Αϋπνία

Βρέθηκαν 155 προΐόντα

32 48 96
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Βρέθηκαν 155 προΐόντα

32 48 96
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Πληροφορίες - Αϋπνία

Η αϋπνία αποτελεί μια διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην έλευση του ύπνου ή/και από διακεκομμένο ύπνο. Ο ύπνος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την ευρύτερη υγεία. Η έλλειψη ύπνου έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην υγεία, όσο και στην ψυχολογία. Η χρόνια αϋπνία οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα ενέργειας και ασθενές ανοσοποιητικό, ενώ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως σακχαρώδη διαβήτη, κατάθλιψης και καρδιαγγειακής νόσου.

Αίτια

Τα πιο συχνά αίτια αϋπνίας είναι το άγχος, η υπερένταση, η μεγάλη ηλικία, η κατάθλιψη, ορισμένα φάρμακα και υποκείμενες ασθένειες, η κατανάλωση καφεΐνης, η αλλαγή ώρας καθώς και ο τρόπος ζωής.

Διατροφή & Τρόπος Ζωής

Η μελατονίνη συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την έλευση του ύπνου. Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Βότανα όπως η Βρώμη, ο Λυκίσκος, η Πασσιφλόρα, η Βαλεριάνα, η Εσκόλτσια, το Μελισσόχορτο, ο Κράταιγος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βοηθητικά του ύπνου, για τις τις ήπιες διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και  την Επιτροπή Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης (HMPC).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες