Ότι πρέπει να ξέρετε για τις μάσκες προσώπου

0 Comment

mask

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν ένα από τα βασικά καλλυντικά ομορφιάς. Ανάλογα τις ανάγκες του δέρματος και τον τύπο της επιδερμίδας, υπάρχουν διαφορετικές μάσκες προσώπου και ματιών.

   Παρακάτω ένα σύντομος οδηγός, για το πως να διαλέξετε την πιο κατάλληλη μάσκα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

Gel μάσκες

   Οι μάσκες που είναι σε μορφή gel έχουν ενυδατικές, δροσιστικές και ανακουφιστικές ιδιότητες. Με ελαφριά υφή, ενδείκνυνται για λιπαρά – μικτά δέρματα , καθώς δεν επιβαρύνουν το δέρμα και κυρίως δεν κλείνουν τους πόρους της επιδερμίδας. Ανάλογα τα συστατικά που περιέχει η μάσκα μπορεί παράλληλα με την ενυδάτωση να έχει και άλλες δράσεις όπως η αντιγήρανση. Δεν είναι μιας χρήσης και δρουν μέσα σε 10-20 λεπτά. Το δέρμα χρειάζεται ξέπλυμα μετά την εφαρμογή τους καθώς διαφορετικά αφήνουν μια κολλώδη αίσθηση. Χάρη στην απαλή τους υφή, μπορούν να εφαρμοστούν πρωί και βράδυ.

Κρεμώδεις μάσκες

   Αποτελούν μάσκες ενυδάτωσης που εφαρμόζονται κυρίως το βράδυ. Έχουν πλούσια σύνθεση και ενδείκνυνται για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες που χρειάζονται βαθιά ενυδάτωση. Είναι ιδανικές για ώριμα και αφυδατωμένα δέρματα. Μπορούν να εφαρμοστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί χρειάζεται να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας από τυχόν υπολείμματα της μάσκας που δεν έχουν απορροφηθεί.

Μάσκες μιας χρήσης

   Αποτελούν τη γρήγορη και αποτελεσματική περιποίηση της επιδερμίδας σας την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε παντού και πάντοτε. Είναι μίας χρήσης και αποτελούνται από ένα βαμβακερό ύφασμα ή μικρά pads, τα οποία είναι εμποτισμένα με συμπυκνωμένα δραστικά συστατικά – serum, τα οποία προσφέρουν αντίστοιχες δράσεις. Μάσκες λεύκανσης, ενέργειας, μαύρων κύκλων, ηρεμιστικές μέχρι και μάσκες αντιγήρανσης, μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας σας μόλις μέσα σε 10 λεπτά. Παρόλο που μπορεί να καλύπτουν πολλές ανάγκες, δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή για καθαρισμό πόρων και για αποτοξίνωση του δέρματος. Το όφελός τους είναι ότι δεν απαιτούν ξέπλυμα της επιδερμίδας.

Απολεπιστικές μάσκες

   Εάν έχετε λιπαρό δέρμα και μαύρους πόρους, τότε οι απολεπιστικές μάσκες αποτελούν την πρώτη σας επιλογή. Οι μάσκες περιέχουν δραστικές ουσίες, όπως είναι το γαλακτικό, το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ, οι οποίες βελτιώνουν την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας σας, ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και απολεπίζοντας τους πόρους του δέρματος. Αποτελούν συνήθως λεπτά gel τα οποία όταν στεγνώσουν δημιουργούν ένα ματ-φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος. Με την αφαίρεση της απολεπιστικής μάσκας, αφαιρούνται οι ρύποι, η περιττή λιπαρότητα και το δέρμα επανακτά τη χαμένη λάμψη και ζωντάνια. Χρειάζεται να τις αφήσετε να στεγνώσουν πολύ καλά για καλύτερα αποτελέσματα και να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα μετά την αφαίρεσή τους.

Μάσκες αργίλου

   Αποτελούν από τις πιο παλιές, γνωστές και πολυχρησιμοποιημένες μάσκες προσώπου. Ανάλογα τον τύπου του αργίλου (ροζ ή πράσινος) που χρησιμοποιείται, οι μάσκες προσφέρουν ήπια έως και βαθιά απολέπιση προσώπου, σμηγματορυθμιστική δράση και μείωση της λιπαρότητας του δέρματος. Κατάλληλες για κανονικά, μικτά-λιπαρά δέρματα ενώ μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ακόμη και δέρματα με τάση ακμής. Προκαλούν μια ήπια αφυδάτωση γι’ αυτό και χρειάζεται κατάλληλη ενυδάτωση μετά τη χρήση τους. Εφαρμόζονται για 10-20 λεπτά μία φορά την εβδομάδα και χρειάζονται ξέπλυμα.

Μάσκες νυκτός

   Οι μάσκες νυκτός αποτελούν μάσκες με πλούσια υφή και σύνθεση που στοχεύουν να ενυδατώσουν το δέρμα σε βάθος, αφήνοντας μια αίσθηση λάμψης, ζωντάνιας και ενέργειας στην επιδερμίδα σας. Η δράση τους βασίζεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα μας δεν κοιμάται αλλά επιδιορθώνει και αναπλάθει την επιδερμίδα. Έχουν κρεμώδη και πλούσια υφή και μπορούν παράλληλα με την ενυδάτωση να προσφέρουν και άλλες δράσεις. Το πρωί τυχόν υπολείμματα πρέπει να ξεπλένονται καθώς το δέρμα αδυνατεί να τις απορροφήσει και αφήνουν μια όψη γυαλάδας.

   Στο Vita4you μπορείτε βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο