Αντιοξειδωτικά

Το οξειδωτικό στρες αποτελεί την αύξηση της συγκέντρωσης των ελευθέρων ριζών στα κύτταρα και τη διαταραχή της ικανότητα του οργανισμού να τις αδρανοποιεί. Το χρόνιο οξειδωτικό στρες αποτελεί την κύρια αιτία γήρανσης και εμφάνισης πολλών παθολογικών καταστάσεων, όπως καρκίνου, αθηροσκλήρωσης, διαβήτη κ.α.. Αίτια Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν ενώσεις (παραπροϊόντα) που φυσιολογικά παράγονται από τον οργανισμό, ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού των κυττάρων. Το...
Περισσότερα

420 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar L-Glutathione 50 mg  30 veg.caps
-35%
Solgar Acai extract Brazilian berry 60 softgels
-35%
Solgar Advanced Antioxidant Formula 30 veg.caps
-35%
Solgar Advanced Antioxidant Formula  60 veg.caps
-35%
Solgar Advanced Antioxidant Formula 120  veg.caps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Solgar Alfa Lipoic Acid 60 mg 30 veg.caps
-35%
Solgar Alfa Lipoic Acid 120 mg 60 veg.caps
-35%
Solgar Alfa Lipoic Acid 200 mg 50 veg.caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Astaxanthin 5 mg  30 softgels
-50%
Now Grape Seed Antioxidant 60 mg 90 Vcaps
-35%
Solgar Pycnogenol 30 mg 30 veg.caps
-35%
Solgar Pycnogenol 30 mg 60 veg.caps
-35%
Solgar Beta-Carotene 7 mg 60 softgels
Βαθμολογία:
60%
-35%
Solgar Vitamin C Crystals 125 gr
-35%
Solgar Citrus Bioflavonoid Complex 1000 mg 100 tabs
-35%
Solgar Ester-C plus 500 mg Vitamin C/Bioflavonoid Complex 100 veg.caps
Βαθμολογία:
100%

420 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το οξειδωτικό στρες αποτελεί την αύξηση της συγκέντρωσης των ελευθέρων ριζών στα κύτταρα και τη διαταραχή της ικανότητα του οργανισμού να τις αδρανοποιεί. Το χρόνιο οξειδωτικό στρες αποτελεί την κύρια αιτία γήρανσης και εμφάνισης πολλών παθολογικών καταστάσεων, όπως καρκίνου, αθηροσκλήρωσης, διαβήτη κ.α..

Αίτια

Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν ενώσεις (παραπροϊόντα) που φυσιολογικά παράγονται από τον οργανισμό, ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού των κυττάρων. Το σώμα διαθέτει ένζυμα και αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς που αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες. Σε περίπτωση όπου υπάρχει αυξημένη παραγωγή ή μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να αδρανοποιήσει τις ελεύθερες ρίζες, τότε επέρχεται το οξειδωτικό στρες, μια κατάσταση η οποία προκαλεί δομικές και λειτουργικές βλάβες στα κύτταρα και στο γενετικό υλικό των κυττάρων (DNA).

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Η διατροφή, ο τρόπος ζωής καθώς και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση του οξειδωτικού στρες. Οι κυριότεροι είναι η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, οι διαταραχές του ύπνου καθώς και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν ουσίες που βρίσκονται σε μικρές συγκεντρώσεις και έχουν την ιδιότητα είτε να οξειδώνονται τα ίδια, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες, ή να παρεμποδίζουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών. Κατηγοριοποιούνται με βάση τη χημική τους σύσταση καθώς και την προέλευσή τους, σε ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες και σε αυτές που προσλαμβάνει ο οργανισμός μέσω των τροφών. Τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν μεμονωμένες ουσίες ή φόρμουλες συστατικών που περιέχουν αντιοξειδωτικά βότανα, αντιοξειδωτικές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλες ουσίες που τυπικά λαμβάνονται μέσω των τροφών και διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνοντας τη δράση των ελευθέρων ριζών.