Αλλεργίες

Ως αλλεργία ορίζεται η ενεργοποίηση της άμυνας και η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε ορισμένες ουσίες, οι οποίες ονομάζονται αλλεργιόγονα και για την πλειοψηφία του πληθυσμού θεωρούνται αβλαβείς. Το σώμα θεωρεί από λάθος, πως ορισμένες ουσίες λειτουργούν απειλητικά για τον οργανισμό και για το λόγο αυτό ενεργοποιεί του μηχανισμούς άμυνας και παράγει αντισώματα, τα οποία αναγνωρίζουν και προσπαθούν να...
Περισσότερα

45 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lanes AlergEnd 30 chewable tabs
Βαθμολογία:
20%
-30%
Power Health Alerginal 15 caps
-30%
Power Health Alerginal nasal spray 20 ml
-19%
Bausch & Lomb Artelac Ectoin 20 amps x 0.5 ml
-30%
Frezyderm Nazal Cleaner Allergy 30 ml
-25%
Life Ectoin Allergy nasal spray 2% 20 ml
-40%
Sinomarin Plus Algae Allergy Relief spray 50 ml
Βαθμολογία:
80%
-35%
Doctor's Formulas Allercare 30 caps
-45%
Health Aid Allergforte 60 tabs
Βαθμολογία:
90%
-55%
Dr Muller Panthenose nasal spray Magnesium 20 ml
-35%
InoPlus Stop Allergy 20 eff tabs
-20%
Charak Urtiplex 100 tabs
Βαθμολογία:
60%
-20%
Cosval Allergix plus 20 tabs
-20%
Nasaleze Allergy Blocker nasal spray
-30%
Nature's Plus Aller-7 Rx Respiration 60 caps
-32%
Moducare Retard 30 waxtabs

45 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως αλλεργία ορίζεται η ενεργοποίηση της άμυνας και η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε ορισμένες ουσίες, οι οποίες ονομάζονται αλλεργιόγονα και για την πλειοψηφία του πληθυσμού θεωρούνται αβλαβείς. Το σώμα θεωρεί από λάθος, πως ορισμένες ουσίες λειτουργούν απειλητικά για τον οργανισμό και για το λόγο αυτό ενεργοποιεί του μηχανισμούς άμυνας και παράγει αντισώματα, τα οποία αναγνωρίζουν και προσπαθούν να "εξουδετερώσουν" τα αλλεργιογόνα. Παράλληλα παράγεται ισταμίνη η οποία και είναι υπεύθυνη για τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Αίτια και συμπτώματα

Οι αλλεργίες μπορεί να είναι καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ή και εποχιακές ανάλογα με τον τύπο του αλλεργιογόνου. Τα πιο κοινά αλλεργιογόνα αποτελούν η γύρη, η σκόνη, το τρίχωμα ορισμένων ζώων, η μούχλα, ορισμένα τρόφιμα (π.χ. ξηροί καρποί, σόγια, αυγά, γάλα κ.α.), το τσίμπημα ορισμένων εντόμων (π.χ. μέλισσας), ορισμένα φάρμακα (π.χ. πενικιλίνη), καθώς και κάποια συνθετικά υλικά (π.χ. λάτεξ).

Η παραγωγή ισταμίνης αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης των αλλεργικών συμπτωμάτων. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι κνίδωση - κοκκινίλες στο δέρμα, καταρροή, υγρά μάτια, ρινική συμφόρηση - μπούκωμα, ξηρότητα μύτης, μαύροι κύκλοι και φτέρνισμα. Η σοβαρότητα των αλλεργιών διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Αλλεργικές εκδηλώσεις αποτελούν η εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας και αλλεργικού άσθματος, ενώ η πιο επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία είναι η αναφυλαξία. Η διάγνωση αλλεργιών γίνεται μέσω ορισμένων τεστ ή δοκιμασιών, όπως αιματολογικές εξετάσεις, δερματικές δοκιμασίες, καθώς και μέσω παρατήρησης από κάποιο ανοσολόγο ή αλλεργιολόγο.

Αντιμετώπιση 

Θεραπεία για τις αλλεργίες δεν υπάρχει. Το πρώτο και κύριο βήμα για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση της αλλεργίας είναι η αποφυγή της έκθεσης στο εκάστοτε αλλεργιογόνο. 

Συμπληρώματα διατροφής

Ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας, στη μείωση της έκκρισης ισταμίνης, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στη μείωση της συμφόρησης είναι:

  • Butterbur (Petasites hybridus)
  • Κουερσετίνη (Quercetin)
  • Chinese skullcap  (Scutellaria baicalensis)
  • Τσουκνίδα (Stinging nettle ή Urtica dioica)
  • Αστράγαλος (Astragalus )
  • Βιταμίνη C (Vitamin C)
  • Λούφα (Luffa)