Το φυτό Γκραβιόλα και οι Ιδιότητές του!

0 Comment

graviola

Γκραβιόλα! Ξέρω, ξέρω έχει ήδη σχηματιστεί το ερωτηματικό στο μυαλό σου. Μόνο που το λες καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι πολύ εξωτικό, κάτι πολύ ιδιαίτερο. Και δεν πέφτεις έξω! Είναι ένα φυτό που συναντάται κυρίως στην Αφρική, στη Ν. Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν παραδοσιακά για να θεραπεύσουν:

  • Μολύνσεις που προκαλούνται από βακτήρια, παράσιτα ή ακόμα και ιούς.
  • Βήχα.
  • Κατάθλιψη και αδιαθεσία.
  • Μείωση του σακχάρου σε διαβητικούς (ως εκχύλισμα)
  • Αρθρίτιδες και ρευματισμούς.
  • Ερπητοϊούς.

Σχετικά με τον καρκίνο:

  Πολλοί αποκαλούν την γκραβιόλα «πολεμιστή του καρκίνου», επειδή περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να δρουν εναντίον του. Προς το  παρόν, βρέθηκε σε εργαστηριακές μελέτες ότι το εκχύλισμα γκραβιόλας – graviola extract – μπορεί να σκοτώσει κάποιους τύπους καρκινικών κυττάρων στο συκώτι (καρκίνος του ήπατος) και στο μαστό που αντιστέκονται στη χημειοθεραπεία, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Σχετικά με τον διαβήτη:

  Έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα γκραβιόλας έχει θετικό αποτέλεσμα στην μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επίσης, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των αντιοξειδωτικών στην κυκλοφορία του αίματος και μείωση της ηπατικής βλάβης. Η ωφέλιμη επίδραση που είχε το εκχύλισμα γκραβιόλας στους ιστούς στο συκώτι, πιστεύεται ότι οδήγησε σε καλύτερη παραγωγή ινσουλίνης.

  Επειδή, όμως, σε κάποιους πληθυσμούς (π.χ. στην Καραϊβική) η υπερβολική κατανάλωση του φυτού γκραβιόλα οδήγησε σε παρενέργειες (παραισθήσεις, νευρολογικά προβλήματα), είναι πάντα προτιμότερο να λαμβάνεται σε μορφή συμπληρώματος, αφού έτσι είναι προσαρμοσμένο στην επιτρεπτή ημερήσια δόση, χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν δυσάρεστες ενοχλήσεις. Πάντα, είναι προτιμότερο να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας, ειδικά αν πάσχετε από κάποιο νόσημα.

  Η γκραβιόλα ή αλλιώς Graviola είναι γνωστή και ως γουανάμπανα, Soursop, Brazilian pow pow, ενώ η επιστημονική της ονομασία είναι Anona Muricana. Σήμερα δεν χρειάζεται να ζεις σε εξωτικό μέρος για να την προμηθευτείς. Είναι πολύ εύκολο να τη βρεις σε μορφή χυμού, σκόνης ή κάψουλας!

Δείτε σχετικά προϊόντα εδώ.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο