Ημικρανία - Πονοκέφαλος

Οι ημικρανίες αποτελούν ένα είδος κεφαλαλγίας, οι οποίες διαρκούν έως και 3 ημέρες και χαρακτηρίζονται από μια σειρά νευρολογικών συμπτωμάτων. Αίτια Οι ημικρανίες οφείλονται στην απότομη αύξηση της αιματικής ροής στα αγγεία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα, τα νεύρα που τα περιβάλλουν να εκκρίνουν ουσίες που σηματοδοτούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Τα ακριβή αίτια των ημικρανιών δεν έχουν εξακριβωθεί ωστόσο η κληρονομικότητα,...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 52

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25% Viogenesis Magnesium Complex 120 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-43% Health Aid Magnesium Orotate 500 mg 30 tabs
-43% Health Aid Mag Citra 1900 mg 60 tabs
-35% Nature's Plus Dyno-Mins Magnesium 250 mg acid resistant 90 tabs
-35% Life Extension Migra-Eeze 60 softgels
Βαθμολογία:
5% of 5
-45% Doctor's Formulas Λιποσωμιακό Magnesium Gluconate 100 mg 180 ml
-35% Quest Synergistic Magnesium 150 mg with Vitamin B6 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts B2 (Riboflavin) 50 mg 100 caps
-50% Now Magnesium Malate 1000 mg 180 tabs
-35% Nature's Plus Kalm Assure Magnesium powder orange flavour 522 gr
-10% Higher Nature True Food Magnesium Food State Nutrition 30 tabs
-38% Solgar Magnesium with vitamin B6 100 tabs
Βαθμολογία:
4.25% of 5
-30% Bionat Memovigor2 20 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-50% Now Magnesium Citrate Pure Powder 226 gr
-38% Solgar Chelated Magnesium 100 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
4.65% of 5
-25% Specchiasol Lenimyr 10 caps
Βαθμολογία:
3.65% of 5

ΠροΪόντα 1-16 από 52

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ημικρανία - Πονοκέφαλος

Οι ημικρανίες αποτελούν ένα είδος κεφαλαλγίας, οι οποίες διαρκούν έως και 3 ημέρες και χαρακτηρίζονται από μια σειρά νευρολογικών συμπτωμάτων.

Αίτια

Οι ημικρανίες οφείλονται στην απότομη αύξηση της αιματικής ροής στα αγγεία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα, τα νεύρα που τα περιβάλλουν να εκκρίνουν ουσίες που σηματοδοτούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Τα ακριβή αίτια των ημικρανιών δεν έχουν εξακριβωθεί ωστόσο η κληρονομικότητα, ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ορισμένες τροφές φαίνεται πως πολλές φορές πυροδοτούν την εμφάνισή τους. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η φωτοευαισθησία, ο οξύς πόνος, η ναυτία, το αίσθημα κόπωσης, οι οπτικές διαταραχές, ο πόνος στον αυχένα, η ευερεθιστότητα κ.α..

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Εάν και τα αίτια της ημικρανίας δεν είναι καθορισμένα, η αποφυγή της καφεΐνης, η επαρκής διάρκεια ύπνου το βράδυ, η συστηματική άσκηση και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής αποσκοπούν στην πρόληψη εμφάνισης συμπτωμάτων καθώς και στη μείωση διάρκειας της ημικρανίας. Διαθέτουν μυοχαλαρωτική και σπασμολυτική δράση, ενώ επιδρούν στη λειτουργία των νεύρων και των ορμονών που εμπλέκονται στην ημικρανία.

  • Μαγνήσιο (Magnesium). Μέταλλο το οποίο μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανιών, ενώ συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Διαθέτει μυοχαλαρωτική δράση.
  • Butterbur (Petasites hybridus). Βοηθά στη μείωση της συχνότητα αλλά και της διάρκειας των ημικρανιών. Διαθέτει σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα και την αυξημένη πίεση.
  • Feverfew (Tanacetum parthenium). Βότανο με σπασμολυτική και μυοχαλαρωτική δράση. Βοηθά στη μείωση της σύσπασης των αγγείων και της φλεγμονής.
  • 5-hydroxytryptophan (5-HTP). Πρόδρομο μόριο της σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστή ο οποίος συμμετέχει στην έναρξη της ημικρανίας και συμμετέχει στη διαπερατότητα των αγγείων. Βοηθά στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.
  • Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2). Συμβάλλει στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος βοηθώντας στην πρόληψη εμφάνισης ημικρανιών.