Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με το φαρμακείο της φύσης

0 Comment

Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με το φαρμακείο της φύσης

Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην εναπόθεση λίπους και νερού, ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος και να φαίνεται σαν ”φλοιός πορτοκαλιού”.

Είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες και μπορεί να προκληθεί για μια σειρά από λόγους, οι κυριότεροι εκ των οποίων είναι:

  • Παχυσαρκία
  • Κακή ποιότητα διατροφής
  • Εναλλαγή αυστηρής και υπερβολικής δίαιτας
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Κληρονομικότητα
  • Υπερκατανάλωση αλκοόλ
  • Κάπνισμα
  • Έλλειψη άσκησης

 

Πως μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την παχυσαρκία;

Η απάντηση βρίσκεται κατά κύριο λόγο στη σωστή διατροφή.

Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια και η κατανάλωση υγρών μπορούν να θεωρηθούν διατροφικοί σύμμαχοι κατά της  κυτταρίτιδα.

Το ”φαρμακείο της φύσης”, διαθέτει και αυτό με τη σειρά του, μια σειρά από αποτελεσματικά βότανα:

Το Πράσινο τσάι

Αυξάνει τον μεταβολισμό και έχει αντιοξειδωτική  και αποτοξινωτική δράση

Λουΐζα

Είναι ένα τονωτικό βότανο με διουρητικές ιδιότητες που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Σημύδα

Τα φύλλα της σημύδας είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, των φλαβονοειδών, που αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Η σημύδα ενεργοποιεί το μεταβολισμό, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και έχει διουρητική δράση. Η τοπική εφαρμογή του ελαίου της σημύδας δρα συσφικτικά.

Φύκια

Τα θαλάσσια φύκια απορροφούν ανόργανα στοιχεία από τον βυθό της θάλασσας και περιέχουν ιώδιο, το οποίο έχει την ιδιότητα να διεισδύει στις στοιβάδες του δέρματος. Η αλοιφή φυκιών είναι πολύ αποτελεσματική και μειώνει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Ιπποκαστανέα

Έχει ευεργετική δράση κατά των δερματικών προβλημάτων και βελτιώνει την μικροκυκλοφορία. Εκτός από την λήψη Ιπποκαστανέας πολύ ωφέλιμη είναι και η τοπική εφαρμογή της σε μορφή λαδιού ή κρέμας καθώς αποσυμφορεί και τονώνει την προβληματική περιοχή.

Δεντρολίβανο

Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου είναι ένα από τα καλύτερα για τη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το μασάζ με έλαιο δεντρολίβανου βελτιώνει την κυκλοφορία και αποτοξινώνει. Τονώνει σημαντικά το λεμφικό σύστημα, του οποίου τα προβλήματα μπορούν να γίνουν αιτία της κυτταρίτιδας.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο