Πώς να αντιμετωπίσετε τη γρίπη με φυσικό τρόπο!

0 Comment

flu

Βήχας, πυρετός, αδυναμία, πονοκέφαλος, μύτη που τρέχει και μάτια που καίνε… με λίγα λόγια γρίπη!

  Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η γρίπη είναι το πιο συνηθισμένο φαινόμενο για τους περισσότερους από εμάς. Συνήθως, το πρώτο που κάνουμε είναι να στρεφόμαστε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στα αντιβιοτικά. Η φύση όμως κρύβει πολλές θαυμαστές λύσεις για τέτοιου είδους προβλήματα.. καιρός λοιπόν να τις ανακαλύψουμε και να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για υγεία, με τον πιο φυσικό τρόπο!

  Τροφές, αλλά και βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης!

Βιταμίνη C

   Συνώνυμη με την ευεξία του οργανισμού μας, ιδιαίτερα κατά τον χειμώνα η βιταμίνη C είναι από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά˙ προστατεύει δηλαδή τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα φρούτα και τα λαχανικά του χειμώνα είναι πλούσια στην εν λόγω βιταμίνη: ρόδια, πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, ακτινίδια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, σπανάκι κ.ά. Είναι γιατί ο οργανισμός μας τη χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Βοηθάει να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα της γρίπης και οι φλεγμονές και αυξάνει την άμυνα του οργανισμού. Γι’ αυτό και συνήθως αποτελεί το βασικό συστατικό στα συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Εχινάκεια

   Πολλοί δεν την γνωρίζουν, όμως η εχινάκεια αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος. Ανήκει στα βότανα που βοηθάνε το ανοσοποιητικό σύστημα να ανακάμψει. Δρα κατά των ιών και των βακτηρίων και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις στο ανώτερο αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα. Θα τη βρείτε είτε σε μορφή αποξηραμένου βοτάνου για παρασκευή τσαγιού, είτε σαν διατροφικό συμπλήρωμα (αναβράζοντα δισκία, απόσταγμα, κάψουλες).

Πρόπολη

   Η πρόπολη θεωρείται «το αντιβιοτικό της φύσης»! Παράγεται από τις μέλισσες και είναι πλούσια σε ωφέλιμα συστατικά, όπως τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή. Βοηθάει των οργανισμό να αντιμετωπίσει ιούς, βακτήρια, μύκητες και γενικά ενισχύει την άμυνά του με ον πιο φυσικό τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά, προκειμένου να θωρακίσουμε την υγεία μας, αλλά και σε περίπτωση γρίπης και κοινού κρυολογήματος. Συχνά τη συναντάμε σε φυτικά σιρόπια, παστίλιες, αλλά και σαν διάλυμα.

Elderberry

   Το Elderberry ή αλλιώς Ζαμπούκος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την επούλωση πληγών, την αντιμετώπιση κρυολογήματος, καθώς και σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, π.χ. γρίπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το εκχύλισμα των μούρων Elder χρησιμοποιήθηκε για να αντιμετωπιστεί πανδημία γρίπης στον Παναμά το 1995. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο elderberry φαίνεται να είναι υπεύθυνα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, καροτενοειδή, ρουτίνη, τανίνες κ.ά., ο συνδυασμός των οποίων του προσδίδει αυτέ τις εξαιρετικές ιδιότητες.

Αστράγαλος

   Ο αστράγαλος είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινέζικη ιατρική και ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα, δηλαδή προσαρμόζεται στις ανάγκες του οργανισμού και τον βοηθάει να αντιμετωπίσει καταστάσεις έντονου stress (σωματικού ή πνευματικού). Η χρήση του έχει συνδεθεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την πρόληψη και αντιμετώπιση του κρυολογήματος και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει ακόμα και τους εξασθενισμένους οργανισμούς που έχουν υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες, ωστόσο χρειάζεται πάντα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πρώτα.

   Τα συμπτώματα της γρίπης είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικά, αλλά συχνά όχι τόσο ανησυχητικά. Πολλές φορές μάλιστα τα αγνοούμε, με αποτέλεσμα να επιδεινώνουμε την υγεία μας και τελικά να αρρωσταίνουμε. Όμως, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Φροντίζουμε λοιπόν τον εαυτό σας και ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού μας με φυσικό τρόπο, χτίζοντας έτσι έναν γερό οργανισμό! Και εάν σας βρήκε και εσάς η γρίπη, μην πανικοβάλλεστε. Απλά ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και δείτε διαφορά μέρα με τη μέρα!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο