Αντιμυκητικά-Candida

Δε βρέθηκαν προϊόντα

Πληροφορίες - Αντιμυκητικά-Candida

Ως μυκητίαση ορίζεται η λοίμωξη που οφείλεται σε μόλυνση από παθογόνους μύκητες. Οι μυκητιάσεις προσβάλλουν συνήθως το δέρμα, πτυχές του σώματος, τα νύχια, το τριχωτό της κεφαλής καθώς και τους βλεννογόνους.

Αίτια

Ο οργανισμός διαθέτει ένα σύστημα ισορροπίας των μικροοργανισμών που τον αποικίζουν ή έρχονται σε επαφή μαζί του καθημερινά. Όταν η φυσιολογική άμυνα του οργανισμού εξασθενίσει ή δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής, ενδέχεται να υπάρξει μόλυνση ή υπερανάπτυξη ορισμένων, υπό άλλες συνθήκες συμβιωτικών μικροοργανισμών και έτσι να επέρχεται μόλυνση.

Ως καντιντίαση ονομάζεται η μόλυνση που προκαλείται από την υπερανάπτυξη του ζυμομύκητα Candida albicans, που φυσιολογικά αποικίζει τον εντερικό σωλήνα. Συνήθως προσβάλλει τους βλεννογόνους του σώματος, όπως αιδοίο, στόμα, φάρυγγα, δέρμα και γαστρεντερικό βλεννογόνο. Παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, γενικά, είναι η υγρασία, η διαταραχή της μικροχλωρίδας, η λήψη αντιβίωσης και αντισυλληπτικών, η κακή διατροφή καθώς και η έλλειψη προσωπικής υγιεινής.

Διατροφή και τρόπος ζωής

Ανάλογα το είδος της μυκητίασης υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση. Γενικές οδηγίες για τη κάντινα του εντέρου, αποτελούν η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων, υδατανθράκων, απλών σακχάρων και αλκοόλ καθώς και η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.

Η βιοτίνη, η νιασίνη, η βιταμίνη Β2 και η βιταμίνη Α συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των βλενογόννων του σώματος. Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες