Απομακρύνετε τα κουνούπια…φυσικά!

0 Comment

Μοsquitoes summer

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά χάλασε λόγω κάποιων απρόσκλητων επισκεπτών!

Αδιαμφισβήτητα τα κουνούπια κάθε χρόνο βρίσκουν πάντα τον τρόπο να μας χαλάσουν τη διάθεση. Για εμάς ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να φροντίσουμε να εξαφανιστούν εντελώς από το χώρο μας. Πώς μπορούμε όμως να το πετύχουμε αυτό με φυσικά κι όχι με χημικά μέσα;

  • Γλάστρες με φυτά: Φυτά όπως ο φρέσκος δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και το μελισσόχορτο μπορούν να απομακρύνουν σε έναν βαθμό τα κουνούπια από κοντά σας.
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Τα κουνούπια το μισούν. Μπορείτε, λοιπόν, να ποτίσετε με αυτό μερικές κορδέλες, τις οποίες θα κρεμάσετε γύρω από το σημείο που κάθεστε.
  • Δεντρολίβανο στη… σχάρα: Έχετε κάποια σχάρα ή bbq αναμμένο στο σημείο που κάθεστε; Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο, να καεί και να μυρίσει, αλλά και να νοστιμίσει το φαγητό σας! Τα κουνούπια δεν το αντέχουν καθόλου.
  • Χρησιμοποιήστε για εξωτερικό φωτισμό λάμπες κίτρινου χρώματος που προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από ότι οι κοινές λάμπες.
  • Βάλτε σε ένα μπολ φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα λίγο για να “βγει” το άρωμά τους. Πρόσθεσε λίγο ξύδι και ανακατέψτε. Αφήστε το δίπλα σας ή αν θέλετε αλειφτείτε με αυτό το μείγμα.
  • Μια γνωστή εντομοαπωθητική λύση είναι και οι ανεμιστήρες, ιδιαίτερα οι ανεμιστήρες οροφής. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει πως ο αέρας είναι πολύ αποτελεσματικός στην απώθηση των κουνουπιών και άλλων εντόμων. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί ένα κύμα αέρα, που εμποδίζει τα έντομα να πετούν και να προσγειώνονται δίπλα ή πάνω μας.

Αυτό το καλοκαίρι απομακρύνετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες και απολαύστε ήρεμα βράδια στη βεράντα μόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Στο Vita4you.gr θα βρείτε την αντικουνουπική σειρά Fleriana!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο