Αλκαλοποίηση

Ως αλκαλοποίηση ορίζεται η διατήρηση ή εξουδετέρωση του όξινου pH των ούρων, που οφείλεται σε απορρύθμιση της νεφρικής λειτουργίας, στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και στη διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας που προκύπτει από το σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής. Αίτια Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει με απόλυτη ακρίβεια το pH του αίματος το οποίο κυμαίνεται φυσιολογικά μεταξύ 7.36-7.44. Τα...
Περισσότερα

13 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-20%
Metapharm Synosan Basomed 50 tabs
-10%
Biomedicin Carbobas + Zink 120 tabs
-30%
Nature's Plus PH Basic 60 veg.caps
-5%
Sanum Alkala N Powder 150 gr
Pukka Καθαρισμός με Πράσινα 112 gr
-25%
Viogenesis Sodium Bicarbonate 500 gr
-25%
A.Vogel Balance Base Drink 14 sachets x 5.5 gr
-25%
Viogenesis Alkasin Trinkpulver 195 gr
-5%
Holste Baking Soda Kaiser Natron 250 gr
-25%
Quinton Isotonic 30 amp x 10 ml
-25%
Viogenesis Osteofit Trinkpulver 170 gr
-30%
Healthia Alkalinea 590 mg 100 caps
-28%
MedMelon Flora Beyond Greens 255 gr powder

13 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως αλκαλοποίηση ορίζεται η διατήρηση ή εξουδετέρωση του όξινου pH των ούρων, που οφείλεται σε απορρύθμιση της νεφρικής λειτουργίας, στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και στη διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας που προκύπτει από το σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής.

Αίτια

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει με απόλυτη ακρίβεια το pH του αίματος το οποίο κυμαίνεται φυσιολογικά μεταξύ 7.36-7.44. Τα βασικά ρυθμιστικά όργανα που συμμετέχουν στη ρύθμιση του pH είναι οι πνεύμονες και οι νεφροί. Ο στόχος του οργανισμού είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των παραγόμενων και μέσω της διατροφής προσλαμβανόμενων οξέων.

Η διατροφή και ο μεταβολισμός οδηγεί στην παραγωγή και αποβολή μεγάλων ποσοτήτων οξέων στα ούρα. Ο οργανισμός για να εξουδετερώσει καθημερινά την πλεονάζουσα συγκέντρωση οξέων, καταβολίζει θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Το αποτέλεσμα είναι να ευνοείται η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, να υπάρχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, να ευνοείται ο σχηματισμός πέτρας στα νεφρά, η ανάπτυξη φλεγμονών, η αύξηση της αποβολής ασβεστίου στα ούρα, ο οστικός καταβολισμός, η υπέρταση κ.α..

Αντιμετώπιση

Διατροφή

Συστήνεται άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τροφών δηλαδή που είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο, η μείωση της κατανάλωσης νατρίου, ζάχαρης, κρέατος, αλλαντικών, αλκοόλ και επεξεργασμένων τροφίμων.

Συμπληρώματα διατροφής

Φόρμουλες συστατικών με κιτρικά ιόντα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συμβάλλουν στην αλκαλοποίηση του pH των ούρων, εξισορροπώντας τη συγκέντρωση καλίου-νατρίου και ασβεστίου-μαγνησίου στα κύτταρα. Ρυθμίζουν την οξεοβασική ισορροπία του οργανισμού και βελτιώνουν οξεοβασικές διαταραχές.