Ξηρά χέρια, όχι πια!

0 Comment

  dry_hands

Η επιδερμίδα των χεριών εκτίθεται καθημερινά σε ρύπους, ήλιο, κρύο, καλλυντικά και απορρυπαντικά. Θα λέγαμε ότι είναι από τα μέρη του σώματος που ταλαιπωρούνται περισσότερο.

   Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, ο φραγμός της επιδερμίδας λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών καταστρέφεται με αποτέλεσμα τα χέρια να γίνονται ξηρά και αφυδατωμένα. Η διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας επιτυγχάνεται με τη δέσμευση μορίων νερού από τα λιπίδια του δέρματος. Όταν αυτή η ισορροπία διαταράσσεται και ο επιδερμικός φραγμός καταστρέφεται, το δέρμα γίνεται ξηρό και αφυδατωμένο. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί λόγω της σχάσης του δέρματος, η επιδερμίδα να ματώσει, προκαλώντας φαγούρα, πόνο και αυξημένη αίσθηση τραβήγματος.

   Η καθημερινή ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα για όμορφη και υγιή επιδερμίδα χεριών. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρεμών και ιδανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από το πλύσιμο των χεριών. Οι κρέμες περιέχουν ουσίες που δεσμέυουν μόρια νερού ενυδατώνοντας την επιδερμίδα ή δημιουργούν ένα προστατευτικό φίλμ για προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες.

   Ουσίες που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος είναι η βαζελίνη, η λανολίνη, το υαλουρονικό οξύ, διάφορα ορυκτά και φυτικά έλαια (αμυγδαλέλαιο, έλαιο argan, έλαιο αβοκάντο) και η γλυκερίνη. Σε πολύ ξηρά και σκασμένα δέρματα η ουρία, το βαλσαμόλαδο και το γαλακτικό οξύ φαίνεται να λειτουργούν αναπλαστικά και ανακουφιστικά. Επιπλέον κρέμες χεριών ενισχυμένες με βιταμίνη Ε ανακουφίζουν από ερεθισμούς και προσφέρουν απαλότητα στο δέρμα.

   Σε περιπτώσεις μεγάλης ξηρότητας και σκασίματος, εφαρμόστε μια επαρκή ποσότητα κρέμας στα χέρια, φορέστε γάντια και κοιμηθείτε. Το πρωί θα δείτε τα χέρια σας να είναι πολύ πιο ενυδατωμένα από απ΄ ότι συνήθως.

Tips για όμορφα και υγιή χέρια:

  • Μη χρησιμοποιείτε απολυμαντικά χεριών με ερεθισμένα χέρια, ειδικά όσα περιέχουν αλκοόλ.
  • Αποφύγετε την επαφή με απορρυπαντικά όταν κάνετε δουλειές και καθαριότητα
  • Χρησιμοποιήστε γάντια όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού
  • Μην πλένετε τα χέρια σας με πολύ ζεστό νερό
  • Ενυδατώστε καθημερινά τα χέρια σας με ειδικές κρέμες

 

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε καλλυντικές κρέμες για την περιοποίηση χεριών.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο