Τι θα χρειαστώ σε ένα ταξίδι για να προστατεύσω την υγεία μου;

0 Comment

Μπορεί να έχετε ήδη σκεφτεί τι ρούχα και αξεσουάρ θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές, όλα τα σύνεργα που θα χρειαστείτε για την παραλία και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε μέχρι τον προορισμό σας, όμως πόσο έχετε μεριμνήσει για να προλάβετε τα διάφορα απρόοπτα στην υγεία σας;

Σε όλους μας έχει τύχει να καούμε λίγο παραπάνω από τον ήλιο, να πάθουμε δυσκοιλιότητα στις διακοπές ή να μας “πειράξει” κάποιο φαγητό που δοκιμάσαμε. 

Αν και συνήθως τέτοιες λίστες ετοιμάζουμε όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό, από τον φόβο μας για το άγνωστο, θα λέγαμε ότι είναι εξίσου σημαντικό να προνοήσουμε ακόμα κι αν πρόκειται να επισκεφτούμε για ένα Σαββατοκύριακο κάποιον κοντινό προορισμό. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια εξωτική τουριστική χώρα!

Ποια εφόδια λοιπόν θα μας φανούν χρήσιμα σε κοντινά ή μακρινά ταξίδια;

1. Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ίσως το σημαντικότερο εφόδιο στη λίστα μας! Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύουν από τη διάρροια του ταξιδιώτη αλλά και τη δυσκοιλιότητα που συχνά βιώνουμε στα ταξίδια μας. 

2. Ενεργός φυτικός άνθρακας

Ίσως οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει τον μαύρο άνθρακα με τις μάσκες ομορφιάς, όμως στην πραγματικότητα η χρήση του είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα σε αρκετά συμπληρώματα διατροφής. Ο ενεργός φυτικός άνθρακας λειτουργεί σαν σφουγγάρι και απορροφά πολλές τοξίνες που συχνά ευθύνονται για μικροδηλητηριάσεις από φαγητό στα ταξίδια. 

Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάποια ενόχληση μετά από κάποιο γεύμα σας, μπορείτε να καταναλώσετε κάποιο χάπι με φυτικό άνθρακα. Θα σας βοηθήσει τόσο με το αίσθημα τυμπανισμού, όσο και με την απομάκρυνση τυχόν τοξινών που μπορεί να έχουν επηρεάσει το γαστρεντερικό σας. 

Αν αποφασίσετε να πάρετε μαζί σας συμπλήρωμα με φυτικό άνθρακα, καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι μαζί με τις τοξίνες, μπορεί να απορροφήσει πολύτιμα συστατικά των τροφών όπως βιταμίνες και μέταλλα. Γι’ αυτό προτιμήστε την κατανάλωσή του μακριά από την ώρα του φαγητού.  Ακόμη, μην ξεπεράσετε τη λήψη του για περισσότερο από 10 συνεχόμενες ημέρες. 

Ο ενεργός φυτικός άνθρακας θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους σκοπεύουν να επισκεφτούν κάποια εξωτική χώρα με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και τρόπους μαγειρικής, καθώς ο οργανισμός μας δεν είναι συνηθισμένος και μπορεί να αντιδράσει.

3. Cranberry 

Το cranberry είναι ένα ιδιαίτερο superfood που προστατεύει από το βακτήριο Escherichia coli και τις ουρολοιμώξεις! Πιο συγκεκριμένα, αποτρέπουν το E.coli να προσκολλήσει στα κύτταρα του ουροποιητικού και να αναπτυχθεί. Το εν λόγω βακτήριο μπορεί κανείς να το κολλήσει τόσο από μολυσμένο νερό και τροφή, όσο και εξαιτίας κακής προσωπικής υγιεινής.

4. Αντικουνουπικό

Τη χρησιμότητα του αντικουνουπικού συνήθως την καταλαβαίνουμε όταν ήδη μας έχουν τσιμπήσει αρκετά κουνούπια. Επειδή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που όμως μπορεί να μας χαλάσει τις ήρεμες και χαλαρωτικές στιγμές των διακοπών μας, καλό είναι να μη λείπει από την τσάντα των διακοπών μας! Ένα αποτελεσματικό αντικουνουπικό μπορεί να μας προστατεύσει από κουνούπια και άλλα έντομα που συχνά συναντάμε σε εξωτερικούς χώρους.

5. Αντηλιακό

Στις διακοπές είμαστε συνέχεια σε έξω και ένα αντηλιακό είναι αρκετά απαραίτητο! Ειδικά αν έχουμε πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και κοκκινίζουμε εύκολα, η καθημερινή εφαρμογή του θα προλάβει ένα δυσάρεστο ηλιακό έγκαυμα. Συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσες ώρες περνάμε έξω στη διάρκεια των διακοπών μας, αλλά είναι πολλές! Η συχνή ανανέωση του αντηλιακού αυτές τις μέρες είναι μια κίνηση ματ για υγιές δέρμα!

6. After bite με Αμμωνία

Η αμμωνία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια στις διακοπές μας! Μας βοηθάει άμεσα σε τσιμπήματα από κουνούπια, τσούχτρες, σφίγγες και άλλα ζωντανά! Πιάνει τόσο λίγο χώρο που αξίζει να την έχουμε πάντα μαζί μας στη διάρκεια των διακοπών!

Αν είστε αλλεργικοί ή έχετε άλλου είδους προβλήματα υγείας, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας, ώστε να σας εξοπλίσει με τα κατάλληλα φάρμακα πριν φύγετε για ένα ταξίδι! 

Ανακαλύψτε στο Vita4you.gr όλα όσα θα χρειαστείτε, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και σαλπάρετε για άλλα μέρη!

Βιβλιογραφία

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30673668

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30068438

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/charcoal-activated-oral-route/description/drg-20070087

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο