Κάντε την ερώτησή σας

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

  Ρωτήστε τους ειδικούς

  ∆είτε τις απαντήσεις, σε παλαιότερες ερωτήσεις και στείλτε μας την ερώτησή σας. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε!

  Αποτελέσματα 1 έως 10 από 274

  Προϊόντα ανά σελίδα ανά σελίδα
  Πάσχω από ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορώ να πάρω boswellia;Ρευματοειδής Αρθρίτιδα BoswelliaMar 15, 2019
  Απάντηση
  Η Boswellia δρα σαν φυτικό αντιφλεγμονώδες για τη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας. Επειδή επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο των αυτοάνοσων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, κ.α. Επίσης εάν λαμβάνετε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή μεθοτρεξάτη συστήνεται να αποφύγετε τη λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος.
  Έχω Hashimoto που ρυθμίζεται με φάρμακα, μπορώ να πάρω ισοφαβόνες σόγιας;Ισοφλαβόνες σόγιας και HashimotoMar 14, 2019
  Απάντηση
  Οι ισοφλαβόνες της σόγιας μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυροειδή και τη παραγωγή των ορμομών του θυροειδή. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με ισοφλαβόνες από σόγια, wild yam, ή κόκκινο τριφύλλι (red clover).
  Έχω καρδιακή ανεπάρκεια σε αρχικό στάδιο μου και θέλω να πάρω μια πολυβιταμίνη, τι μου προτείνετε;Καρδιακή Ανεπάρκεια ΠολυβιταμίνεςFeb 20, 2019
  Απάντηση
  Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση υγείας που απαιτεί ιατρική παρακολούθηση και καθοδήγηση. Για το λόγο αυτό ο γιατρός σας είναι ο μόνος κατάλληλος που θα σας υποδείξει το συμπλήρωμα διατροφής που μπορείτε να πάρετε. Σαν γενικές οδηγίες είναι σημαντικό να αποφύγετε τη λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων με βιταμίνη Κ, τα αναβράζοντα γιατί μπορεί να περιέχουν νάτριο, καθώς και αυτά που περιέχουν σκόρδο, ginger ή ιχθυέλαια ειδικά σε περίπτωση που λαμβάνετε φάρμακα για το καρδιαγγειακό. Προσοχή μην λαμβάνετε κανένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας εάν παίρνετε αντιπηκτικά.
  Μπορώ να πάρω παράλληλα gingko biloba και ωμέγα 3 λιπαρά;Gingko Biloba Ωμέγα 3Feb 15, 2019
  Απάντηση
  Εφόσον είστε υγιής και δεν λαμβάνετε αντιπηκτικά ή φάρμακα για τη καρδιά, τη πίεση, το διαβήτη, τη κατάθλιψη ή τη χοληστερίνη, μπορείτε να λάβετε το συνδιασμό gingko biloba/Ω3 σε αναλογία 50-60 mg/400-500 mg, για την ενίσχυση της μνήμης και των εγκεφαλικών λειτουργιών.
  Το Saw Palmetto έχει αντενδείξεις και παρενέργειες; Μπορεί να το πάρει οποιοσδήποτε;Saw Palmetto ΑντενδείξειςFeb 14, 2019
  Απάντηση
  Το βότανο δεν έχει παρενέργειες, εφόσον είστε υγιής. Είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες. Μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα για τη πήξη του αίματος ή την υπερπλασία του προστάτη, και συστήνεται να αποφεύγεται η παράλληλη λήψη. Δεν συστήνεται η λήψη του από εφήβους, όπως επίσης και κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Προορίζεται για συγκεκριμένο διάστημα και όχι για μακροχρόνια λήψη.
  Γιατί δεν επιτρέπεται η λήψη εχινάκειας κατά τη περίοδο της λοχείας και του θηλασμού;Εχινάκεια ΘηλασμόςFeb 14, 2019
  Απάντηση
  Δεν υπάρχουν αρκετά ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης και τις πιθανές παρενέργειες κατά τον θηλασμό και για το λόγο αυτό συστήνεται η αποφυγή της χρήσης εχινάκειας σε αυτή τη περίοδο. Η εχινάκεια περιέχει συστατικά τα οποία μπορούν να περάσουν μέσω του μητρικού γάλακτος στο βρέφος. Επιπλέον έχουν αναφερθεί περιπτώσεις διάρροιας, δυσκοιλιότητας, αλλεργιών και δερματικών ερεθισμών στα βρέφη που θηλάζουν. Εάν δεν θηλάζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εχινάκεια κατά τη περίοδο της λοχείας.
  Εχω ένα αγόρι 9 χρόνων. Τρώει ελάχιστα. Μπορείτε να μου συστησετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής; Διαβάζω και για το φολλικο οξύ. Θα τον βοηθούσε αυτό;Παιδιά ΌρεξηJan 16, 2019
  Απάντηση
  Ένα συμπλήρωμα διατροφής με βασιλικό πολτό και συνδιασμό βιταμινών μπορούν να συνεισφέρουν στη τόνωση της όρεξης του παιδιού και να συμπληρώσουν τη καθημερινή του διατροφή σε θρεπτικά συστατικά που λείπουν.
  Έχω σοβαρή κατακράτηση υγρών, λόγω νεφροπάθειας. Κάνω αιμοκάθαρση. Ποιό συμπλήρωμα διατροφής με διουρητική δράση μπορεί να με βοηθήσει;Νεφρική ανεπάρκεια Κατακράτηση υγρώνJan 16, 2019
  Απάντηση
  Η λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής δεν ενδείκνυται για εσάς. Τα διουρητικά συμπληρώματα μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα σας και να σας προκαλέσουν πολύ σοβαρές επιπλοκές. Ο θεράποντας γιατρός σας θα σας κατευθύνει σχετικά με την κατακράτηση υγρών και το οίδημα.
  Παίρνω το miorel (έχω σπαστικότητα και πάρεση), και glucophase για το ζάχαρο, μπορώ να πάρω βιταμίνη Β12;Βιταμίνη Β12Dec 12, 2018
  Απάντηση
  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιταμίνη Β12 στη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία των 2.4 mcg , δεν αλληλεπιδρά με τη φαρμακευτική σας αγωγή. Για μεγαλύτερες δόσεις και για το χρονικό διάστημα λήψης θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.
  Θέλω να χάσω κιλά λόγω προβλημάτων υγείας και κυρίως λόγω αυξημένου ποσοστού λίπους στο συκώτι χωρίς όμως να επιβαρύνω την υγεία μου η το συκώτι μου. Ποια φυτικά συμπληρώματα είναι κατάλληλα και πιο αποτελεσματικά για αυτό τον σκοπό;Αδυνάτισμα Λιπώδες ΉπαρDec 12, 2018
  Απάντηση
  Παράλληλα με μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και λίπος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λιποτροπικό φυτικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τον μεταβολισμό του λίπους στο σώμα αλλά και την μείωση της λιπώδους διήθησης του ήπατος.