Αλλεργίες

Ως αλλεργία ορίζεται η ενεργοποίηση της άμυνας και η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε ορισμένες ουσίες, οι οποίες ονομάζονται αλλεργιόγονα και για την πλειοψηφία του πληθυσμού θεωρούνται αβλαβείς. Το σώμα θεωρεί από λάθος, πως ορισμένες ουσίες λειτουργούν απειλητικά για τον οργανισμό και για το λόγο αυτό ενεργοποιεί του μηχανισμούς άμυνας και παράγει αντισώματα, τα οποία αναγνωρίζουν και προσπαθούν να...
Περισσότερα

46 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-37%
Moducare Modullon 90 caps
Βαθμολογία:
4.15% of 5
-20%
Metapharm Vitosyn Nigella Sativa 90 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-37%
Moducare Retard 30 waxtabs
-35%
Life Extension Vitamin C Bio-Quercetin Phytosome 250 veg tabs
-30%
A. Vogel Stinging Nettle Urtica 50 ml
-55%
Dr Muller Panthenose nasal spray Magnesium 20 ml
-45%
Health Aid Allergforte 60 tabs
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-35%
Life Extension Vitamin C Bio-Quercetin Phytosome 60 veg tabs
-30%
A. Vogel Luffa Pollinosan Nasal Spray 20 ml
Βαθμολογία:
2% of 5
-30%
A. Vogel Luffa Pollinosan Hayfever 120 tabs
-10%
Zein Pharma Egyptian Black Cumin Oil (Agyptisches Shwarzkummelol) 500 mg 180 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-40%
Doctor's Formulas Allercare 30 caps
Βαθμολογία:
3% of 5
-35%
Solgar Vitamin C with Rose Hips 1500 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Lamberts Vitamin C 1500 mg Time Release 120 tabs
-35%
Lamberts Quercetin 500 mg 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-20%
Charak Urtiplex 100 tabs
Βαθμολογία:
3% of 5

46 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως αλλεργία ορίζεται η ενεργοποίηση της άμυνας και η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε ορισμένες ουσίες, οι οποίες ονομάζονται αλλεργιόγονα και για την πλειοψηφία του πληθυσμού θεωρούνται αβλαβείς. Το σώμα θεωρεί από λάθος, πως ορισμένες ουσίες λειτουργούν απειλητικά για τον οργανισμό και για το λόγο αυτό ενεργοποιεί του μηχανισμούς άμυνας και παράγει αντισώματα, τα οποία αναγνωρίζουν και προσπαθούν να "εξουδετερώσουν" τα αλλεργιογόνα. Παράλληλα παράγεται ισταμίνη η οποία και είναι υπεύθυνη για τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Αίτια και συμπτώματα

Οι αλλεργίες μπορεί να είναι καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ή και εποχιακές ανάλογα με τον τύπο του αλλεργιογόνου. Τα πιο κοινά αλλεργιογόνα αποτελούν η γύρη, η σκόνη, το τρίχωμα ορισμένων ζώων, η μούχλα, ορισμένα τρόφιμα (π.χ. ξηροί καρποί, σόγια, αυγά, γάλα κ.α.), το τσίμπημα ορισμένων εντόμων (π.χ. μέλισσας), ορισμένα φάρμακα (π.χ. πενικιλίνη), καθώς και κάποια συνθετικά υλικά (π.χ. λάτεξ).

Η παραγωγή ισταμίνης αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης των αλλεργικών συμπτωμάτων. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι κνίδωση - κοκκινίλες στο δέρμα, καταρροή, υγρά μάτια, ρινική συμφόρηση - μπούκωμα, ξηρότητα μύτης, μαύροι κύκλοι και φτέρνισμα. Η σοβαρότητα των αλλεργιών διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Αλλεργικές εκδηλώσεις αποτελούν η εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας και αλλεργικού άσθματος, ενώ η πιο επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία είναι η αναφυλαξία. Η διάγνωση αλλεργιών γίνεται μέσω ορισμένων τεστ ή δοκιμασιών, όπως αιματολογικές εξετάσεις, δερματικές δοκιμασίες, καθώς και μέσω παρατήρησης από κάποιο ανοσολόγο ή αλλεργιολόγο.

Αντιμετώπιση 

Θεραπεία για τις αλλεργίες δεν υπάρχει. Το πρώτο και κύριο βήμα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι η αποφυγή της έκθεσης στο εκάστοτε αλλεργιογόνο. 

Συμπληρώματα διατροφής

Ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας, στη μείωση της έκκρισης ισταμίνης, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στη μείωση της συμφόρησης είναι:

  • Butterbur (Petasites hybridus)
  • Κουερσετίνη (Quercetin)
  • Chinese skullcap  (Scutellaria baicalensis)
  • Τσουκνίδα (Stinging nettle ή Urtica dioica)
  • Αστράγαλος (Astragalus )
  • Βιταμίνη C (Vitamin C)
  • Λούφα (Luffa)