Εφίδρωση

Οι εξάψεις και η εφίδρωση αποτελούν τα πλέον κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της κλιμακτηρίου. Η έξαψη ουσιαστικά αποτελεί ένα αίσθημα αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος και φουντώματος, το οποίο προκαλεί εφίδρωση και κοκκίνισμα του προσώπου. Ενδέχεται να συνοδεύονται από ταχυκαρδία, ναυτία, ζαλάδα ή και ρίγος. Εμφανίζονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και η διάρκειά...
Περισσότερα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-33% Lamberts Sage 2500 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
80%
Lamberts Sage 2500 mg 90 tabs
-30% A. Vogel Menoforce Sage 30 tabs
Βαθμολογία:
100%
A. Vogel Menoforce Sage 30 tabs

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Εφίδρωση

Οι εξάψεις και η εφίδρωση αποτελούν τα πλέον κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της κλιμακτηρίου. Η έξαψη ουσιαστικά αποτελεί ένα αίσθημα αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος και φουντώματος, το οποίο προκαλεί εφίδρωση και κοκκίνισμα του προσώπου. Ενδέχεται να συνοδεύονται από ταχυκαρδία, ναυτία, ζαλάδα ή και ρίγος. Εμφανίζονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και η διάρκειά τους διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Αίτια

Το αίτιο εμφάνισης εξάψεων είναι η μειωμένη παραγωγή φυλετικών ορμονών, δηλαδή, η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων στο σώμα. Η μείωση αυτή συμβαίνει φυσιολογικά στην εμμηνόπαυση και σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας. Καθώς τα οιστρογόνα έχουν πολλές και διαφορετικές δράσεις στον οργανισμό, το αποτέλεσμα της μείωσης των επιπέδων τους οδηγεί στην εμφάνιση μιας σειράς συμπτωμάτων, μεταξύ αυτών και της εφίδρωσης και των εξάψεων.

Διατροφή & Τρόπος Ζωής

Το βότανο Black Cohosh μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της αυξημένης εφίδρωσης λόγω εμμηνόπαυσης. Επίσης το βότανο Walnut Leaf μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης των χεριών και των ποδιών, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και  την Επιτροπή Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης (HMPC).