Μαρία Μαλτέζα
MSc, BSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης ΑΤΕΙΘ (2016). Στη συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές  στο ίδιο τμήμα, με ειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία (2018). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών της σπουδών, αποφοίτησε με Άριστη Επίδοση.

Διαθέτει εμπειρία στην κατάρτιση διαιτολογίων και τη διατροφική συμβουλευτική για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις σε παιδιά και ενήλικες, ενώ στα πλαίσια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών της σπουδών έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και στο Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος, όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό των διαιτολογίων των ασθενών καθώς και στα Ιατρεία Παχυσαρκίας.

Από το 2020 εργάζεται στο vita4you, όπου επιμελείται τα κείμενα και τις περιγραφές των προϊόντων της ιστοσελίδας με ενσωμάτωση των επίσημων ισχυρισμών υγείας και έγκυρων πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα την στήλη Ρωτήστε τους ειδικούς. Επιπλέον, γράφει άρθρα υγείας για το Blog του Vita4you.

Οι τομείς ενδιαφέροντος και εξειδίκευσής της περιλαμβάνουν την μεθοδολογία της Διατροφικής Αξιολόγησης, τις Διατροφικές Συνήθειες παιδιών & ενηλίκων, την Κλινική Διατροφή και τα Συμπληρώματα Διατροφής. Συνεχίζει την επιστημονική της ενημέρωση και κατάρτιση παρακολουθώντας τακτικά συνέδρια σχετικά με τη Διατροφή και την Υγεία.

Δείτε όλα τα άρθα