Προστατέψτε την υγεία του παιδιού τη νέα σχολική χρονιά!

0 Comment

backschool

Τα σχολεία ανοίγουν, τα παιδιά συναντώνται και οι γονείς τρέχουν για μια ακόμη φορά να προλάβουν για τον εξοπλισμό τους! Όμως, εκτός από τα τετράδια και τα μολύβια, υπάρχει κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και δεν είναι άλλη από την υγεία των παιδιών!

Τι θα χρειαστεί μαζί του στο σχολείο

Μπορεί να μην θέλουμε να παραφορτώνουμε την τσάντα του παιδιού με πολλά πράγματα, όμως ενδεχομένως να χρειαστεί διάφορα κατά την παραμονή του στο σχολείο. 

Δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά μας βρίσκει σχεδόν πάντα με πολύ ήλιο, πολλά κουνούπια και πολλές ψείρες καλό είναι το παιδί να έχει μαζί του:

  • Αντιφθειρική λοσιόν. Μπορεί να ψεκάζετε καθημερινά το κεφάλι του πριν φύγει για το σχολείο με αντιφθειρική λοσιόν για πρόληψη, όμως το παιδί μέσα στη μέρα θα τρέξει, θα παίξει, θα ιδρώσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από κάποιες ώρες η λοσιόν θα έχει εξατμιστεί. Βρείτε λοιπόν μια πρακτική ελαφριά συσκευασία και βάλτε την μέσα στην τσάντα του. Εκπαιδεύστε το να ψεκάζεται τουλάχιστον μια φορά όσο θα βρίσκεται στο σχολείο, περίπου στο μέσο της μέρας, και να στοχεύει κυρίως στις ρίζες γύρω από το λαιμό και πίσω από τα αυτιά, προκειμένου να κρατήσει μακριά τις ψείρες!  
  • Αντηλιακό pocket size. Μια έξυπνη λύση για να μένει πάντα προστατευμένο κάτω από τον ήλιο στα διαλείμματα, είναι τα αντηλιακά σε συσκευασία pocket size που κυκλοφορούν, κάτι που μπορεί να έχει πάντα μαζί του. Μια επίσης έξυπνη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα αντηλιακό που παράλληλα κρατά μακριά και τα έντομα! 
  • After bite. Τα κουνούπια και τα μελισσάκια πετούν ακόμα χαρούμενα γύρω μας και δεν διστάζουν να γίνουν φίλοι με τα παιδιά μας. Έχετε πάντα μέσα στην τσάντα του παιδιού ένα after bite που να καλύπτει εκτός από τσιμπήματα κουνουπιών και τσιμπήματα άλλων πετούμενων, όπως σκνίπες, σφίγγες κ.ά. 
  • Μωρομάντηλα ή υγρά μαντηλάκια.  Επειδή είναι πολύ πιθανό να λερωθεί όχι μια αλλά πολλές φορές μέσα στη μέρα, καλό είναι το παιδί να έχει μαζί του μια μικρή συσκευασία με μωρομάντηλα ή απλά υγρά μαντηλάκια ώστε να μπορεί να καθαριστεί αν χρειαστεί. 
  • Υγιεινά σνακ. Δεν είναι λίγα τα κυλικεία που συνεχίζουν να ξεχειλίζουν από ανθυγιεινές επιλογές για το διάλειμμα των μαθητών. Καλό είναι να έχετε προμηθεύσει την σχολική τσάντα με κάποιο υγιεινο σνακ, όπως μπάρες δημητριακών, βιολογικά κράκερ κ.ά. 

Εξοπλισμός για τους γονείς

Επειδή τα παιδιά είναι παιδιά και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία κάποιων πραγμάτων οι γονείς είναι αυτοί που καλούνται να εξοπλίσουν την καθημερινότητά τους. Υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να χρειαστούν για την ενίσχυση του οργανισμού τους, ώστε να μην είναι επιρρεπή στις ιώσεις, και άλλα για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων όπως χτυπήματα, κρυολογήματα κ.ά. 

Τζελ για χτυπήματα

 Τα καθημερινά μικροχτυπήματα και οι μελανιές είναι μια γνωστή εικόνα όταν το παιδί επιστρέφει από το παιχνίδι. Και στα διαλείμματα των σχολείων το παιχνίδι είναι άφθονο! Εξοπλιστείτε με ένα τζελ ή κρέμα για μώλωπες, που να έχει στη σύνθεσή του άρνικα, ένα βότανο που βοηθά στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Παιδικά συμπληρώματα

Σίγουρα, μια υγιεινή διατροφή και το σπιτικό φαγητό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για ένα γερό σώμα. Συχνά όμως υπάρχουν περίοδοι, που το παιδί μπορεί να χρειαστεί μια επιπλέον βοήθεια για να τονώσει τον οργανισμό του.

Πλέον, υπάρχουν πολλά παιδικά συμπληρώματα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, όπως η βιταμίνη C ή το βότανο εχινάκεια, που καλό είναι να πάρει το παιδί αν έχει αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό και αρρωσταίνει συχνά. 

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και μελισσοκομικά προϊόντα όπως είναι η πρόπολη, που φημίζεται για τις αντιμικροβιακές τις ιδιότητες ή ο βασιλικός πολτός, ένα γνωστό τονωτικό της φύσης!

Σιρόπι για το βήχα

Όταν ο βήχας κάνει την εμφάνισή του, καλό είναι να τον προλάβετε στην αρχή, πριν χρειαστεί να καταφύγετε σε κάποια αντιβίωση. Μπορείτε πάντα να έχετε στο σπίτι ένα φυτικό παιδικό σιρόπι για τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο γιατρός σας, καθώς η εκδήλωση βήχα μπορεί να μη συνδέεται με ίωση, αλλά να είναι ένδειξη άσθματος ή κάποιας εποχικής αλλεργίας

Το πιο σημαντικό είναι να εκπαιδεύσετε το παιδί να προσέχει τον εαυτό του, φροντίζοντας τόσο για την ασφάλειά του, όσο και για την υγεία του. Είναι σημαντικό να παίρνει πρωτοβουλίες και να αντιλαμβάνεται τι είναι σημαντικό και τι όχι και που πρέπει να δώσει προσοχή. Εμπιστευτείτε το και δώστε του την ευκαιρία να αποδείξει πως κατάλαβε πόσο σημαντική είναι η υγεία του!

 

Στο Vita4you.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τη φροντίδα του παιδιού

 

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο