Δυσπεψία

Ως δυσπεψία ορίζεται η διαταραχή της πέψης των τροφών, η οποία χαρακτηρίζεται από δυσάρεστα συμπτώματα. Η ελλιπής διάσπαση των τροφών οδηγεί σε πεπτικές διαταραχές όπως είναι φουσκώματα, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος, ναυτία, διάρροια, δυσπεψία, καούρες, αναγωγές, ερυγές και τυμπανισμό. Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως μετά την κατανάλωση φαγητού ή/και ποτού, ωστόσο το κάπνισμα, το αλκοόλ και η εγκυμοσύνη μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά. Αίτια Η...
Περισσότερα

89 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lamberts Digestizyme 100 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-26%
Natural Doctor Easy Digest 60 vcaps
-20%
Metapharm Merosyn Enzovital (Enzymvital) 50 tabs
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-28%
MedMelon Flora Udo's Ultimate Digestive Enzyme 60 caps
Βαθμολογία:
3% of 5
-30%
Zeta Pharmaceuticals Prolife Enzimi 30 caps
-40%
Forte Pharma Ventre Plat 28 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-30%
Power Health Μαστίχα Χίου 20 eff tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Nature's Plus GI Natural 90 Bi-Layered tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Digestive Enzymes 100 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-15%
Metapharm Cellfactor Dyspesyn 50 caps
-25%
Himalaya Triphala Bowel Wellness 60 veg caps
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-55%
Medichrom Aloe Vera Gel Masticha Chios 1 lt
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-30%
Power Health Μαστίχα Χίου Extra 14 sachet sticks
Βαθμολογία:
3% of 5
-25%
Himalaya Gasex 100 tabs
-30%
A. Vogel Yarrow Complex Herbal Bitters (Gastrosan) 50 ml
-40%
Doctor's Formulas Peptocare 30 tabs

89 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες για την Δυσπεψία

Ως δυσπεψία ορίζεται η διαταραχή της πέψης των τροφών, η οποία χαρακτηρίζεται από δυσάρεστα συμπτώματα. Η ελλιπής διάσπαση των τροφών οδηγεί σε πεπτικές διαταραχές όπως είναι φουσκώματα, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος, ναυτία, διάρροια, δυσπεψία, καούρες, αναγωγές, ερυγές και τυμπανισμό. Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως μετά την κατανάλωση φαγητού ή/και ποτού, ωστόσο το κάπνισμα, το αλκοόλ και η εγκυμοσύνη μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά.

Αίτια

Η δυσπεψία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα, καθώς επηρεάζει πολύ κόσμο. Συνήθως προκαλείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή γαστρίτιδα, ενώ μπορεί να προκληθεί και από πεπτικό έλκος (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού). Άλλες αιτίες που μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία είναι η γαστροπάρεση, το άγχος, ο καρκίνος καθώς και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της δυσπεψίας αφορά την εξάλειψη του παράγοντα που οδηγεί σε δυσπεψία καθώς και τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που βοηθούν στην καλύτερη πέψη και αφομοίωση των τροφών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

  • Πεπτικά ένζυμα. Ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης και κατηγοριοποιούνται σε 3 τύπους, σε ένζυμα που διασπούν πρωτεΐνες, λίπος και υδατάνθρακες. Διατίθενται σε φόρμουλες και λαμβάνονται πριν τη λήψη φαγητού.
  • Προβιοτικά. Φιλικά βακτήρια τα οποία φυσιολογικά αποικίζουν το γαστρεντερικό σωλήνα. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και τη λειτουργία του εντέρου, βοηθούν στην πέψη των τροφών και στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών.
  • Πυρίτιο. Βοηθά στη δέσμευση και αποβολή των εντερικών αερίων. Μειώνει το μετεωρισμό και τον τυμπανισμό, ανακουφίζοντας άμεσα από τα συμπτώματα της δυσπεψίας και τις στομαχικές ενοχλήσεις.
  • Βότανα. Η Αγκινάρα, το Triphala, η Μέντα, το Κενταύριο και η Αλόη Βέρα αποτελούν βότανα τα οποία βοηθούν την πέψη και ανακουφίζουν από τα δυσάρεστα συμπτώματα όπως αίσθημα καύσου, φούσκωμα και κοιλιακό άλγος. Τονώνουν την πέψη αυξάνοντας τη δράση των πεπτικών ενζύμων και της χολής, ενώ παράλληλα προστατεύουν το στομάχι.
  • Μαστίχα Χίου. Ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για διαταραχές της πέψης. Βοηθά στην αντιμετώπιση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, έχει αντιμικροβιακή δράση και ανακουφίζει από πεπτικές διαταραχές.