5 Βότανα για την Αρθρίτιδα! Βρες αυτό που σου ταιριάζει!

0 Comment

arthritis

Όλοι έχουμε ακούσει για την αρθρίτιδα και πιθανόν να έχουμε κάποιο οικείο πρόσωπο που να ταλαιπωρείται από αυτή. Όμως, πόσοι γνωρίζατε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν γενικό όρο που περιλαμβάνει 100 διαφορετικά είδη αρθρίτιδας και σχετικές παθήσεις;

Η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι από τις πιο συνηθισμένες μορφές, που χαρακτηρίζονται από πολλές φλεγμονές και κάποια από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ο πόνος, το πρήξιμο και η δυσκαμψία. Γενικά, η αρθρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες και καθώς η ηλικία περνάει (1). Ποια βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων;

1.Boswellia ή Ινδικό λιβάνι

Η Boswellia serrata είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στα διάφορα μέρη του κόσμου, για φλεγμονές στις αρθρώσεις και όχι μόνο. Η λήψη της μπορεί να μας βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στο πρήξιμο και τη βελτίωση της κίνησης.

2.Μπόραγκο ή Starflower oil

Το μπόραγκο και κυρίως το έλαιο του σπόρου του περιέχει μεγάλη ποσότητα GLA (γ-λινολενικό οξύ), ένα ωμέγα 6 λιπαρό οξύ, το οποίο φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ειδικά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα φαίνεται να βοηθάει στη μείωση της ευαισθησίας και του πρηξίματος στις αρθρώσεις. (2)

3.Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ή αλλιώς turmeric είναι ίσως ο βασιλιάς στα αντιφλεγμονώδη βότανα! Είτε μόνος του, είτε συνδυαστικά με άλλα βότανα μπορεί να βοηθήσει με τις φλεγμονές στην αρθρίτιδα και στον χρόνιο πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συστατικά σε συμπληρώματα για αρθυρώσεις!

4.Black Currant ή Μαύρη σταφίδα

Η Μαύρη σταφίδα και κυρίως ο σπόρος της είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα GLA. Σχετική έρευνα έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος Black Currant μείωσε τα συμπτώματα σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, όμως μεγαλύτερες έρευνες απαιτούνται (3).

5.Cat’s Claw

Το βότανο Cat’s Claw ή αλλιώς Uncaria tomentosa είναι ένα φυτό που συναντάται κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική και λέγεται ότι οι φυλές στο Περού το χρησιμοποιούν παραδοσιακά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε σχετική έρευνα σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, ότι η λήψη του παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή, βελτίωνε τον πόνο στις αρθρώσεις κατά 53,2% συγκριτικά με το 24,1% της ομάδας placebo (4). Επιπλέον, μελέτη σε ζώα έδειξε ότι το cat’s claw μπορεί να επιδράσει στη λειτουργία ενζύμων έχοντας θετικό αποτέλεσμα ενάντια στην αρθρίτιδα (5).

Ανακάλυψε ποιο βότανο ταιριάζει στον οργανισμό σου και δες τις φλεγμονές και την ταλαιπωρία σου να σε αποχαιρετούν!

Βρείτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία σε συμπληρώματα για αρθρώσεις!

 

Βιβλιογραφία

1.https://www.arthritis.org/about-arthritis/understanding-arthritis/what-is-arthritis.php

2.https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-596/borage

3.https://academic.oup.com/rheumatology/article-abstract/33/9/847/1782283?redirectedFrom=PDF

4.http://www.jrheum.org/content/29/4/678.long

5.https://bmccomplementalternmed.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-015-0694-4

 

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο