Βαρέα Μέταλλα: Πώς να απαλαγείτε!

0 Comment

detox

Ως βαρέα μέταλλα χαρακτηρίζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο του σιδήρου (Fe). Είναι το Κάδμιο, ο Υδράργυρος, ο Μόλυβδος, ο Χαλκός, το Νικέλιο και το Αρσενικό. Είναι τοξικά και άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό.

Τα βαρέα μέταλλα αποδιοργανώνουν την ενζυμική δραστηριότητα και καταλαμβάνουν υποδοχές θρεπτικών συστατικών. Έτσι, παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία, η ομοιόσταση του οργανισμού.

Εισέρχονται στον οργανισμό μας είτε απευθείας μέσω του αέρα που εισπνέουμε – Μόλυβδος από τα καυσαέρια, κάδμιο από τον καπνό του τσιγάρου – είτε μέσω του εδάφους περνάνε στα φυτά και τα ζώα και μπαίνουν στη διατροφική μας αλυσίδα.

Τα βαρέα μέταλλα στον οργανισμό μας αποθηκεύονται στον λιπώδη ιστό, γι’ αυτό και όταν κάνουμε δίαιτα πρέπει να παίρνουμε δεσμευτικά των βαρέων μετάλλων, ώστε να αποφεύγουμε την τοξίνωση. Λειτουργούν συσσωρευτικά και διαταράσσουν τη λειτουργία βασικών οργάνων όπως πνεύμονες, νεφρά και ήπαρ.

Η τοξικότητα συνδέεται με αλλεργίες, τριχόπτωση, αϋπνία, αναπνευστικά προβλήματα, αναιμία, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, Αλτσχάιμερ. Ακόμη, ενοχοποιείται και σαν παράγοντας κινδύνου για κάποιες μορφές καρκίνου.

Η αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα μπορεί να γίνει με:

  • Ζεόλιθο
  • Χλωρέλλα
  • Σπιρουλίνα
  • Άγριο Σκόρδο
  • Κορίανδρο

 

Το καθένα από αυτά έχει ιδιαίτερη δράση στη δέσμευση κι αποβολή των βαρέων μετάλλων, αλλά και όλα μαζί εμφανίζουν μια δυναμική συνέργεια.
Στο Vita4you.gr μπορείτε να βρείτε προϊόντα για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο