Ενεργός Άνθρακας: 1000 + 1 χρήσεις!

0 Comment

activated

Τελευταία όλο και περισσότερα είναι τα προϊόντα που εμφανίζονται με βάση τον ενεργό άνθρακα. Στους περισσότερους είναι γνωστός από τις μαύρες μάσκες ομορφιάς που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν για ένα καθαρό πρόσωπο, όμως στην  πραγματικότητα η χρήση του έχει ξεκινήσει από πολύ παλαιότερα. Τι είναι λοιπόν ο ενεργός άνθρακας και πού χρησιμοποιείται;

Ενεργός Άνθρακας: Τι είναι;

Ο ενεργός άνθρακας είναι μια μαύρη σκόνη που παράγεται από πυρόλυση οργανικών υλικών φυτικής προέλευσης όπως π.χ. Φλοιό καρύδας, μπαμπού, ζαχαροκάλαμο, ξύλο, πυρήνες ελιάς κ.ά. Μετά από ειδική επεξεργασία και τον εμπλουτισμό του με οξυγόνο, αυξάνεται η προσροφητική του επιφάνεια, με αποτέλεσμα να αποκτά εξαιρετική ικανότητα να απορροφά και να απομακρύνει τοξίνες. Για το λόγο αυτό συστήνεται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση.

Αποτοξίνωση με ενεργό άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας χάρη στην ικανότητά του να απορροφά άμεσα σαν σφουγγάρι χημικά και τοξίνες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε περιπτώσεις δηλητηρίασης. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία σε μια τέτοια περίσταση. Μπορείτε επίσης να το βρείτε και σε φαρμακεία σε μορφή χαπιού ή σαν συμπλήρωμα διατροφής. Με την παραμονή του στο έντερο απορροφά τοξίνες, φυτοφάρμακα και επικίνδυνα βακτήρια, σώζοντάς μας από μια ανεπιθύμητη πεπτική διαταραχή.

Για Τυμπανισμό και Δυσπεψία

Η προσροφητική του ικανότητά καθιστά τον ενεργό άνθρακα ιδανικό για φούσκωμα, δυσπεψία και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές, καθώς απορροφά τα αέρια που συσσωρεύονται στο έντερο. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση έχει διπλή δράση, καθώς εκτός από τα αέρια απορροφά και τα επικίνδυνα βακτήρια που προέρχονται από αυτά. Αντιμετωπίζονται έτσι πολλές διαταραχές της πέψης όπως κοιλιακοί πόνοι, κράμπες, τυμπανισμό κ.ά.

Ενεργός Άνθρακας για καθαρό δέρμα!

Στην Ασία ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε ιεροτελεστίες ομορφιάς. Στις δυτικές χώρες έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Απορροφά σμήγμα, σκόνη και ρύπους από το δέρμα, κάνοντάς το ιδανικό για λιπαρότητα και ακμή, ενώ βοηθάει και στην σύσφιξη πόρων. Θα βρούμε πλέον πολύ εύκολα μια μαύρη μάσκα με άνθρακα, σαπούνια για καθαρισμό προσώπου ή κρέμες με ενεργό άνθρακα.

Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης προσώπου ο ενεργός άνθρακας υπάρχει και σε πολλά προϊόντα για μαλλιά. Καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής  και απομακρύνει σμήγμα και την λιπαρότητα. Θα τον βρείτε σε σαμπουάν, μαλακτικές κρέμες και dry shampoo.

Μαύρος άνθρακας για λαμπερό χαμόγελο;

Κι όμως! Μπορεί οι περισσότεροι στην θέα μιας μαύρης οδοντόκρεμας να δυσανασχετούν, όμως όσοι τολμηροί την δοκίμασαν άφησαν την αλήθεια να λάμψει μαζί με τα δόντια τους! Ο ενεργός άνθρακας απομακρύνει με μεγάλη επιτυχία και τους λεκέδες από τα δόντια χαρίζοντάς μας φωτεινό χαμόγελο και κατάλευκα δόντια! Αναζητήστε την ένδειξη charcoal ή carbon πάνω στο κουτί της οδοντόκρεμας.

Μαύρος Άνθρακας: Είναι παντού

Από τις κανάτες και τα μπουκάλια με φίλτρα ενεργού άνθρακα μέχρι τα ευφάνταστα παγωτά με μαύρο χρώμα, ο ενεργός άνθρακας πλέον είναι παντού γύρω μας. Προσοχή θα χρειαστεί να δείξουμε εάν καταναλώνουμε συχνά τρόφιμα με μαύρο χρώμα ή κάνουμε λήψη χαπιών για αποτοξίνωση ή δυσπεψία, καθώς μαζί με τις τοξίνες ο ενεργός άνθρακας απορροφά και ωφέλιμες ουσίες π.χ. βιταμίνες ή φαρμακευτικές ουσίες από κάποια αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουμε. Γι’ αυτό συστήνεται η λήψη του τουλάχιστον 2 ώρες μακριά από φάρμακο, ενώ δεν είναι για μακροχρόνια λήψη.

Δοκιμάστε λοιπόν τον ενεργό άνθρακα και δεν θα απογοητευτείτε. Δείτε τo πρόσωπο και το χαμόγελό σας να λάμπει και βάλτε το χάπι του στο φαρμακείο του σπιτιού για παν ενδεχόμενο!

Στο Vita4you.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα με ενεργό άνθρακα για φούσκωμα καθώς και πολλές μαύρες μάσκες ομορφιάς!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο