Άνδρας και Αντιγήρανση: 3 βασικά βήματα περιποίησης!

0 Comment

anti_aging

Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να τολμούν να ασχοληθούν με την περιποίηση του προσώπου τους όταν οι ρυτίδες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε αυτό και το προγούλι έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει, όμως η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθεί κανείς με το δέρμα του!

Σίγουρα, όσο νωρίτερα προσέξει κανείς κάποια απλά βασικά πράγματα, τόσο καλύτερα θα προλάβει τη γήρανση της επιδερμίδας του. Μπορεί από αρκετούς να θεωρείται ακόμα ταμπού, όμως δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από καθημερινή υγιεινή και κάλυψη των αναγκών της επιδερμίδας μας. Όπως τα δόντια μας έχουν ανάγκη από βούρτσισμα και τα μαλλιά μας από λούσιμο με σαμπουάν, έτσι και το πρόσωπό μας χρειάζεται μια κρεμούλα!

Αν σκεφτεί κανείς ότι το πρόσωπό μας είναι το σημείο εκείνο που είναι συνεχώς εκτεθειμένο σε εξωτερικούς παράγοντες όπως ήλιος, αέρας, ρύπανση κ.ά. καταλαβαίνει γιατί εκεί εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια γήρανσης! Ποια είναι όμως τα βασικά βήματα για την καθημερινή περιποίησή μας; Μπορεί οι γυναίκες να βάζουν χίλια δύο καλλυντικά που τρομοκρατούν τους περισσότερους άνδρες και τα θεωρούν υπερβολές, όμως για αρχή αρκούν τρία βασικά βήματα:

1.Καθαρισμός του προσώπου

Ήρθε η ώρα να βάλετε στην άκρη τη μπάρα σαπουνιού που οι περισσότεροι χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο του προσώπου και να την αφήσετε μόνο για τα χέρια! Παρατηρήστε το δέρμα σας και βρείτε ένα καθαριστικό προσώπου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Άλλοι έχουν λιπαρότητα, άλλοι ξηροδερμία, ενώ πολλοί ταλαιπωρούνται από μαύρα στίγματα και διεσταλμένους πόρους. 

Στις μέρες μας, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν σε διάφορα δερματολογικά μικροπροβλήματα. Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή του προϊόντος ή συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την κατάλληλη επιλογή.

2.Κρέμα προσώπου 

Μπορεί πολλοί να αρκούνται σε ένα απλό πλύσιμο του προσώπου, όμως στην πραγματικότητα αμέσως μετά το δέρμα έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ για ενυδάτωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που μετά το μπάνιο ή τον καθημερινό καθαρισμό, νιώθουμε το δέρμα μας να “τραβάει”. Αυτό σημαίνει ότι μια μικρή ποσότητα κρέμας θα ήταν σωτήρια εκείνη τη στιγμή. 

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, υπάρχουν και οι κατάλληλες κρέμες προσώπου. Σε μικρότερες ηλικίες συνήθως αρκεί μια απλή ενυδάτωση, ενώ με το πέρασμα των χρόνων μπορείτε να επιλέξετε μια αντιγηραντική κρέμα. Πλέον, το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνδρες ασχολούνται με την περιποίηση του προσώπου τους, οδήγησε πολλές γνωστές εταιρείες δερμοκαλλυντικών να δημιουργήσουν εξειδικευμένες σειρές προϊόντων για ανδρική περιποίηση.

Εάν περνάτε αρκετές ώρες σε εξωτερικούς χώρους προτιμήστε κάποια κρέμα που να περιέχει και αντηλιακό δείκτη προστασίας. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το προϊόν και στο λαιμό σας.

3. Κρέμα ματιών

Μολονότι στα ανδρικά καλλυντικά συναντάμε συχνά κρέμες που να ενδείκνυνται για πρόσωπο και μάτια, είναι προτιμότερο να πάρετε δυο διαφορετικά προϊόντα: μια κρέμα προσώπου και μια κρέμα ματιών. Ειδικά, αν ταλαιπωρήστε από κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες κάτω από τα μάτια ή έντονες ρυτίδες γύρω από αυτά, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια κρέμα ματιών που να στοχεύει στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. 

Επιπλέον, αν σκεφτεί κανείς ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια μας είναι περίπου 7 φορές πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί υπάρχει ανάγκη για διαφορετική υφή και ρευστότητα κρέμας. 

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουμε τις κρέμες μας. Δεν αρκεί να πασαλείψουμε το πρόσωπο με γρήγορες και βιαστικές κινήσεις. Προτιμήστε κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και ανοδικές κινήσεις από το πηγούνι προς τους κροτάφους. Δώστε λίγο χρόνο και νιώστε καλά γι’ αυτό, γιατί στην ουσία φροντίζετε τον εαυτό σας!

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα! Πάντα όταν ασχολούμαστε με τον εαυτό μας η αυτοπεποίθησή μας αλλάζει!

 

Βρείτε στο Vita4you.gr προϊόντα για ανδρική αντιγήρανση προσώπου.

 

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο