's Plus Dyno-Mins Magnesium 250 mg acid resistant 90 tabs
-30%
Quest Synergistic Magnesium 150 mg with Vitamin B6 60 tabs
-40%
Health Aid Mag Citra 1900 mg 60 tabs
-15%
Phonix Cyclamen spag 50 ml
-25%
Cosval P.C. 28 plus 20 tabs

46 Προϊόντα

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα