Δυσπεψία

Ως δυσπεψία ορίζεται η διαταραχή της πέψης των τροφών, η οποία χαρακτηρίζεται από δυσάρεστα συμπτώματα. Η ελλιπής διάσπαση των τροφών οδηγεί σε πεπτικές διαταραχές όπως είναι φουσκώματα, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος, ναυτία, διάρροια, δυσπεψία, καούρες, αναγωγές, ερυγές και τυμπανισμό. Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως μετά την κατανάλωση φαγητού ή/και ποτού, ωστόσο το κάπνισμα, το αλκοόλ και η εγκυμοσύνη μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά. Αίτια Η...
Περισσότερα

88 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Betaine Hydrochloride with pepsin 100 tabs
-35%
Solgar Digestive Enzymes 100 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-28%
MedMelon Flora Udo's Ultimate Digestive Enzyme 60 caps
Βαθμολογία:
3% of 5
-35%
Lamberts Digestizyme 100 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-15%
Metapharm Synosan Anisco (Magenpflege) 60 tabs
-15%
Metapharm Vitosyn Cynarsyn 60caps
-15%
Metapharm D-Vital EnzymKomplex Forte 30 caps
-20%
Metapharm Merosyn Enzovital (Enzymvital) 50 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-25%
Himalaya Triphala Bowel Wellness 60 veg caps
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-25%
Himalaya Gasex 100 tabs
-25%
Himalaya Trikatu 60 caps
-40%
Health Aid Artichoke 8350 mg standardised 60 tabs
-30%
Nature's Plus Bioperine 60 veg.caps
-30%
Nature's Plus NutraSec Chewable 90 tabs
-30%
Nature's Plus Say Yes To Beans 60 veg.caps
-30%
Nature's Plus Acti-Zyme 90 veg.caps

88 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως δυσπεψία ορίζεται η διαταραχή της πέψης των τροφών, η οποία χαρακτηρίζεται από δυσάρεστα συμπτώματα. Η ελλιπής διάσπαση των τροφών οδηγεί σε πεπτικές διαταραχές όπως είναι φουσκώματα, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος, ναυτία, διάρροια, δυσπεψία, καούρες, αναγωγές, ερυγές και τυμπανισμό. Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως μετά την κατανάλωση φαγητού ή/και ποτού, ωστόσο το κάπνισμα, το αλκοόλ και η εγκυμοσύνη μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά.

Αίτια

Η δυσπεψία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα, καθώς επηρεάζει πολύ κόσμο. Συνήθως προκαλείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή γαστρίτιδα, ενώ μπορεί να προκληθεί και από πεπτικό έλκος (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού). Άλλες αιτίες που μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία είναι η γαστροπάρεση, το άγχος, ο καρκίνος καθώς και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της δυσπεψίας αφορά την εξάλειψη του παράγοντα που οδηγεί σε δυσπεψία καθώς και τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που βοηθούν στην καλύτερη πέψη και αφομοίωση των τροφών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

  • Πεπτικά ένζυμα. Ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης και κατηγοριοποιούνται σε 3 τύπους, σε ένζυμα που διασπούν πρωτεΐνες, λίπος και υδατάνθρακες. Διατίθενται σε φόρμουλες και λαμβάνονται πριν τη λήψη φαγητού.
  • Προβιοτικά. Φιλικά βακτήρια τα οποία φυσιολογικά αποικίζουν το γαστρεντερικό σωλήνα. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και τη λειτουργία του εντέρου, βοηθούν στην πέψη των τροφών και στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών.
  • Πυρίτιο. Βοηθά στη δέσμευση και αποβολή των εντερικών αερίων. Μειώνει το μετεωρισμό και τον τυμπανισμό, ανακουφίζοντας άμεσα από τα συμπτώματα της δυσπεψίας και τις στομαχικές ενοχλήσεις.
  • Βότανα. Η Αγκινάρα, το Triphala, η Μέντα, το Κενταύριο και η Αλόη Βέρα αποτελούν βότανα τα οποία βοηθούν την πέψη και ανακουφίζουν από τα δυσάρεστα συμπτώματα όπως αίσθημα καύσου, φούσκωμα και κοιλιακό άλγος. Τονώνουν την πέψη αυξάνοντας τη δράση των πεπτικών ενζύμων και της χολής, ενώ παράλληλα προστατεύουν το στομάχι.
  • Μαστίχα Χίου. Ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για διαταραχές της πέψης. Βοηθά στην αντιμετώπιση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, έχει αντιμικροβιακή δράση και ανακουφίζει από πεπτικές διαταραχές.