Ημικρανία

Οι ημικρανίες αποτελούν ένα είδος κεφαλαλγίας, οι οποίες διαρκούν έως και 3 ημέρες και χαρακτηρίζονται από μια σειρά νευρολογικών συμπτωμάτων. Αίτια Οι ημικρανίες οφείλονται στην απότομη αύξηση της αιματικής ροής στα αγγεία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα, τα νεύρα που τα περιβάλλουν να εκκρίνουν ουσίες που σηματοδοτούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Τα ακριβή αίτια των ημικρανιών δεν έχουν εξακριβωθεί ωστόσο η κληρονομικότητα,...
Περισσότερα

47 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Vitamin B2  (Riboflavin) 100 mg 100 veg. caps
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium citrate 400 mg 90 vcaps
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium powder orange flavour 522 gr
-35%
Life Extension Migra-Eeze 60 softgels
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now Magnesium Malate 1000 mg 180 tabs
-25%
Viogenesis Magnesium Complex 120 caps
Βαθμολογία:
80%
-40%
Forte Pharma Magne 300 90 tabs
-10%
Higher Nature True Food Magnesium Food State Nutrition 30 tabs
-30%
My Elements Magnesium & B6 20 eff tabs
-30%
Olympian Labs Magnesium Citrate 100 caps
-35%
Lamberts MagAsorb 150 mg 60 tabs
-30%
Salus Floradix Magnesium 250 ml
-30%
F Ective Magnesium 300 mg B6 5 mg 30 tabs
-20%
WinMedica UltraMag Oro 30 sachets x 1.8 gr
-25%
Specchiasol Lenimyr 10 caps
-45%
Doctor's Formulas Λιποσωμιακό Magnesium Gluconate 100 mg 180 ml

47 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Οι ημικρανίες αποτελούν ένα είδος κεφαλαλγίας, οι οποίες διαρκούν έως και 3 ημέρες και χαρακτηρίζονται από μια σειρά νευρολογικών συμπτωμάτων.

Αίτια

Οι ημικρανίες οφείλονται στην απότομη αύξηση της αιματικής ροής στα αγγεία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα, τα νεύρα που τα περιβάλλουν να εκκρίνουν ουσίες που σηματοδοτούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Τα ακριβή αίτια των ημικρανιών δεν έχουν εξακριβωθεί ωστόσο η κληρονομικότητα, ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ορισμένες τροφές φαίνεται πως πολλές φορές πυροδοτούν την εμφάνισή τους. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η φωτοευαισθησία, ο οξύς πόνος, η ναυτία, το αίσθημα κόπωσης, οι οπτικές διαταραχές, ο πόνος στον αυχένα, η ευερεθιστότητα κ.α..

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Εάν και τα αίτια της ημικρανίας δεν είναι καθορισμένα, η αποφυγή της καφεΐνης, η επαρκής διάρκεια ύπνου το βράδυ, η συστηματική άσκηση και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής αποσκοπούν στην πρόληψη εμφάνισης συμπτωμάτων καθώς και στη μείωση διάρκειας της ημικρανίας. Διαθέτουν μυοχαλαρωτική και σπασμολυτική δράση, ενώ επιδρούν στη λειτουργία των νεύρων και των ορμονών που εμπλέκονται στην ημικρανία.

  • Coenzyme Q10 (CoQ10). Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης ημικρανίας.
  • Μαγνήσιο (Magnesium). Μέταλλο το οποίο μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ημικρανιών, ενώ συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Διαθέτει μυοχαλαρωτική δράση.
  • Butterbur (Petasites hybridus). Βοηθά στη μείωση της συχνότητα αλλά και της διάρκειας των ημικρανιών. Διαθέτει σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα και την αυξημένη πίεση.
  • Feverfew (Tanacetum parthenium). Βότανο με σπασμολυτική και μυοχαλαρωτική δράση. Βοηθά στη μείωση της σύσπασης των αγγείων και της φλεγμονής.
  • 5-hydroxytryptophan (5-HTP). Πρόδρομο μόριο της σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστή ο οποίος συμμετέχει στην έναρξη της ημικρανίας και συμμετέχει στη διαπερατότητα των αγγείων. Βοηθά στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.
  • Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2). Συμβάλλει στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος βοηθώντας στην πρόληψη εμφάνισης ημικρανιών.