Προλάβετε τις πρώτες ρυτίδες!

0 Comment

rutides

Οι ρυτίδες έκφρασης και οι λεπτές γραμμές αποτελούν το πρώτο σημάδι εμφάνισης ρυτίδων. Δημιουργούνται κυρίως στο πρόσωπο, στα σημεία όπου υπάρχουν μεγάλες συσπάσεις της επιδερμίδας, ως αποτέλεσμα των εκφράσεων του προσώπου. Εάν και αποτελούν κάτι φυσιολογικό, επειδή σηματοδοτούν την αρχή της γήρανσης της επιδερμίδας, ίσως για πολλούς αποτελούν κάτι δυσάρεστο.

 

Που εντοπίζονται οι πρώτες ρυτίδες;

Οι πρώτες ρυτίδες εντοπίζονται κυρίως στο μεσόφρυο, ακτινωτά διπλα από το μάτι, στο πλάι της μύτης και γύρω από την περιοχή του στόματος. Στην αρχή γίνονται ορατές μόνο με τις εκφράσεις του προσώπου, καθώς όμως τα χρόνια περνούν γίνονται πιο ορατές, βαθιές και έντονες.
Η εμφάνιση ρυτίδων είναι κάτι αναπόφευκτο, ωστόσο, μπορούμε σε μεγάλο βαθμό είτε να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους, ή να απαλύνουμε την όψη τους. Δείτε 5 απλά βήματα για τις προλάβετε.

 

Η σωστή ενυδάτωση

“Η σωστή ενυδάτωση γίνεται πρωί – βράδυ σε πρόσωπο και λαιμό, σε καθαρή επιδερμίδα.”

Η σωστή και συστηματική ενυδάτωση αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για μια σφριγηλή και ελαστική επιδερμίδα. Μείωση της ελαστικότητας του δέρματος οδηγεί σε αφυδάτωση, με αποτέλεσμα οι συσπάσεις του δέρματος να είναι εντονότερες και το δέρμα να μην επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Η ενυδάτωση αποτελεί το βασικότερο σημείο πρόληψης εμφάνισης ρυτίδων έκφρασης. Ωστόσο ακόμη και αφού εμφανιστούν οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτιδώσεις, είναι απολύτως απαραίτητη καθώς καθυστερεί την περαιτέρω εξέλιξή τους ή την εμφάνιση νέων. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας με το κατάλληλο καλλυντικό προϊόν ξεκινά από πολύ μιρκή ηλικία και διαφοροποιείται ανάλογα τον τύπο επιδερμίδας και την ηλικία.

 

Άφθονη κατανάλωση νερού και πλούσια διατροφή

“Καταναλώστε άφθονα φρούτα, λαχανικά και νερό καθημερινά.”

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν αποτελεί μόνο στόχο μια καλή και ενισχυμένης καλλυντικής κρέμας. Εάν και τα νεότερα καλλυντικά προϊόντα μπορούν σε μεγάλο βαθμό να “συγχωρήσουν” τυχόν διατροφικά λάθη, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διατροφική αξία των τροφών και του νερού. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα από τα βασικότερα μόρια της επιδερμίδας, το οποίο έχει την ιδιότητα να συγκρατεί πολλά μόρια νερού. Αντίστοιχα, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη δημιουργία κολλαγόνου. Η μειωμένη πρόσληψη νερού οδηγεί σε μείωση της πυκνότητας της επιδερμίδας, ενώ αντίστοιχα μειωμένη πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων κάνουν την επιδερμίδα πιο επιρρεπή σε ρυτίδες και συσπάσεις.

 

Λείανση πρώτων ρυτίδων

“Χρησιμοποιήστε τα ακόμη και ως πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων από νεαρή ηλικία, εάν το πρόσωπό σας είναι ιδιαίτερα εκφραστικό.”

Παρόλα αυτά, η εμφάνιση ορισμένων ρυτίδων έκφρασης είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτη. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα λείανσης των πρώτων ρυτίδων, τα οποία συνήθως περιέχουν συστατικά που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, τροφοδοτούν την επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ και μειώνου τις συσπάσεις του δέρματος, δημιουργώντας μια λεία επιδερμίδα.

 

Κάπνισμα

“Διακόψτε ή τουλάχιστον περιορίστε σημαντικά το κάπνισμα.”

Ίσως από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης ρυτίδων είναι το κάπνισμα. Ο καπνός επιπλέον των βλαβερών δράσεων στην ευρύτερη υγεία, έχει κακές επιπτώσεις ακόμη και στην επιδερμίδα. Τα άτομα που καπνίζουν πολύ ή για πολλά χρόνια, εμφανίζουν σημαντικά περισσότερες και πιο έντονες ρυτίδες έκφρασης ακόμη και σε νεαρή ηλικία.

 

Ηλιακή ακτινοβολία

“Καθημερινή χρήση αντιηλιακού ανά 2-3 ώρες, χειμώνα – καλοκαίρι.”

Ο ήλιος αποτελεί έναν από τους πιο “ύπουλους” εχθρούς της επιδερμίδας. Η αντιηλιακή προστασία δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο για την προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλεί η UV ακτινοβολία, αλλά συμβάλει και στη διατήρηση της ενυδάτωση και πρόληψης γήρανσης της επιδερμίδας. Οι έντονες συσπάσεις του δέρματος, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ανεπαρκής χρήση αντιηλιακού δημιουργούν ρυτίδες, που με τον καιρό επιδεινώνεται τόσο το βάθος τους όσο και ο αριθμός τους.

Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία καλλυντικών προϊόντων για τις πρώτες ρυτίδες.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο