Ξηρή επιδερμίδα στο πρόσωπο; Όχι πια!

0 Comment

dry

Χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες, αλλά το πρόσωπό σας συνεχίζει να σας τραβάει? Νιώθετε την επιδερμίδας σας εύθραυστη και οι ρυτίδες σας φαίνονται πιο έντονα; Εάν και ο χρόνος πάντα αφήνει τα σημάδια του, η κυριότερη αιτία εμφάνισης ρυτίδων και ξηρότητας είναι η κακή ενυδάτωση του δέρματος.

  Στο εμπόριο κυκλοφορούν κρέμες, σέρουμ, μάσκες ενυδάτωσης, μάσκες ύπνου και ίσως να σας φαίνεται υπερβολικό να τα χρησιμοποιείτε όλα και πόσο μάλλον ταυτόχρονα. Ωστόσο κάθε τύπος καλλυντικού έχει τελείως διαφορετική δράση και χρησιμοποιείται επίσης με διαφορετικό τρόπο.

Καθημερινός απαλός καθαρισμός

   Το πρώτο και βασικό βήμα για να επιτύχουμε καλή ενυδάτωση είναι να εφαρμόσουμε τα καλλυντικά προϊόντα σε καθαρή επιδερμίδα. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν σαπούνι καθώς ξηραίνουν το δέρμα. Μην επιμένετε και μην αφήνετε το υγρό καθαρισμού ή τα προϊόντα ντεμακιγιάζ πολύ ώρα επάνω στο δέρμα καθώς το αφυδατώνουν.

Ενυδάτωση σε βάθος με serum

   Εάν θέλουμε να μιλήσουμε για σωστή ενυδάτωση θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μέσα προς τα έξω. Τα serum, ή αλλιώς οι οροί, είναι λεπτόρρευστες ουσίες οι οποίοι στοχεύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Προσφέρουν ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη στο δέρμα. Χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών με βάση το νερό, για το λόγο αυτό εφαρμόζουμε μικρότερη ποσότητα, είναι λεπτόρρευστοι και αποτελούν ένα από τα πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης του προσώπου. Θα πρέπει να εφαρμόζονται απευθείας μετά τον καθαρισμό του πρόσωπο ώστε να ενυδατώνουν τα κύτταρα, όταν οι πόροι είναι ακόμη ανοιχτοί.

Κρέμα ενυδάτωσης

   Η ενυδάτωση ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στα βαθύτερα στρώματα αλλά και στα επιδερμικά, καθώς εκεί είναι που δημιουργούνται οι ρυτίδες και το ξεφλούδισμα. Οι ενυδατικές κρέμες αποτελούν έναν συνδυασμό από υδατικά στοιχεία και έλαια, εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά (υαλουρονικό οξύ, ceramides κ.α.) τα οποία αποκαθιστούν την υδρολιπιδική ισορροπία των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος. Η σύστασή τους είναι πιο κρεμώδης γι’ αυτό και δεν μπορούν να διεισδύσουν σε βάθος και στοχεύουν στην ενυδάτωση των ανώτερων στοιβάδων δέρματος.

Μάσκα ενυδάτωσης

   Οι μάσκες ενυδάτωσης αποτελούν την έκτακτη φροντίδα του δέρματός μας. Προσφέρουν εντατική ενυδάτωση ενεργοποιώντας τα κύτταρα και εξασφαλίζοντας ουσιαστική ενυδάτωση σε όλο της το φάσμα. Για το λόγο αυτό εφαρμόζονται για διάστημα 20-30 λεπτών και στη συνέχεια αφαιρούνται αφήνοντας το δέρμα σας λείο και απαλό. Εφαρμόζονται 2-3 φορές την εβδομάδα ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ξηρότητας για αποκατάσταση της υγρασίας του δέρματος.

Booster

   Εάν η δράση της κρέμα δεν σας αρκεί, μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση της με τη χρήση ορισμένων booster, ανάλογα πάντα και με τις ανάγκες σας. Δεν αντικαθιστούν την κρέμα ή τον ορό που χρησιμοποιείτε, απλώς προσφέρουν επιπλέον ιδιότητες και δράσεις στο δέρμα και στην καθημερινή σας φροντίδα.

Spray νερού

   Πολλές φορές η ξηρή επιδερμίδα οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας του χώρου η οποία επιδρά στα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Εφαρμόστε ένα spray νερού, όσες φορές θέλετε μέσα στην ημέρα και αφήστε το δέρμα σας να το απορροφήσει πλήρως. Έτσι θα τροφοδοτήσετε την επιδερμίδα σας με σταγονίδια νερού καθώς και μεταλλικά ιχνοστοιχεία, αναζωογονώντας τις αισθήσεις αλλά και την επιδερμίδα σας.

Tips

  • Καταναλώστε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερού την ημέρα
  • Αποφύγετε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό
  • Διακόψτε το κάπνισμα
  • Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα για την επιδερμίδα σας καθαριστικά προϊόντα (υγρό καθαρισμού και τζελ απολέπισης)
  • Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά
  • Διατηρήστε την κατάλληλη υγρασία στο χώρο

 

Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για μια υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο