Ακμή

Η ακμή αποτελεί μια δερματική πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από πόρους, λιπαρότητα και αυξημένη έκκριση σμήγματος. Εκδηλώνεται με σπυράκια ή/και δερματικές κύστες, που μπορεί να φλεγμαίνουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακμής, οι οποίοι απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος (ήπια έως έντονη). Αίτια Κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής αποτελούν οι ορμονικές διαταραχές που χαρακτηρίζουν κυρίως τους εφήβους και τις γυναίκες κατά...
Περισσότερα

42 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-20%
Charak Skinelle 50 tabs
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-35%
Lanes Brewers Yeast 300 mg 400 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Zinc Picolinate 22 mg 100 tabs
-50%
Now Brewer's Yeast powder debittered 454 gr
-35%
Solgar Brewer's Yeast  500 mg with vitamin B12 250 tabs
Βαθμολογία:
3.5% of 5
-35%
Lamberts Zinc Citrate 25 mg 120 tabs
-50%
Now Zinc Picolinate 50 mg 60 caps
-35%
Solgar Zinc Gluconate 50 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lamberts Zinc Citrate 15 mg 90 tabs
-40%
Health Aid Zinc Gluconate 70 mg 90 tabs
-40%
Health Aid Vitamin A 5000 IU 100 caps
-25%
Himalaya Purim 60 tabs
-35%
Solgar Dry Vitamin A 5000 IU 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Health Aid Brewers Yeast 500 tabs
-35%
Nature's Plus Vitamin A 10000 IU water dispersible  90 tabs
-25%
Viogenesis Zink 30 mg 90 tabs

42 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ακμή

Η ακμή αποτελεί μια δερματική πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από πόρους, λιπαρότητα και αυξημένη έκκριση σμήγματος. Εκδηλώνεται με σπυράκια ή/και δερματικές κύστες, που μπορεί να φλεγμαίνουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακμής, οι οποίοι απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος (ήπια έως έντονη).

Αίτια

Κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής αποτελούν οι ορμονικές διαταραχές που χαρακτηρίζουν κυρίως τους εφήβους και τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου και στην εγκυμοσύνη. Άλλες αιτίες εμφάνισης ακμής αποτελούν βακτηριακές μολύνσεις, αλλεργίες, κληρονομικότητα, ορισμένα φάρμακα και καλλυντικά προϊόντα ενώ λιγότερο συχνά οφείλεται στο άγχος και στην κακή διατροφή.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της ακμής διαχωρίζεται σε δύο βασικούς άξονες, στην κατάλληλη φροντίδα του δέρματος με αντι-ακνεϊκά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μη φαγεσωρογόνα καλλυντικά, καθώς και με εκ του στόματος αγωγές με συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα, ανάλογα τη βαρύτητα και την ένταση των συμπτωμάτων της ακμής.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βιταμίνη A. Απαραίτητη βιταμίνη για την υγεία και την ακεραιότητα του δέρματος. Βοηθά στη θεραπεία της ακμής, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, ενώ βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος, επιδρώντας στα κερατινοκύτταρα. Απαιτούνται μεγάλες δόσεις για την αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής, η λήψη της, ωστόσο, απαιτεί παρακολούθηση.
  • Μαγιά Μπύρας (Brewer's Yeast). Αποτελεί έναν είδος σακχαρομύκητα ο οποίος χρησιμοποιείται στη ζύμωση πολλών ειδών μπύρας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χρώμιο και βοηθάει στη αντιμετώπιση της ήπιας ακμής και στην εξυγίανση του δέρματος.
  • Πυρίτιο (Silica). Βασικό συστατικό για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Η επαρκής πρόσληψη πυριτίου συμβάλλει στην ελαστικότητα και ανθεκτικότητα της επιδερμίδας.
  • Neem. Αγιουβερδικό βότανο το οποίο περιέχει 2 τριτερπένια (nimbin και nimbidin) στα οποία αποδίδονται οι αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-ακνεϊκές ιδιότητες του βοτάνου. Συγκεκριμένα, αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων στην επιδερμίδα που είναι υπεύθυνα για την εμφάνισης ακμής.
  • Guggul. Βότανο το οποίο χρησιμοποιείται στην Αγιουβερδική ιατρική και συμβάλλει στη θεραπεία της κυστικής ακμής. Παρουσιάζει ανάλογες δράσεις με ορισμένα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής, μειώνοντας το οίδημα, τη φλεγμονή (κοκκινίλες) και την εμφάνιση ατελειών.
  • Ψευδάργυρος (Zinc). Βασικό ιχνοστοιχείο το οποίο ενισχύει τη υγεία του δέρματος, καταπολεμά μολύνσεις και βοηθάει στη θεραπεία δερματικών τραυμάτων. Έλλειψη ψευδαργύρου έχει συνδεθεί με δερματολογικά προβλήματα ενώ συμπληρωματική χορήγηση τοπικά ή εκ του στόματος μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της ακμής.