Έρπης

Ο όρος έρπης αναφέρεται σε μια ομάδα ιών που διαφοροποιούνται ανάλογα τον τύπου του ιού και το σημείο εκδήλωσης του (Herpes Simplex Virus 1 - ΗSV1 και Herpes Simplex Virus 2 - HSV2) . Ο επιχείλιος έρπης αποτελεί την πιο συχνή ιογενή λοίμωξη σε σχέση με τον έρπη γεννητικών οργάνων και τον έρπη ζωστήρα. Εκδηλώνεται στην ευρύτερη περιοχή της στοματικής...
Περισσότερα

17 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar L-Lysine 1000 mg 50 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lamberts L-Lysine 500 mg 120 tabs
-35%
Apivita Herbal cream Propolis 40 ml
-35%
Solgar L-Lysine 500 mg 50 veg.caps
-50%
Now L-Lysine 500 mg 100 caps
-30%
A. Vogel Bio-Propolis Lip care ointment 2 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Viogenesis L-Lysine 1000 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-27%
Compeed Herpes Επιχείλιος έρπης 15 invisible patches
-20%
Fadopharm Synergy Derm Herpes 15 ml
-25%
Specchiasol Propoli cream 100 ml
Hartmann Dermaplast Hydro Επίθεμα για τον επιχείλιο έρπητα 16τεμ
-35%
Nature's Plus L-Lysine 500 mg 90 caps
-28%
Hubner Silicea Cold Sore Lip gel 2 gr
-40%
Health Aid L-Lysine 500 mg 60 tabs
-30%
Herpatch Herpes Cold Sore Serum 5 ml
-35%
Quest L-Lysine 1000 mg 45 tabs

17 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Έρπης

Ο όρος έρπης αναφέρεται σε μια ομάδα ιών που διαφοροποιούνται ανάλογα τον τύπου του ιού και το σημείο εκδήλωσης του (Herpes Simplex Virus 1 - ΗSV1 και Herpes Simplex Virus 2 - HSV2) . Ο επιχείλιος έρπης αποτελεί την πιο συχνή ιογενή λοίμωξη σε σχέση με τον έρπη γεννητικών οργάνων και τον έρπη ζωστήρα. Εκδηλώνεται στην ευρύτερη περιοχή της στοματικής κοιλότητας και οφείλεται στον ιό HSV-1 .

Αίτια

Η επιμόλυνση του επιχείλιου έρπη είναι πολύ εύκολη καθώς μεταφέρεται μέσω της επαφής του προσώπου και των φιλιών. Ο ιός προσβάλλει τα νευρικά και επιθηλιακά κύτταρα κατά την πρώτη επαφή και εκεί αδρανοποιείται. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μειωμένη ανοσοποίηση, άγχος, αυξημένη υγρασία και κακή στοματική υγιεινή, ο ιός ξυπνά και εκδηλώνεται με μια σειρά από ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως φουσκάλες, πόνο, κνησμό, έλκος και πυρετό.

Αντιμετώπιση

Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Αντιιικές κρέμες βοηθούν στην καταστολή του ιού εφόσον εφαρμοστούν τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Εναλλακτικές θεραπείες αποτελούν:

  • Λυσίνη. Αμινοξύ το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη εμφάνισης του έρπητα μπλοκάροντας τους μηχανισμούς αναπαραγωγής του ιού.
  • Πρόπολη. Φυσική ουσία από τις μέλισσες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Μειώνει το χρόνο επούλωσης των πληγών και λειτουργεί προστατευτικά για τα χείλη.
  • Ψευδάργυρος. Ιχνοστοιχείο με αντιοξειδωτική δράση που βοηθά στην επούλωση των πληγών και στη μείωση των συμπτωμάτων του ιού. Συνδυάζεται με τη λυσίνη και συνήθως εφαρμόζεται τοπικά σε κρέμες/γέλες.
  • Επιχείλια επιθέματα. Λειτουργούν προστατευτικά ως προς της πληγές, προλαμβάνουν από επιμόλυνση και μετάδοση του ιού.
  • Οινόπνευμα. Βοηθά στη καταστολή του ιού.