Εφίδρωση

Οι εξάψεις και η εφίδρωση αποτελούν τα πλέον κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της κλιμακτηρίου. Η έξαψη ουσιαστικά αποτελεί ένα αίσθημα αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος και φουντώματος, το οποίο προκαλεί εφίδρωση και κοκκίνισμα του προσώπου. Ενδέχεται να συνοδεύονται από ταχυκαρδία, ναυτία, ζαλάδα ή και ρίγος. Εμφανίζονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και η διάρκειά...
Περισσότερα

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lamberts Sage 2500 mg 90 tabs
-30%
A. Vogel Menoforce Sage 30 tabs

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Οι εξάψεις και η εφίδρωση αποτελούν τα πλέον κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της κλιμακτηρίου. Η έξαψη ουσιαστικά αποτελεί ένα αίσθημα αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος και φουντώματος, το οποίο προκαλεί εφίδρωση και κοκκίνισμα του προσώπου. Ενδέχεται να συνοδεύονται από ταχυκαρδία, ναυτία, ζαλάδα ή και ρίγος. Εμφανίζονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και η διάρκειά τους διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Αίτια

Το αίτιο εμφάνισης εξάψεων είναι η μειωμένη παραγωγή φυλετικών ορμονών, δηλαδή, η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων στο σώμα. Η μείωση αυτή συμβαίνει φυσιολογικά στην εμμηνόπαυση και σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας. Καθώς τα οιστρογόνα έχουν πολλές και διαφορετικές δράσεις στον οργανισμό, το αποτέλεσμα της μείωσης των επιπέδων τους οδηγεί στην εμφάνιση μιας σειράς συμπτωμάτων, μεταξύ αυτών και της εφίδρωσης και των εξάψεων.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Φασκόμηλο (Sage). Βότανο που χάρη στα φυτοοιστρογόνα που περιέχει μιμείται τη δράση των οιστρογόνων με αποτέλεσμα να εξομαλύνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Διαθέτει αντιοξειδωτική δράση ενώ παράλληλα βοηθά στη μείωση των εξάψεων και της εφίδρωσης στη φάση της προ-εμμηνόπαυσης, της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης.