Αντιηλιακή προστασία και αθλητές. Ποιο είναι το κατάλληλο αντιηλιακό;

0 Comment

Αντιηλιακή προστασία και αθλητές. Ποιο είναι το κατάλληλο αντιηλιακό;

H αντιηλιακή προστασία και η χρήση ενός καλού αντιηλιακού, αποτελούν το πρώτο και κύριο μέλημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τι συμβαίνει όμως με τα άτομα που αθλούνται; Υπάρχουν ειδικά αντιηλιακά προϊόντα τα οποία θα πρέπει ένα αθλούμενος να προτιμά;

 

Αθλητισμός και αντιηλιακή προστασία

Σύμφωνα με μελέτες, οι αθλητές οι οποίοι προπονούνται σε εξωτερικούς χώρους, έχουν πολύ μεγάλη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Συγκριτικά με μη αθλούμενους, η έκθεση είναι πολύ μεγαλύτερη και απαιτεί πολύ καλύτερη προστασία, σε σχέση με απλές καθημερινές δραστηριότητες. Ο λόγος είναι ότι συνήθως οι προπονήσεις γίνονται τις ώρες όπου υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια (πρωί έως απόγευμα), ενώ δεν υπάρχει συνήθως η δυνατότητα προστασίας από την ήλιο με άλλα μέσα, όπως ομπρέλα, καπέλα κ.α.

 

Βασικά συστατικά ενός αθλητικού αντιηλιακού

Εάν και όλοι χρειάζονται ισχυρή αντιηλιακή προστασία, τα άτομα που αθλούνται έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να πληροί ένα αντιηλιακό που προορίζεται για αθλητές είναι:

 • Ευρεία προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (UVA/UVB)
 • Ισχυρή έως πολύ ισχυρή προστασία, το ελάχιστο SPF30
 • Αδιάβροχη σύνθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • Ανθεκτικό στο ιδρώτα, χωρίς να επηρεάζει την ικανότητα εφίδρωσης
 • Να μην τρέχει και τσούζει τα μάτια
 • Να μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε βρεγμένο/ιδρωμένο δέρμα
 • Να προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών
 • Ευκολία στην εφαρμογή και στη μεταφορά
 • Να μην έχει λιπαρή σύνθεση

 

Τύποι αντιηλιακών για αθλητές

Αντιηλιακά σε σπρέι

Τα αντιηλιακά που είναι σε μορφή σπρέι, εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη εφαρμογή, δεν απαιτούν επάλειψη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο άμεσα. Είναι πιο ευαπορρόφητα και η υφή τους δεν είναι κολλώδης.

Αντιηλιακά τεχνολογίας wet

Αντιηλιακά προϊόντα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και σε βρεγμένο ή ιδρωμένο δέρμα. Δεν αφήνουν άσπρα σημάδια και η σύνθεσής τους δεν επιτρέπει στην άμμο και τα ρούχα να κολλούν επάνω στο δέρμα, ακόμη και εάν είναι βρεγμένο. Κατάλληλα για άτομα που οι δραστηριότητές τους έχουν να κάνουν με νερό ή θάλασσα ή ιδρώνουν πάρα πολύ.

Αντιηλιακά σε μορφή στικ

Μεταφέρονται εύκολα και είναι εύκολα στην εφαρμογή. Συνήθως προορίζονται για την περιοχή του προσώπου και είναι κατάλληλα ακόμη και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και των χειλιών. Δεν τρέχουν μέσα στα μάτια και δεν τσούζουν. Κατάλληλα για αθλήματα όπου υπάρχει μεγάλη έκθεση του προσώπου, έντονος ιδρώτας στο πρόσωπο ή χρειάζεται συχνή επάλειψη και προστασία από τον ήλιο, το αλάτι κ.α.

Αντιηλιακά για πρόσωπο και σώμα

Τα αντιηλιακά προσώπου και σώματος, είναι ιδανικά για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να κουβαλούν πολλά πράγματα μαζί τους ή υπάρχει περιορισμός ως προς το χώρο. Μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο, δεν είναι λιπαρά και δεν ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αντιηλιακά για πρόσωπο και σώμα που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη, όποιο άθλημα και να κάνετε.

0 Σχόλια

  Αφήστε Σχόλιο