Ακμή

Η ακμή αποτελεί μια δερματική πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από πόρους, λιπαρότητα και αυξημένη έκκριση σμήγματος. Εκδηλώνεται με σπυράκια ή/και δερματικές κύστες, που μπορεί να φλεγμαίνουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακμής, οι οποίοι απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος (ήπια έως έντονη). Αίτια Κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής αποτελούν οι ορμονικές διαταραχές που χαρακτηρίζουν κυρίως τους εφήβους και τις γυναίκες κατά...
Περισσότερα

40 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Dry Vitamin A 5000 IU 100 tabs
Βαθμολογία:
100%
-40%
Health aid Vitamin A 5000 IU 100 caps
-35%
Lanes Brewers Yeast  300 mg 200 tabs
-28%
Himalaya Purim 60 tabs
-35%
Quest Synergistic Zinc 15 mg with copper 90 tabs
Lehning Silicea Complexe 60 caps
-28%
Himalaya Neem Skin Wellness 60 caps
-50%
Now Brewer's Yeast 650 mg 10 Grain 200 veg. tabs
-50%
Now Zinc Picolinate 50 mg 60 caps
-30%
Terra Nova Zinc 15 mg 50 veg caps
-35%
Lamberts Zinc Citrate 15 mg 90 tabs
-10%
Higher Nature True Food Zinc Food State Nutrition 30 tabs
-50%
Now Brewer's Yeast powder debittered 454 gr
-35%
Lamberts Zinc Citrate 25 mg 120 tabs
-35%
Life Extension Zinc 60 Lozenges citrus-orange flavour
-25%
Viogenesis Zink 30 mg 90 tabs

40 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η ακμή αποτελεί μια δερματική πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από πόρους, λιπαρότητα και αυξημένη έκκριση σμήγματος. Εκδηλώνεται με σπυράκια ή/και δερματικές κύστες, που μπορεί να φλεγμαίνουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακμής, οι οποίοι απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος (ήπια έως έντονη).

Αίτια

Κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής αποτελούν οι ορμονικές διαταραχές που χαρακτηρίζουν κυρίως τους εφήβους και τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου και στην εγκυμοσύνη. Άλλες αιτίες εμφάνισης ακμής αποτελούν βακτηριακές μολύνσεις, αλλεργίες, κληρονομικότητα, ορισμένα φάρμακα και καλλυντικά προϊόντα ενώ λιγότερο συχνά οφείλεται στο άγχος και στην κακή διατροφή.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της ακμής διαχωρίζεται σε δύο βασικούς άξονες, στην κατάλληλη φροντίδα του δέρματος με αντι-ακνεϊκά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μη φαγεσωρογόνα καλλυντικά, καθώς και με εκ του στόματος αγωγές με συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα, ανάλογα τη βαρύτητα και την ένταση των συμπτωμάτων της ακμής.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βιταμίνη A. Απαραίτητη βιταμίνη για την υγεία και την ακεραιότητα του δέρματος. Βοηθά στη θεραπεία της ακμής, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, ενώ βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος, επιδρώντας στα κερατινοκύτταρα. Απαιτούνται μεγάλες δόσεις για την αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής, η λήψη της, ωστόσο, απαιτεί παρακολούθηση.
  • Μαγιά Μπύρας (Brewer's Yeast). Αποτελεί έναν είδος σακχαρομύκητα ο οποίος χρησιμοποιείται στη ζύμωση πολλών ειδών μπύρας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χρώμιο και βοηθάει στη αντιμετώπιση της ήπιας ακμής και στην εξυγίανση του δέρματος.
  • Πυρίτιο (Silica). Βασικό συστατικό για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Η επαρκής πρόσληψη πυριτίου συμβάλλει στην ελαστικότητα και ανθεκτικότητα της επιδερμίδας.
  • Neem. Αγιουβερδικό βότανο το οποίο περιέχει 2 τριτερπένια (nimbin και nimbidin) στα οποία αποδίδονται οι αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-ακνεϊκές ιδιότητες του βοτάνου. Συγκεκριμένα, αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων στην επιδερμίδα που είναι υπεύθυνα για την εμφάνισης ακμής.
  • Guggul. Βότανο το οποίο χρησιμοποιείται στην Αγιουβερδική ιατρική και συμβάλλει στη θεραπεία της κυστικής ακμής. Παρουσιάζει ανάλογες δράσεις με ορισμένα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής, μειώνοντας το οίδημα, τη φλεγμονή (κοκκινίλες) και την εμφάνιση σπυριών.
  • Ψευδάργυρος (Zinc). Βασικό ιχνοστοιχείο το οποίο ενισχύει τη υγεία του δέρματος, καταπολεμά μολύνσεις και βοηθάει στη θεραπεία δερματικών τραυμάτων. Έλλειψη ψευδαργύρου έχει συνδεθεί με δερματολογικά προβλήματα ενώ συμπληρωματική χορήγηση τοπικά ή εκ του στόματος μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της ακμής.