Έκζεμα Ατοπικό

Το έκζεμα αποτελεί σύμπτωμα της ατοπικής δερματίτιδας (ατοπία), μια χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια. Πολλές φορές οι δύο όροι συγχέονται και ταυτίζονται. Ουσιαστικά αναφέρεται στη χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος σε ορισμένες ουσίες/παράγοντες και χαρακτηρίζεται από περιόδους εξάρσεων και υφέσεων. Αίτια Τα ακριβή αίτια εκζέματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Αποδίδεται κυρίως στη γενετική προδιάθεση του ατόμου και λιγότερο σε περιβαλλοντικά αίτια. Το ατοπικό δέρμα...
Περισσότερα

28 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar EPA/GLA 30 softgels
-35%
Quest Evening Primrose Oil 1000 mg 30 caps
-35%
Quest Evening Primrose Oil 1000 mg 90 caps
-15%
Phonix Urtica - Arsenicum spag 50 ml
-15%
Phonix Calcium Sulphuricum Phcp tabs 20 gr
-15%
Phonix Sulphur Jodatum Phcp tabs 20 gr
-15%
Phonix Sulphur Phcp tabs 20 gr
-45%
Now Evening Primrose Oil 500 mg w/GLA 100 softgels
-35%
Solgar Super Starflower Oil 1300 mg 30 softgels
-45%
Now Super Primrose 1300 mg 60 softgels
-35%
Quest Synergistic Zinc 15 mg with copper 90 tabs
-45%
Now Borage Oil 1050 mg 60 softgels
-28%
Arkocaps Evening Primrose Oil 60 caps
-35%
Quest Synergistic Zinc15 mg with copper 30 tabs
Βαθμολογία:
60%
-30%
Nature's Plus Ultra EPO 1500 GLA 60 softgels
-35%
Solgar EPA/GLA 60 softgels

28 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το έκζεμα αποτελεί σύμπτωμα της ατοπικής δερματίτιδας (ατοπία), μια χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια. Πολλές φορές οι δύο όροι συγχέονται και ταυτίζονται. Ουσιαστικά αναφέρεται στη χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος σε ορισμένες ουσίες/παράγοντες και χαρακτηρίζεται από περιόδους εξάρσεων και υφέσεων.

Αίτια

Τα ακριβή αίτια εκζέματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Αποδίδεται κυρίως στη γενετική προδιάθεση του ατόμου και λιγότερο σε περιβαλλοντικά αίτια. Το ατοπικό δέρμα είναι ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες, καθώς δεν διαθέτει το φυσιολογικό δερματικό φραγμό που το προστατεύει από ερεθιστικές ουσίες και μολύνσεις. Παράγοντες που συνήθως είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση συμπτωμάτων είναι σκόνη, κρύο, γύρη, ακάρεα καθώς και άλλα περιβαλλοντικά αίτια. Η ατοπική δερματίτιδα προκαλεί ξηρότητα, δέρμα με εφελκίδες, ορορροή, ερυθρότητα, οίδημα και κνησμό που εμφανίζονται συνήθως στις καμπτήριες περιοχές του σώματος (π.χ. αγκώνες, γόνατα κ.α.).

Αντιμετώπιση

Δεν υπάρχει θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα και το έκζεμα. Πρώτο βήμα αποτελεί η αποφυγή της έκθεσης σε παράγοντες που προκαλούν έξαρση των συμπτωμάτων και η τακτική φροντίδα του δέρματος

Συμπληρώματα διατροφής

Σε περιόδους έξαρσης συστήνεται η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας του δέρματος, όπως:

  • Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα (GLA). Βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Μειώνουν τον κνησμό και την έκταση της ατοπίας.
  • Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (EPA/DHA). Διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Βότανα (Evening Primrose Oil, Starflower, Borage Oil). Αποτελούν φυσικές πηγές Γάμμα-Λινολεϊκού Οξέος (GLA).
  • Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (Ψευδάργυρος, Βιταμίνη C, Βιταμίνη D). Έλλειψη φάνηκε πως συνδέεται με δερματολογικά προβλήματα και αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως είναι το έκζεμα και η ψωρίαση.

Καλλυντικές κρέμες

Ειδικές σειρές προϊόντων περιποίησης του ατοπικού δέρματος. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και καθαρισμό, ενώ παράλληλα περιποιούνται το ατοπικό δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Ενισχύουν το δερματικό φραγμό, ενώ μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων.