Πρόπολη για την ακμή: Ανακάλυψε τις ιδιότητές της!

0 Comment

propolis

Η ακμή είναι μια δερματική κατάσταση που ταλαιπωρεί πολλούς, κυρίως κατά την εφηβεία, αν και δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ενήλικης ακμής. Όποτε κι αν εμφανιστεί, δεν θα λέγαμε ότι είναι καλοδεχούμενη και ψάχνουμε διακαώς τρόπους να απαλλαγούμε. 

Πλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν φυσικά συστατικά για την περιποίηση του προσώπου τους, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν έντονες χημικές ουσίες. Υπάρχει όμως κάτι στη φύση που να μπορεί να μας βοηθήσει;

Φαίνεται πως η πρόπολη είναι μια ουσία που, χάρη στις ιδιότητές της, χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα για λιπαρότητα και ακμή και τελευταία κερδίζει συνεχώς έδαφος. Έχει τραβήξει την προσοχή των ειδικών εξαιτίας της χρήσης της στη φύση, όπου οι μέλισσες την παράγουν προκειμένου να οχυρώσουν τις φωλιές τους και να την προστατέψουν από εξωτερικούς κινδύνους όπως μικρόβια, ιούς, αλλά και άλλα ζώα. 

Ποιες είναι όμως εκείνες οι ιδιότητες που την καθιστούν σημαντικό βοήθημα για την ακμή;

Πρόπολη: Ιδιότητες για το δέρμα

  • Αντιμικροβιακή. Ίσως το βασικό της προτέρημα, η αντιμικροβιακή της δράση, είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει! Μάλιστα, σε έρευνα με 40 ασθενείς, στο γκρουπ στο οποίο εφαρμόστηκε αιθανολικό εκχύλισμα πρόπολης τοπικά στην ακμή, υπήρχε σημαντική αντιβακτηριακή αποτελεσματικότητα σε θετικά κατά gram αερόβια, αλλά και αναερόβια βακτήρια (Staphylococcus epidermidis, Propionibacterium acnes) .(1)
  • Αντιφλεγμονώδης. Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει το 85% των νέων ανθρώπων! Η πρόπολη είναι μια από τις πιο γνωστές για την αντιφλεγμονώδη τους δράση ουσίες στη φύση. Μπορεί έτσι να επιδιορθώνει κατεστραμμένους ιστούς και να κάνει πιο απαλή την επιδερμίδα. 
  • Αντιοξειδωτικό. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύει το δέρμα από τις καθημερινές επιθέσεις, κρατώντας τα δερματικά κύτταρα ανθεκτικά και υγιή.

Οι ιδιότητές της αυτές οφείλονται στα φλαβονοειδή, τις πολυφαινόλες και τα φαινολικά οξέα που περιέχει. 

Πλέον κυκλοφορεί σε πολλά προϊόντα για ακμή όπως καθαριστικά, κρέμες και λοσιόν, ενώ πολύ καλό αποτέλεσμα έχουν οι μάσκες προσώπου με πρόπολη αν τις χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την εβδομάδα. 

Σε περίπτωση που σας παρακολουθεί ήδη κάποιος δερματολόγος συμβουλευτείτε τον πριν δοκιμάσετε αυτή την κατηγορία προϊόντων, καθώς μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα από όλους τις ανάγκες του κάθε δέρματος. 

Βρείτε στο Vita4you.gr κρέμες, αλλά και καθαριστικά με πρόπολη!

Βιβλιογραφία

1.http://www.ejdv.eg.net/article.asp?issn=1110-6530;year=2015;volume=35;issue=1;spage=29;epage=36;aulast=Mohammad

 

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο