Σκέψου θετικά…μπορείς!

0 Comment

thinkpositive

Η οπτική των πραγμάτων, δηλαδή η αντίληψη που έχει κανείς για κάθε τι που του συμβαίνει διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο εύκολος δρόμος είναι να είμαστε απαισιόδοξοι. Ένας απαισιόδοξος συχνά αποκαλεί τον εαυτό του ρεαλιστή, γιατί θεωρεί ότι οι δύσκολες καταστάσεις μπορούν να έχουν μόνο μία πλευρά, την άσχημη. Δέχεται με απογοήτευση τη ζωή και τα προβλήματα που προκύπτουν. Αντίθετα, θέλει δύναμη για να είναι και να παραμένει κανείς αισιόδοξος. Η θετική ματιά απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που μας επιφυλάσσει η ζωή, είναι αυτή που θα μας κάνει να αγωνιζόμαστε, να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να ξαναβρίσκουμε την ελπίδα μας!

Υπάρχει τρόπος «ενίσχυσης» της θετικής σκέψης;

Σίγουρα θέλει… προπόνηση το μυαλό για να μάθει να σκέφτεται θετικά. Αρκεί να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι όλα διορθώνονται. Κάθε πρόβλημα που μας στενοχωρεί θα πρέπει να το βλέπουμε ως πρόκληση. Η δύναμη που κρύβεται μέσα μας είναι ικανή να ανατρέψει κάθε δυσκολία και να μας βοηθήσει να ονειρευτούμε και πάλι. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να διατηρούμε ανεβασμένη τη διάθεσή μας, ώστε να αξιολογούμε με θετική ματιά το πραγματικό μέγεθος κάθε προβλήματος. Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να γίνει η διατροφή μας. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν τα «κέφια» μας, ενώ σύμφωνα με την παράδοση θρεπτικά εκχυλίσματα φυτών βελτιώνουν την ψυχολογία μας.

Ένα από τα πιο γνωστά είναι το φυτό Κρόκος ή αλλιώς Σαφράν ή Ζαφορά. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «κρόκη». Καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου όπως στο Ιράν, το Κασμίρ, την Ελλάδα, την Ισπανία και το Μαρόκο. Στα αρχαία χρόνια προτεινόταν για την ανακούφιση διαφόρων γαστρεντερικών διαταραχών, παθολογικών γυναικολογικών καταστάσεων, αλλά και κατά της αϋπνίας. Με την πάροδο των ετών, χρησιμοποιήθηκε αρκετά στη μαγειρική γιατί δίνει πικάντικη γεύση, κίτρινο χρώμα και ιδιαίτερο άρωμα. Σήμερα, έχουν διαπιστωθεί βάσει ερευνών περισσότερες από 20 θεραπευτικές δράσεις του κρόκου, κατατάσσοντάς τον στην κατηγορία των υπερτροφών. Οι πολύτιμες ιδιότητες του κρόκου βρίσκονται στα στίγματά του. Χρειάζονται 50.000 περίπου στίγματα για να προκύψουν 100 γραμμάρια κόκκινου κρόκου. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες 30mg εκχύλισμα κρόκου καθημερινά μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε περιπτώσεις ανθρώπων με κακή ψυχολογία.

Εκτός από το εκχύλισμα του κρόκου, όμως, υπάρχει και άλλο ένα φυτό που φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης. Πρόκειται για το φυτό Ροδιόλα που ενδημεί σε αρκτικές και ορεινές περιοχές, δηλαδή στη Σιβηρία, στα Ιμαλάια, στις Άνδεις ή στις Άλπεις. Οι επιστήμονες το κατατάσσουν στα προσαρμογόνα βότανα, όχι μόνο γιατί προσαρμόζεται στις έντονες κλιματικές συνθήκες, αλλά κυρίως επειδή βοηθά τον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό να προσαρμόζεται με τη σειρά του σε δύσκολες καταστάσεις. Σύμφωνα με αρκετές κλινικές μελέτες, το εκχύλισμα της Ροδιόλας μπορεί να μειώσει τη συναισθηματική φόρτιση. Παράλληλα, βοηθά στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και βελτιώνει τη σωματική και πνευματική απόδοση.

Μαζί με τα εκχυλίσματα του Κρόκου και της Ροδιόλας στην καλή ψυχολογία σημαντικό ρόλο παίζουν και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι απαραίτητες για πολλές λειτουργίες του οργανισμού και ειδικά για όσες σχετίζονται με τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επάρκειά τους στον οργανισμό είναι η διατροφική πρόσληψη, καθώς το σώμα δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνο του. Από τις πληρέστερες πηγές τους είναι τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το συκώτι, το κρέας, τα ψάρια, τα φασόλια, στον φλοιό των δημητριακών, διάφοροι καρποί και σπόροι, καθώς και ορισμένα φρούτα.

Ο δρόμος για την απόκτηση της πολυπόθητης θετικής σκέψης στις μέρες μας δεν είναι εύκολος. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη της θέλησης του ανθρώπου. Το νόμισμα έχει πάντοτε δύο όψεις, αρκεί εμείς να μπορούμε να διακρίνουμε την καλή του πλευρά. Ακόμα και αν δεν καταφέρετε να εντάξετε στη διατροφή σας τα συστατικά αυτά που συμβάλουν στη βελτίωση της διάθεσή σας, αναζητήστε το συνδυασμό τους σε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής, όπως το Think Positive της Power Health. Πάρτε όλα τα οφέλη των εκχυλισμάτων του Κρόκου και της Ροδιόλας αλλά και των βιταμινών του συμπλέγματος Β και υποδεχθείτε κάθε καινούρια μέρα με θετική διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο!

 

 

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο