Σαρακοστή και Υγεία

0 Comment

sarakosti

Η σύνδεση της πνευματικότητας και της υγείας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Ιησούς μέσα από τις διδασκαλίες του προωθούσε και διάφορες θεραπείες. Η καθιέρωση των νηστειών δεν εξυπηρετεί μόνο την εξάσκηση της εγκράτειας και της πνευματικής ανάτασης, αλλά βοηθάει και την αποτοξίνωση των οργάνων και την ομοιόσταση.

Η Σαρακοστή και η Μεγάλη Εβδομάδα βοηθάνε την ψυχή μας αλλά και την υγεία μας.

Τι γίνεται όμως το Πάσχα;

Απο τη μια η χαρά της Ανάστασης και από την άλλη η υπερβολή…. Φαγητό! Φαγητό! Φαγητό!

Μετά από ένα διάστημα νηστείας η επιστροφή στις παλιές συνήθειες θα πρέπει να γίνεται σταδιακά.  Αυτό δεν συμβαίνει το Πάσχα όπου όλοι χοροπηδούν γύρω από το αρνί και το κοκορέτσι που ψήνονται και το φαγοπότι ξεκινάει από το πρωί και κρατά μέχρι το βράδυ.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να προστατέψουμε την υγεία μας και να διαφυλάξουμε ότι η νηστεία μας χάρισε;

1. Παίρνουμε Πεπτικά Ένζυμα για να βοηθήσουμε τη σωστή διάσπαση λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Με τη λήψη ενζύμων οι τροφές αποδομούνται πλήρως και δεν περνούν άπεπτα μεγαμόρια στον εντερικό σωλήνα – κάτι που δημιουργεί φλεγμονές και τυμπανισμό.

2. Παίρνουμε Προβιοτικά που διατηρούν την ισορροπία φιλικών παθογόνων μικροοργανισμών στο έντερο. Η ισορροπία αυτή είναι άκρως απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και την αποφυγή τυμπανισμών και διάρροιας.

3. Λόγω της υπερκατανάλωσης κρέατος και ζωικών προϊόντων έχουμε έντονη οξίνιση του αίματος – οξίνιση σημαίνει πυροδότηση φλεγμονών – άρα είναι σκόπιμη η λήψη προϊόντος για αλκαλοποίηση του PH του αίματος.

4. Αν παρ’ όλα αυτά κάτι πάει στραβά, είναι καλό να έχουμε μαζί μας ένα φυσικό αντιδιαρροϊκό ,  ή κάποιο χωνευτικό, για να χαρούμε αυτό το γαστριμαργικό πανηγύρι προετοιμασμένοι, ώστε να μην πληρώσουμε το τίμημα αυτής της υπερβολής.

 

Ριτα Γκατζούλη

Φαρμακοποιός

 

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο