Αντιοξειδωτικά

Το οξειδωτικό στρες αποτελεί την αύξηση της συγκέντρωσης των ελευθέρων ριζών στα κύτταρα και τη διαταραχή της ικανότητα του οργανισμού να τις αδρανοποιεί. Το χρόνιο οξειδωτικό στρες αποτελεί την κύρια αιτία γήρανσης και εμφάνισης πολλών παθολογικών καταστάσεων, όπως καρκίνου, αθηροσκλήρωσης, διαβήτη κ.α.. Αίτια Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν ενώσεις (παραπροϊόντα) που φυσιολογικά παράγονται από τον οργανισμό, ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού των κυττάρων. Το...
Περισσότερα

421 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-32%
Lamberts Ubiquinol 100 mg 60 caps
Βαθμολογία:
4.9% of 5
-34%
Health Sign Super Antioxidant 120 caps
Βαθμολογία:
4.9% of 5
-34%
Health Sign Alexin 90 caps
Βαθμολογία:
4.4% of 5
-35%
Lanes Vitamin C 1000 mg 20 eff tabs Orange
Βαθμολογία:
5% of 5
-10%
Natural Doctor Vit C Incell 120 vcaps
Βαθμολογία:
4.6% of 5
-35%
Health Sign Panhealth 30 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lamberts Alpha Lipoic Acid 300 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-40%
Doctor's Formulas Λιποσωμιακή Vitamin C 1000 mg 150 ml
-35%
Lamberts Vitamin C 1000 mg Time Release 180 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-55%
Health Aid Vitamin C 1000 mg 20 eff tabs orange
Βαθμολογία:
4% of 5
-40%
Doctor's Formulas Vitamin C 120 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-34%
Health Sign Vitamin C Plus 90 caps
-10%
Βιο-Αγρός Τσάι Matcha σκόνη 50 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Viogenesis Systemic Vitamin C Plus 915 mg 120 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Vitamin C 1000 mg 100 veg.caps
-35%
Quest Cell Life Antioxidant 30 tabs
Βαθμολογία:
4.65% of 5

421 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Αντιοξειδωτικά

Το οξειδωτικό στρες αποτελεί την αύξηση της συγκέντρωσης των ελευθέρων ριζών στα κύτταρα και τη διαταραχή της ικανότητα του οργανισμού να τις αδρανοποιεί. Το χρόνιο οξειδωτικό στρες αποτελεί την κύρια αιτία γήρανσης και εμφάνισης πολλών παθολογικών καταστάσεων, όπως καρκίνου, αθηροσκλήρωσης, διαβήτη κ.α..

Αίτια

Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν ενώσεις (παραπροϊόντα) που φυσιολογικά παράγονται από τον οργανισμό, ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού των κυττάρων. Το σώμα διαθέτει ένζυμα και αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς που αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες. Σε περίπτωση όπου υπάρχει αυξημένη παραγωγή ή μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να αδρανοποιήσει τις ελεύθερες ρίζες, τότε επέρχεται το οξειδωτικό στρες, μια κατάσταση η οποία προκαλεί δομικές και λειτουργικές βλάβες στα κύτταρα και στο γενετικό υλικό των κυττάρων (DNA).

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Η διατροφή, ο τρόπος ζωής καθώς και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση του οξειδωτικού στρες. Οι κυριότεροι είναι η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, οι διαταραχές του ύπνου καθώς και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν ουσίες που βρίσκονται σε μικρές συγκεντρώσεις και έχουν την ιδιότητα είτε να οξειδώνονται τα ίδια, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες, ή να παρεμποδίζουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών. Κατηγοριοποιούνται με βάση τη χημική τους σύσταση καθώς και την προέλευσή τους, σε ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες και σε αυτές που προσλαμβάνει ο οργανισμός μέσω των τροφών. Τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν μεμονωμένες ουσίες ή φόρμουλες συστατικών που περιέχουν αντιοξειδωτικά βότανα, αντιοξειδωτικές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλες ουσίες που τυπικά λαμβάνονται μέσω των τροφών και διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνοντας τη δράση των ελευθέρων ριζών.

 • Βιταμίνη C
 • Βιταμίνη E
 • Σελήνιο
 • Β-καροτένιο
 • Πολυφαινόλες (φλαβονοειδή)
 • Λυκοπένιο
 • Συνένζυμο Q10
 • Άλφα Λιποϊκό Οξύ
 • Γλουταθειόνη
 • Καρνοσίνη
 • Πράσινο Τσάι
 • Πυκνογενόλη
 • Ρεσβερατρόλη
 • Ρόδι