Ποιο αποσμητικό μου ταιριάζει;

0 Comment

deodorant

Πολλοί από εμάς, συχνά αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα βρούμε το σωστό αποσμητικό για εμάς! Έχουμε δοκιμάσει ότι καινούριο κυκλοφορεί, αλλά και πάλι δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που συχνά μπερδευόμαστε και καταλήγουμε να πάρουμε το άρωμα που μας αρέσει αντί γι’ αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες μας! Πώς όμως θα καταλάβουμε ποιο είναι αυτό που μας ταιριάζει; 

Οι κατηγορίες των αποσμητικών είναι πολλές, προκειμένου να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Για άλλους έχει σημασία η διάρκεια, για άλλους η σύσταση και για πολλούς το πόσο ευχάριστο είναι το άρωμα του αποσμητικού. 

Αποσμητικό Vs Αντιιδρωτικό

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους δυο όρους και ποιο είναι καλύτερο γι’ αυτούς. Το αποσμητικό λοιπόν, κατά κύριο λόγο καταπολεμά τη μυρωδιά του σώματος, χαρίζοντάς μας αίσθηση φρεσκάδας. Το αντιιδρωτικό από την άλλη, μπλοκάρει τον ιδρώτα, ενώ θέλει αρκετή ώρα για να δράσει, γι’ αυτό μην το βάλετε τελευταία στιγμή πριν βγείτε. Στις συσκευασίες θα δείτε τον ορισμό antiperspirant ή antitranspirante. Δώστε προσοχή σε αυτό, καθώς στα ελληνικά έχει επικρατήσει ο όρος “αποσμητικό” για όλη την γκάμα των προϊόντων. 

vita4you_deo

 

Ας δούμε κάποιες από τις πιο γνωστές κατηγορίες αποσμητικών:

Αποσμητικό για έντονη εφίδρωση

Εάν υποφέρετε από υπεριδρωσία και τα σημάδια στα μπλουζάκια σας είναι το μόνιμο πρόβλημά σας, τότε ένα αποσμητικό μεγάλης διάρκειας είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Συχνά θα δείτε πάνω στην συσκευασία να αναγράφονται οι ώρες προστασίας π.χ 48h ή ακόμα και 72h. 

Αποσμητικό για ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν συχνά παρατηρείτε σπυράκια στις μασχάλες σας ή ερεθισμό, φαγούρα ή κάποια άλλη ενόχληση προτιμήστε κάποιο αποσμητικό για ευαίσθητη επιδερμίδα, χωρίς οινόπνευμα και χωρίς άρωμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σπρέι αντί για roll-on, ώστε να μην ερεθίζεται το δέρμα με την τριβή. Αν η κατάσταση δεν υποχωρεί, ενδεχομένως να πρόκειται για κάποια υφάσματα που ερεθίζουν το δέρμα σας και ίσως μια επίσκεψη στο δερματολόγο σας να είναι καλή ιδέα. 

Αποσμητικός κρύσταλλος

Τελευταία, έχει κερδίσει έδαφος και ο αποσμητικός κρύσταλλος σαν μια πιο φυσική επιλογή.  Πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό άλας που το βρίσκετε σε στερεή ή υγρή μορφή. Εάν είναι ο κλασικός στερεός κρύσταλλος χρειάζεται πρώτα να βραχεί πριν την χρήση του ώστε να μην ερεθίσει το δέρμα. Πολλοί τον προτιμούν, καθώς δεν περιέχει οινόπνευμα, άρωμα, δυνατά χημικά, ενώ συνήθως είναι και χωρίς αλουμίνιο. 

Αποσμητικό χωρίς αλουμίνιο

Εκτός όμως από τον κρύσταλλο, υπάρχουν και πολλά αποσμητικά που πλέον κυκλοφορούν χωρίς αλουμίνιο. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες μελέτες που να το ενοχοποιούν για κάτι, θεωρείται από τους περισσότερους σαν μια πιο φυσική επιλογή. Συνήθως, χωρίς αλουμίνιο είναι τα περισσότερα βιολογικά αποσμητικά, όμως πλέον, ακόμα και πολύ μεγάλες καλλυντικές εταιρείες έχουν αρχίσει να βγάζουν αποσμητικά χωρίς αλουμίνιο, ακολουθώντας την τάση του καταναλωτικού κοινού. 

Σπρέι, roll-on ή κρέμα;

Ευτυχώς στις μέρες μας θα βρει κανείς μια ευρεία γκάμα ακόμα και στις συσκευασίες, προκειμένου να κατασταλάξει ποια τον βολεύει. Ακόμα και το ίδιο προϊόν πολλές φορές θα το βρείτε και σε μορφή σπρέι, αλλά και σε roll-on. Οι αποσμητικές κρέμες είναι συνήθως πιο δυνατά προϊόντα για πολύ έντονη εφίδρωση, ενώ θα βρείτε και πολλά αποσμητικά stick.

Πόση σημασία έχουν τα ρούχα που φοράμε;

Πολύ! Συχνά, αγανακτούμε με τα αμέτρητα αποσμητικά που έχουμε δοκιμάσει και αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά με το σώμα μας. Πιστεύουμε ότι δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το αποσμητικό που θα καλύψει τις ανάγκες μας, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα ξεκινά από τα ρούχα που φοράμε!

Η ποιότητα του υφάσματος και το πόσο στενό είναι ένα ρούχο πάνω μας, αποτελούν βασικό παράγοντα της εφίδρωσης. Δεν είναι τυχαίο, ότι καμιά φορά, ιδρώνουμε σχεδόν αμέσως με μια συγκεκριμένη μπλούζα που φοράμε. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται να αναπνέει, γι’ αυτό επιλέξτε προσεκτικά τα υφάσματα που έρχονται σε επαφή με αυτή!

Γενικά, δώστε στο σώμα σας την προσοχή που του χρειάζεται και παρατηρείστε τα σημάδια που σας στέλνει. Διαβάστε τις ετικέτες των αποσμητικών, προκειμένου να καταλάβετε τι προσφέρει το καθένα και αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. 

Βρείτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία σε γυναικεία αλλά και ανδρικά αποσμητικά.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο