Ενισχύστε τη γονιμότητά σας με φυσικό τρόπο

0 Comment

fertility

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια. Η απόκτηση ενός παιδιού αποτελεί επιθυμία που πολλές φορές είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αυξημένα προβλήματα υπογονιμότητας και αφορούν και τα δύο φίλα, εξίσου. Ποιά είναι όμως αυτά τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν το ζευγάρι, ώστε να ενισχύσει φυσικά την ικανότητα σύλληψης του;

Υπογονιμότητα και αίτια

Το ποσοστό ανικανότητας σύλληψης τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξηθεί σημαντικά. Τα αίτια υπογονιμότητας ποικίλουν ανάμεσα στις γυναίκες και στους άνδρες και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Ένα από τα κύρια είναι η ηλικία, καθώς με τη πάροδό της φαίνεται ότι η ικανότητα σύλληψης σταδιακά μειώνεται.

Παθολογικές καταστάσεις όπως είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση ή οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις στις γυναίκες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις πιθανότητες σύλληψης. Όσον αφορά τους άνδρες, το πρόβλημα της υπογονιμότητας εντοπίζεται στη μειωμένη κινητικότητα και παραγωγή σπερματοζωάριων.

Θρεπτικά συστατικά και γονιμότητα

Μυοϊνοσιτόλη

Βελτιώνει τη λειτουργία των ωοθηκών, συμβάλει στην καλή και σωστή ωορρηξία ενώ βοηθά στη μείωση παραγωγής ανδρογόνων. Επιπλέον, βοηθάει σημαντικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα ωορρηξίας και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Αργινίνη

Βελτιώνει την αιματική ροή στα αναπαραγωγικά όργανα (αύξηση του νιτρικού οξειδίου ΝΟ) ενώ αυξάνει και τις εκκρίσεις του ενδομητρίου δημιουργώντας ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον για την εμφύτευση του ζυγωτού (σύνδεση ωαρίου και σπερματοζωάριου). Στους άνδρες βοηθάει στην καλή στύση, βοηθώντας σημαντικά σε περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας λόγω στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ αποτελεί κύριο στοιχείο των σπερματικών υγρών.

L – Καρνιτίνη

Αποτελεί ένα αμινοξύ το οποίο συμμετέχει στην αναπαραγωγή ικανότητα των ανδρών. Κύριο στοιχείο των σπερματικών υγρών, βοηθάει στην αυξημένη παραγωγή και κινητικότητα των σπερματοζωάριων, βελτιώνοντας τις πιθανότητες σύλληψης.

Βιταμίνη Ε

Αποτελεί μια αντιοξειδωτική βιταμίνη η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βελτιώνοντας την άμυνα του οργανισμού απέναντι στο οξειδωτικό stress. Η βιταμίνη Ε ονομάζεται αλλιώς και τοκοφερόλη, δηλαδή “φέρει τον τόκο”, καθώς έλλειψη της συνδέεται με υπογονιμότητα. Επιπλέον βοηθά στη κινητικότητα του σπέρματος και την ικανότητα σύνδεσης του σπερματοζωάριου με το ωάριο.

Συνένζυμο Q10

Σύμφωνα με μελέτες φαίνεται πως βοηθά στην αύξηση παραγωγής και στην κινητικότητα σπέρματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες σύλληψης. Επιπλέον αποτελεί από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού stress και μειώνοντας τις βλάβες που προκαλούν οξειδωτικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή κακής ποιότητας σπέρμα. Δρα συνεργιστικά και με άλλες αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνη C και Ε, σελήνιο και γλουταθειόνη.

Φυλλικό οξύ

Δρά συνεργιστικά με τον ψευδάργυρο στην σπερματογένεση και βοηθούν στην αύξηση του αριθμού των σπερματοζωάριων στους άνδρες καθώς και στην πυκνότητά τους στο σπερματικό υγρό. Επιπλέον διαδραματίζει καίριο ρόλο στην γονιμοποίηση στις γυναίκες. Έλλειψη φυλλικού οξέος οδηγεί σε πρόβλημα κύησης μετά τη σύλληψη, καθώς προκαλεί βλάβες στην ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου.

Βότανα

Τα Black Cohosh, Agnus Castus, και Dong Quai βοηθούν στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών.

 

Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα συμπληρωμάτων για τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο