Τα top ενυδατικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης προσώπου

0 Comment

  skin

Η ενυδάτωση του προσώπου αποτελεί το πιο βασικό βήμα για μια απαλή, ελαστική και νεανική επιδερμίδα. Η ενυδατική κρέμα βοηθάει το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του, και να αμυνθεί ενάντια στους μικροοργανισμούς, στους περιβαλλοντικούς και στους γηραντικούς παράγοντες.

  Με την πάροδο της ηλικίας τα κύτταρα της επιδερμίδας χάνουν σταδιακά την ικανότητα συγκράτησης νερού ενώ ελαττώνονται και τα απαραίτητα λιπίδια που τα περιβάλλουν. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες και η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος περιποίησης πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου.

Ποια είναι όμως τα top ενυδατικά συστατικά και πως λειτουργούν;

1. Τα υδροξέα (ΑΗΑ).

  Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα απαλό. Επιπλέον το κάνουν περισσότερο δεκτικό στην ενυδάτωση. Το γλυκολικό, το γαλακτικό, το μαλικό, το κιτρικό και το ταρταρικό οξύ είναι μερικά πολύ αποτελεσματικά υδροξέα.

Προτεινόμενα προϊόντα με AHAs

Frezyderm Volpaderm AHA Cream

Version Retinol AHA Cream

2.    Αντιοξειδωτικά.

  Προστατεύουν το δέρμα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Επιπλέον διεισδύουν γρήγορα στην επιδερμίδα και ενυδατώνουν σε βάθος. Η ρεσβερατρόλη, οι βιταμίνες A, C, E, το συνένζυμο  Q10, τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες είναι μερικά από τα πιο δραστικά αντιοξειδωτικά ενυδατικά συστατικά.

Προτεινόμενα προϊόντα με αντιοξειδωτικά:

Korres Άγριο Τριαντάφυλλο 

Apivita Wine Elixir 

Weleda κρέμα με ρόδι

3.  Μαλακτικοί παράγοντες.

  Δημιουργούν ένα προστατευτικό φραγμό στην επιδερμίδα και της επιτρέπουν έτσι να διατηρήσει για περισσότερο την υγρασία της. Το γαλακτικό οξυ, το shea butter, το μελισσοκέρι, η λανολίνη, το καστορέλαιο και τα φυτικά έλαια (jojoba, ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο) είναι άριστοι μαλακτικοί παράγοντες.

Προτεινόμενα προϊόντα με μαλακτικούς παράγοντες:

4. Ενυδατικοί παράγοντες.

  Τα συστατικά αυτά απορροφούν την υγρασία και τη συγκρατούν στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, η ουρία, η πανθενόλη και το γαλακτικό οξύ είναι ιδανικοί ενυδατικοί παράγοντες που μπορούν να συγκρατήσουν την υγρασία του δέρματος για πολλές ώρες.

Προτεινόμενα προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες:

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο