5 αλήθειες για τους μαύρους κύκλους

0 Comment

black_circlesΈνα από τα μεγαλύτερα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν μια δυσχρωμία του δέρματος και κάνουν το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο και θαμπό.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι και πως σχηματίζονται

   Οι μαύροι κύκλοι δημιουργούνται όταν γίνεται αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας ή χαλάρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια (κάτω βλέφαρο). Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτή με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Καθώς το δέρμα είναι λεπτό, καθιστά ορατά τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. H κακή αιματική ή λεμφική κυκλοφορία, σε συνδυασμό με συσσώρευση λίπους και τοξινών κάτω από το δέρμα, οδηγεί στην εμφάνιση μαύρων κύκλων. Το μπλε-μωβ χρώμα των μαυρών κύκλων οφείλεται στην αντανάκλαση του φωτός με τα αγγεία της επιδερμίδας.

Που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι και ποιοι τύποι υπάρχουν

   Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν κυρίως μια κληρονομική κατάσταση. Ωστόσο διάφορες καταστάσεις ή ακόμη και ο τρόπος ζωής μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, κάνοντάς τους να φαίνονται ακόμη πιο έντομα. Καταστάσεις που σχετίζονται με την εμφάνιση μαύρων κύκλων είναι η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, το άγχος, η κατακράτηση υγρών, η κούραση και νοσήματα του θυρεοειδούς.

   Οι μαύροι κύκλοι διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα τους. Η αλλαγή της χρωματικής απόχρωσης του δέρματος στο κάτω βλέφαρο (μωβ, μαύροι, γκρί, κίτρινοι και καφέ μαύροι κύκλοι) συνήθως οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου λόγω συσσώρευσης λίπους κάτω από τα μάτια (βαθουλωμένοι μαύροι κύκλοι), δημιουργείται ένα κενό, καθώς τονίζεται το περίγραμμα των ματιών.

Οι μαύροι κύκλοι είναι μόνιμοι ή μπορούν και να υποχωρήσουν;

  Το πόσο γρήγορα θα υποχωρήσουν οι μαύροι κύκλοι εξαρτάται από το δέρμα και το οργανισμό. Ορισμένα άτομα, εάν ξενυχτίσουν ή κουραστούν εμφανίζουν πολύ γρήγορα έντονους μαύρους κύκλους, ενώ άλλοι όχι. Το εάν οι μαύροι κύκλοι είναι μόνιμοι ή εμφανίζονται περιστασιακά έχει να κάνει την κληρονομικότητα του κάθε ατόμου.

Το γήρας επηρεάζει την εμφάνιση μαύρων κύκλων;

  Το γήρας συνήθως επιδεινώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Ο λόγος είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια χαλαρώνει. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη που είναι υπεύθυνα για τη σφριγηλότητα του δέρματος μειώνονται και έτσι το δέρμα χαλαρώνει και γίνεται πιο λεπτό. Σε περίπτωση που υπήρχαν μαύροι κύκλοι, καθώς το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, οι γραμμές και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πλέον ακόμη πιο ορατά.

Πως αντιμετωπίζονται οι μαύροι κύκλοι

   Η χρήση ειδικών κρεμών για τους μαύρους κύκλους με στοιχεία που ενεργοποιούν την αιματική κυκλοφορία και το λεμφικό σύστημα βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας τους. Σημαντικός είναι ο τρόπος εφαρμογής τους, καθώς πρέπει να χτυπάτε απαλά την περιοχή κάτω από το μάτι με τα ακροδάχτυλα, ώστε να ενεργοποιείται καλύτερα η αιματική κυκλοφορία. Άλλες αισθητικές επεμβάσεις είναι διάφορες θεραπείες με laser, ενέσεις ή ειδικό peeling ματιών. Πολύ σημαντικός, σε όλες τις ηλικίες ανεξάρτητως κληρονομικότητας, είναι ο καλός και ποιοτικός ύπνος καθώς και η διαχείριση του άγχους.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε καλλυντικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο