Αιμορροΐδες

Με τον όρο αιμορροΐδες ή αλλιώς αιμορροϊδοπάθεια, ορίζεται η διάταση των φλεβών και η φλεγμονή του ιστού των αιμορροΐδων. Οι αιμορροΐδες αποτελούν έναν ιστό στο κατώτερο μέρος του παχέως εντέρου που εντοπίζονται τόσο εσωτερικά στον ορθό, όσο και εξωτερικά στον πρωκτό. Ο φυσιολογικός τους ρόλος είναι η προστασία των ιστών κατά την αφόδευση αλλά και ο έλεγχος της αφόδευσης. Η διόγκωση...
Περισσότερα

25 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-28%
Himalaya Pilex 100 tabs
Βαθμολογία:
60%
-30%
Power Health Haemocream 50 ml
-40%
Power Health Classics Platinum Haemocaps 30 caps
-10%
Farma Derma Cicatridina 10 Anal Suppositories
-25%
Epsilon Health Vidermina MD Rectal Lipogel 30 ml & 15 ml Δώρο
Βαθμολογία:
100%
-20%
InoPlus Hemorrhoid cream 50 gr
-40%
Power Health Classics Platinum Haemocaps 30 caps & Haemocream 50 ml
Βαθμολογία:
100%
-30%
Bionat Troxiven Gel 50 ml
-30%
Bionat Troxiven Retard 20 tabs
-25%
Epsilon Health Vidermina MD Rectal Lipogel 30 ml
-16%
Anurex Κρυοθεραπεία Αιμορροΐδων
-35%
Frezyderm Rectanal Aid Wipes 20 pcs
Βαθμολογία:
80%
-30%
Epsilon Health Diosmin 45 tabs
Βαθμολογία:
100%
-33%
Pharmaline Venolen Plus 20 tabs
-28%
Himalaya Pilex cream 30 gr
Βαθμολογία:
90%
-25%
Aboca FitoroiD 40 ml

25 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Με τον όρο αιμορροΐδες ή αλλιώς αιμορροϊδοπάθεια, ορίζεται η διάταση των φλεβών και η φλεγμονή του ιστού των αιμορροΐδων. Οι αιμορροΐδες αποτελούν έναν ιστό στο κατώτερο μέρος του παχέως εντέρου που εντοπίζονται τόσο εσωτερικά στον ορθό, όσο και εξωτερικά στον πρωκτό. Ο φυσιολογικός τους ρόλος είναι η προστασία των ιστών κατά την αφόδευση αλλά και ο έλεγχος της αφόδευσης.

Η διόγκωση των αιμορροΐδων οδηγεί στη δημιουργία μικρών μαζών εσωτερικά στο έντερο, ενώ μπορεί και να προεκβάλλουν εξωτερικά του πρωκτού. Προκαλούν μια σειρά από ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως αιμορραγία κατά την κένωση, αποβολή βλέννας, διόγκωση του πρωκτικού σφιγκτήρα, πόνο, φαγούρα, αίσθημα καύσου κ.α..

Αίτια

Τα αίτια των αιμορροΐδων είναι ετερογενή. Τα πιο συχνά αποτελούν η κακή κυκλοφορία του αίματος, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση, η δυσκοιλιότητα, η διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες καθώς και το άγχος.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Η αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας περιλαμβάνει αύξηση της πρόσληψη φυτικών ινών (30-40γρ./ημέρα), αύξηση της πρόσληψης νερού (>2lt ημερησίως) καθώς και συστηματική άσκηση. Απαιτείται πλύσιμο της πρωκτικής περιοχής με χλιαρό νερό, χρήση ειδικών καθαριστικών προϊόντων μετά την κένωση καθώς και αποφυγή του σφιξίματος κατά την αφόδευση.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Φλεβοτονική και αντιφλεγμονώδης δράση (Κόκκινη Άμπελος, Horse Chestnut, Διοσμίνη, Εσπεριδίνη, Bilberry, Ginkgo biloga, Grape Seed Extract). Βότανα και ουσίες που βοηθούν στην καλή μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των αιμορροΐδων. Ανακουφίζουν από την διάταση των φλεβών, μειώνοντας την ένταση των συμπτωμάτων και προλαμβάνοντας τη στατικότητα του αίματος. Χάρη στη σύστασή τους σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Φυτικές ίνες. Διαλυτές και αδιάλυτες ίνες που βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου. Σε συνδυασμό με άφθονη κατανάλωση νερού, βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Τοπικές κρέμες

Κρέμες με εκχυλίσματα βοτάνων και ουσίες που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, διαθέτουν φλεβοτονικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην ταχύτερη επούλωση του βλεννογόνου.

Τοπική υγιεινή

Ειδικά μαντηλάκια και καθαριστικά τα οποία περιποιούνται την πρωκτική περιοχή χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα. Έχουν μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση.