Λεύκα δόντια για αστραφτερό χαμόγελο

0 Comment

  teeth

Ένα αστραφτερό και λαμπερό χαμόγελο είναι κάτι που όλοι επιθυμούν. Εάν και τα λευκά δόντια είναι κάτι όμορφο, το λευκό τους χρώμα δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί με τα χρόνια. Πώς μπορούμε όμως να λευκάνουμε τα δόντια, προστατεύοντας τα από τη φθορά του χρόνου;

Καθαρισμός

   Ο σωστός καθαρισμός είναι το άλφα και το ωμέγα για λευκά και λαμπερά δόντια. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με καλό βούρτσισμα και καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος ώστε να απομακρύνονται υπολείμματα τροφών και βακτηρίων, τα οποία δημιουργούν πλάκα και έτσι τα δόντια φαίνονται πιο κίτρινα και θαμπά. Ιδανική είναι η χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας η οποία χάρη στις περιστροφικές κινήσεις που κάνει, αφαιρεί πιο αποτελεσματικά την πλάκα ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Λεύκανση και καθαρισμός στον οδοντίατρο

   Παρά τη φροντίδα που παρέχουμε εμείς στα δόντια μας, ο καθαρισμός και η λεύκανση θα πρέπει να γίνονται και από ειδικό οδοντίατρο, 1-2 φορές το χρόνο και ανάλογα τις ανάγκες της κάθε οδοντοστοιχίας. Το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο, σε σχέση με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας.

Αποφυγή τροφών και συνηθειών που κιτρινίζουν τα δόντια

   Ένας από τους κυριότερους λόγους που κιτρινίζουν τα δόντια είναι οι διάφορες χρωστικές και οξέα που περιέχουν τρόφιμα και ροφήματα. Κύριος ένοχος ο αγαπημένος μας σε όλους καφές, ο οποίος προσκολλάται στην επιφάνεια των δοντιών δίνοντας μια κίτρινη απόχρωση και θαμπάδα στα δόντια. Επιπλέον τρόφιμα και φρούτα με οξέα (λεμόνι, φράουλες, πορτοκάλι) λόγω του κιτρικού οξέος που περιέχουν καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών και επιτρέπουν τις διάφορες χρωστικές των τροφών να “κολλήσουν” πιο εύκολα στα δόντια. Πιείτε άφθονο νερό μαζί με αυτά τα τρόφιμα, αποφύγετε το κάπνισμα ή ακόμη καλύτερα πλύνετε τα δόντια σας απευθείας μετά τη λήψη τους.

Σπιτικές συνταγές λεύκανσης

   Η μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) και υπεροξείδιο του υδρογόνου αποτελούν κοινές τεχνικές λεύκανσης των δοντιών, που βασίζονται στη αλλαγή της οξύτητας του στόματος και στην απομάκρυνση παθογόνων μικροοργανισμών που δημιουργούν φθορά στα δόντια. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης τα περιέχουν, οπότε μην μπαίνετε στον κόπο να φτιάξετε μόνοι σας διαλύματα. Θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε κάποιο kit λεύκανσης που δίνει τη σωστή αναλογία συστατικών ώστε να επιτύχετε τη λεύκανση που θέλετε χωρίς να προκαλέσετε βλάβη στο σμάλτο των δοντιών ή/και ερεθισμό στα ούλα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα λεύκανσης στην ουσία δεν λευκαίνουν το χρώμα των δοντιών, απλώς αφαιρούν αποτελεσματικά τις χρωστικές ουσίες, τα βακτήρια και την πλάκα που θαμπώνουν τα δόντια σας.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα στοματικής υγιεινής και λεύκανσης δοντιών.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο