Αντιμυκητικά-Candida

Ως μυκητίαση ορίζεται η λοίμωξη που οφείλεται σε μόλυνση από παθογόνους μύκητες. Οι μυκητιάσεις προσβάλλουν συνήθως το δέρμα, πτυχές του σώματος, τα νύχια, το τριχωτό της κεφαλής καθώς και τους βλεννογόνους. Αίτια Ο οργανισμός διαθέτει ένα σύστημα ισορροπίας των μικροοργανισμών που τον αποικίζουν ή έρχονται σε επαφή μαζί του καθημερινά. Όταν η φυσιολογική άμυνα του οργανισμού εξασθενίσει ή δεν τηρηθούν οι κανόνες...
Περισσότερα

38 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-34%
Health Sign Oregano oil 30 softgels
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-30%
Physis & Ideas Oreganic 30 softgels
Βαθμολογία:
4% of 5
-20%
GSE Citroplus 100 ml
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-30%
Protexin Bio-Kult Candea 60 caps
-25%
Higher Nature Citricidal 100 ml
-35%
Lamberts Candaway 60 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-50%
Now Pau D' Arco 500 mg 100 caps
-34%
Health Sign Oregano oil 10 softgels
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Higher Nature Citricidal 45 ml
-25%
Higher Nature Citricidal 25 ml
-50%
Now Candida Support 90 vcaps
Βαθμολογία:
5% of 5
-20%
GSE Citroplus 50 ml
-15%
Metapharm Cellfactor Candiform 50 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-15%
Metapharm Cellfactor Anosoneem 50 caps
-15%
Metapharm Synosan Acibucha 50 tabs
-20%
GSE Citroplus 250 ml
Βαθμολογία:
4% of 5

38 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Αντιμυκητικά-Candida

Ως μυκητίαση ορίζεται η λοίμωξη που οφείλεται σε μόλυνση από παθογόνους μύκητες. Οι μυκητιάσεις προσβάλλουν συνήθως το δέρμα, πτυχές του σώματος, τα νύχια, το τριχωτό της κεφαλής καθώς και τους βλεννογόνους.

Αίτια

Ο οργανισμός διαθέτει ένα σύστημα ισορροπίας των μικροοργανισμών που τον αποικίζουν ή έρχονται σε επαφή μαζί του καθημερινά. Όταν η φυσιολογική άμυνα του οργανισμού εξασθενίσει ή δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής, ενδέχεται να υπάρξει μόλυνση ή υπερανάπτυξη ορισμένων, υπό άλλες συνθήκες συμβιωτικών μικροοργανισμών και έτσι να επέρχεται μόλυνση.

Ως καντιντίαση ονομάζεται η μόλυνση που προκαλείται από την υπερανάπτυξη του ζυμομύκητα Candida albicans, που φυσιολογικά αποικίζει τον εντερικό σωλήνα. Συνήθως προσβάλλει τους βλεννογόνους του σώματος, όπως αιδοίο, στόμα, φάρυγγα, δέρμα και γαστρεντερικό βλεννογόνο. Παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, γενικά, είναι η υγρασία, η διαταραχή της μικροχλωρίδας, η λήψη αντιβίωσης και αντισυλληπτικών, η κακή διατροφή καθώς και η έλλειψη προσωπικής υγιεινής.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Ανάλογα το είδος της μυκητίασης υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση. Γενικές οδηγίες για τη κάντινα του εντέρου, αποτελούν η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων, υδατανθράκων, απλών σακχάρων και αλκοόλ καθώς και η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιμυκητιασική δράση (Ρίγανη, Καπρυλικό Οξύ, Σκόρδο, Πρόπολη, Pau D’ Arco, Spilanthes, Grapefruit Seed extract). Βότανα και ουσίες με αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της παρασίτωσης, στη μείωση της φλεγμονής και της αναπαραγωγής του μύκητα, ενώ παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
  • Προβιοτικά (Probiotics). Συμβιωτικοί μικροοργανισμοί, κυρίως μπιφιντοβακτήρια και λακτοβάκιλλοι, που συμβάλλουν στη διατήρηση της μικροχλωρίδας και στην ταχύτερη αντιμετώπιση μικροβιακών λοιμώξεων. Επαναφέρουν το pH του εντέρου και των βλεννογόνων, θωρακίζουν τον οργανισμό και ενισχύουν το φυσικό φραγμό του οργανισμού ενάντια σε παράσιτα.