To μυστικό για να διώχνετε τα αρνητικά συναισθήματα καθημερινά

0 Comment

 

Για να είμαστε ακριβείς, το μυστικό έχει γίνει πια στις μέρες μας… κοινό μυστικό. Το ακούμε και το διαβάζουμε παντού, μας το λένε φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και σχεδόν όλη η πλειοψηφία των ανθρώπων που αποτελούν το οικογενειακό, προσωπικό και ευρύτερο περιβάλλον που ζούμε.

Σκέψου θετικά! Ναι, αυτό είναι το μυστικό, η θετική σκέψη! Εύκολο; Όχι πάντα! Εφαρμόσιμο; Απόλυτα! Λίγη προπόνηση και επιμονή χρειάζεται και θα μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, να χαμογελάμε και στα δύσκολα και να χαιρόμαστε περισσότερο τα θετικά που έχουμε στη ζωή μας.

Πώς κάνουμε τη θετική σκέψη τρόπο ζωής

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μάθει να εστιάζουμε στα προβλήματα, στα αρνητικά και στις δυσκολίες που συναντάμε. Χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο, οργάνωση και κυρίως αποφασιστικότητα για να ξεφύγουμε από την επιρροή των αρνητικών σκέψεων που, τις πιο πολλές φορές, αποτελούν αποκυήματα της φοβισμένης φαντασίας μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις στιγμές που κατακλυζόμαστε από αρνητικές σκέψεις, να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι παραδινόμαστε στη “δύναμή” τους και να λάβουμε μέτρα να τις βγάλουμε από το μυαλό μας και από τη ζωή μας.

Προσέχουμε τις σκέψεις μας

Οι αρνητικές σκέψεις αποτελούν παραμόρφωση μίας κατάστασης ή αποτέλεσμα παράλογου τρόπου αντίληψης των πραγμάτων. Προσπαθήστε να τις βλέπετε από μακριά, σαν να βλέπετε ένα θεατρικό έργο. Μην τις αφήνετε να κυριεύουν το μυαλό σας. Φανταστείτε ότι μοιάζουν με φύλλα που τα παίρνει το νερό μακριά από εσάς και τη ζωή σας. Τις αποδέχεστε, τις κατανοείτε και τις αποχαιρετάτε αφήνοντάς τες να φύγουν.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα τους

Όταν νιώθουμε ότι έχουμε πέσει στην παγίδα της αρνητικής σκέψης, βάζουμε σε κίνηση το σώμα. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Βγείτε έξω για περπάτημα, για τρέξιμο, κάντε γυμναστική στο σπίτι, χορέψτε, φτιάξτε τις ντουλάπες σας που ξεχειλίζουν -αυτό σίγουρα θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα το μυαλό-αν έχετε κήπο ή μπαλκόνι με λουλούδια φροντίστε τα λίγο παραπάνω. Αφήστε το σώμα σας να πάρει τον έλεγχο και να μεταφέρει το μυαλό σας σε ένα άλλο μέρος.

Αποφεύγουμε τα πράγματα που ξυπνάνε τις αρνητικές σκέψεις

Ανακαλύπτοντας ποια πράγματα είναι εκείνα που σας δημιουργούν αρνητικές σκέψεις, έχετε και έτοιμο το πλάνο για το πώς να τις αντιμετωπίσετε. Η αρνητική σκέψη μπορεί να είναι κρυμμένη σε ένα τραγούδι, ή σε ένα μουσικό κομμάτι, σε ένα άτομο ή σε μία παρέα. Αποφύγετε ότι και όποιον πιστεύετε ότι σας βάζει στη διαδικασία αυτή.

Λέμε ναι στους θετικούς ανθρώπους

Θετικοί άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που δεν έχουν προβλήματα, το αντίθετο μάλιστα, έχουν αλλά επιλέγουν να τα επιλύουν βλέποντας τη θετική τους πλευρά. Σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε ναι, τους θέλουμε στη ζωή μας, στην παρέα μας. Μπορούμε να τους ζητήσουμε να μας μυήσουν στο δικό τους θετικό τρόπο σκέψης, ώστε να δούμε τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία.

Ουδείς τέλειος

Όσο και αν οι άλλοι σας φαίνονται τέλειοι, μάθετε αυτό! Κανείς, μα κανείς δεν είναι τέλειος, όσο και αν το… νομίζει. Είναι η ροή της ζωής, η διαδικασία της εξέλιξής μας ως οντότητες και προσωπικότητες να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το να προχωράμε είναι η πιο σωστή επιλογή, μας γεμίζει με δύναμη. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει για όσα ήδη έχουν γίνει, όσο και αν μελαγχολούμε.
Εστιάζουμε στα χαρίσματα που έχουμε, στις δυνατότητές μας και επικεντρωνόμαστε στο… από εδώ και πέρα!

Αρνητικές σκέψεις με ημερομηνία λήξης

Όσο και αν νομίζετε ότι θα βρίσκονται για πάντα στο μυαλό σας, να ξέρετε ότι είναι αναλώσιμες και σύντομες σε διάρκεια, αρκεί να μην τις προκαλούμε ή τις προσκαλούμε συνεχώς εμείς οι ίδιοι. Τη δύναμή τους την παίρνουν από εμάς! Πάρτε την πίσω και θα τις δείτε να εξαφανίζονται.

Πάρτε μολύβι και χαρτί

Φτιάξτε τον αγαπημένο σας καφέ, βρείτε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι ή στο αγαπημένο σας cafe, όπου δε θα σας ενοχλεί κανείς και βάλτε το κινητό σας να χτυπήσει σε δεκαπέντε λεπτά. Ξεκινήστε να καταγράφετε χωρίς σταματημό τις αιτίες που χαλούν την ηρεμία σας και σας κάνουν να σκέφτεστε αρνητικά. Μη δώσετε σημασία στην καλλιγραφία ή τα ορθογραφικά λάθη. Δεν είναι αυτό το θέμα. Βυθιστείτε για λίγο μέσα στη δίνη των αρνητικών καταστάσεων που σας επηρεάζουν και όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σταματήστε να γράφετε. Όταν τελειώσει ο χρόνος πάρτε το χαρτί και χωρίς να το διαβάσετε, κάψτε το. Η ένταση και το αποτέλεσμα θα σας αποφορτίσει και θα σας ηρεμήσει.

Τετ α τετ με τον εαυτό μας

Αλήθεια, πόσοι από εμάς συζητάμε με τον εαυτό μας; Όχι να τον κρίνουμε και τον κατακρίνουμε, αλλά να πιάσουμε κουβέντα μαζί του, σα να μιλάμε με τον καλύτερό μας φίλο. Μήπως είναι ώρα να τον ευχαριστήσουμε για όσα μας έχει προσφέρει και την προσπάθεια που κάνει να βγει από τον κυκεώνα των αρνητικών σκέψεων;

Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε

Είναι τα απλά δεδομένα πράγματα που η επανάληψη, η ρουτίνα και η καθημερινότητα φθίνουν την αξία τους. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, η ζωή είναι μικρή, και ναι, πολλές φορές άδικη. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο που τον βλέπουμε, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να του επιτρέψουμε να χαρεί και να νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα έχει. Αν δεν αγαπήσουμε σωστά και ισορροπημένα εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, πώς θα μπορέσουν οι άλλοι;

Τρεφόμαστε… αγχολυτικά

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνολικά είναι 8 και βρίσκονται σε πολλές τροφές. Μπορούν να μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, να νιώσουμε καλύτερα και να γεμίσουν τις αποθήκες μας με ενέργεια ώστε να δραστηριοποιηθούμε και να ζωντανέψουμε! Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι οι ξηροί καρποί, μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αγχολυτικά. Αν δεν μπορείτε να τις εντάξετε στο καθημερινό σας μενού μπορείτε να αναζητήσετε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που τις περιέχουν.

Think Positive

Σκέψου θετικά!

Τίποτα δεν είναι εύκολο, όμως, μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, κάνοντας απλά βήματα. Τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές εντάσεις με θετική ματιά και να μη χαλάμε τη διάθεσή μας.
Τώρα, η δύναμη της φύσης και η δύναμη της θετικής σκέψης συνεργάζονται σε ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής που εστιάζει στην ανάγκη να αντιμετωπίζουμε με καλή διάθεση τη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα. Think Positive: το νέο καινοτόμο προϊόν της σειράς Platinum Range από την Power Health. Αποτελεί μία συνεργιστική φόρμουλα με εκχυλίσματα κρόκου και ροδιόλας, τα οποία παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της διάθεσης και βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Β12 οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. Τώρα ξέρεις: σκέψου θετικά με Think Positive! Γιατί η δύναμή σου είναι στη σκέψη σου!

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο