Δερματίτιδα Αλλεργική

Η αλλεργική δερματίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή (εξωγενής δερματίτιδα), η οποία οφείλεται στην αλλεργική αντίδραση του δέρματος όταν έρχεται σε επαφή με κάποια ερεθιστική ουσία ή αντικείμενο. Αίτια Η αλλεργική δερματίτιδα εξ' επαφής διαφοροποιείται από την ερεθιστική δερματίτιδα εξ' επαφής, καθώς προϋποθέτει πρώτα την ευαισθητοποίηση του οργανισμού με κάποιο αλλεργιογόνο. Τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλούν τόσο μέσω εξ' επαφής ερεθισμό τοπικά, καθώς και μέσω του...
Περισσότερα

15 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Frezyderm Anticort Cream 50 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-30%
Bepanthol Sensiderm Eczema 50 gr
Βαθμολογία:
2% of 5
-30%
A. Vogel Luffa Pollinosan Hayfever 120 tabs
-20%
Charak Urtiplex 100 tabs
Βαθμολογία:
3% of 5
-30%
Frezyderm Sooth Balm 175 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
BetterYou Magnesium Flakes 1kg
-38%
Froika Froicalm cream 150 ml
-35%
Uriage Bariederm Ointment Fissures Cracks 40 gr
-38%
Froika Barrier cream 50 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-20%
Eubos Dry Skin Children Haut Ruhe EctoAkut forte 7% Ectoin cream 30 ml
-35%
Intermed X-Cort cream 50 ml
-35%
Biorespond Cover cream 250 gr
-30%
Optima Allergenics Cream 50 ml
-20%
Biorespond Cover cream 125 gr
-38%
Froika Froicalm cream 50 ml

15 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Δερματίτιδα Αλλεργική

Η αλλεργική δερματίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή (εξωγενής δερματίτιδα), η οποία οφείλεται στην αλλεργική αντίδραση του δέρματος όταν έρχεται σε επαφή με κάποια ερεθιστική ουσία ή αντικείμενο.

Αίτια

Η αλλεργική δερματίτιδα εξ' επαφής διαφοροποιείται από την ερεθιστική δερματίτιδα εξ' επαφής, καθώς προϋποθέτει πρώτα την ευαισθητοποίηση του οργανισμού με κάποιο αλλεργιογόνο. Τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλούν τόσο μέσω εξ' επαφής ερεθισμό τοπικά, καθώς και μέσω του αίματος (συστηματική δερματίτιδα). Συνήθως οφείλεται σε πάνω από ένα αλλεργιογόνο, ενώ τα συμπτώματα μπορεί να μην εμφανιστούν άμεσα αλλά μέσα σε κάποιες ώρες. Το δέρμα με αλλεργική δερματίτιδα φλεγμαίνει, γίνεται ξηρό και παρουσιάζει κνησμό, ερύθημα, οίδημα, φυσαλίδες κ.α..

Αντιμετώπιση

Ανάλογα τη φάση της δερματίτιδας, η αντιμετώπιση μπορεί να διαφέρει. Ως πρώτο και κύριο βήμα τίθεται η αποφυγή της επαφής με το εκάστοτε αλλεργιογόνο. 

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιισταμινικές ουσίες (Lufa). Βότανο το οποίο διαθέτει αντιισταμινικές ιδιότητες. Ανακουφίζει σημαντικά από τα συμπτώματα της αλλεργίας, τον έντονο κνησμό (φαγούρα), μειώνοντας την ένταση των συμπτωμάτων.

Καλλυντικά

  • Μιμητικά της κορτιζόνης - αντιφλεγμονώδης δράση. Κρέμες με δραστικές συνθέσεις που μειώνουν τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του δέρματος, ενισχύοντας το δερματικό φραγμό. Διαθέτουν καταπραϋντική και αντιβακτηριακή δράση.
  • Ενυδατικές - αναπλαστικές κρέμες. Κρέμες που περιέχουν καλαμίνη, γλυκίνη, πανθενόλη, βιταμίνη Ε ή σύμφυτο (αλλαντοΐνη). Χάρη στη σύνθεσή τους καταπραΰνουν και παράλληλα περιποιούνται εντατικά το δέρμα. Προσφέρουν ενυδάτωση και άμεση ανακούφιση από τον κνησμό λόγω ξηρότητας και δερματικών αλλεργιών.