5+1 βήματα για να προλάβετε την κολπίτιδα

0 Comment

kolpitida

 

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεκούραση, ανεμελιά, μπάνια στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία. Όμως, καλοκαίρι σημαίνει επίσης αύξηση των κολπικών λοιμώξεων. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι ανάγκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται, καθώς η υγρασία, η άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη κολπίτιδων και διάφορων ερεθισμών της ευαίσθητης περιοχής.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να προστατευθεί και να περάσει πραγματικά ξέγνοιαστες διακοπές, χωρίς να ανησυχεί για τυχόν λοιμώξεις ή ενοχλήσεις της ευαίσθητης περιοχής; Δείτε  6 βασικές συμβουλές για τη διατήρηση της γυναικείας υγιεινής και την πρόληψη εμφάνισης κολπίτιδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

  • Να πλένεστε εξωτερικά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη περιοχή και σέβονται την χλωρίδα του κόλπου.  Αποφύγετε την χρήση πράσινου σαπουνιού καθώς και αφρόλουτρων, που λόγω του αλκαλικού pH τους, μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση. Αποφεύγετε τη χρήση σφουγγαριών ή γαντιών τα οποία είναι φορείς μικροβίων.
  • Δώστε στο σώμα σας χώρο να αναπνεύσει.  Εάν φοράτε  στενά ρούχα και  εσώρουχα που δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει, όπως  τα πολυεστερικά, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες (θερμότητα και υγρασία), που ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό επιλέξτε άνετα ρούχα, φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως τα βαμβακερά.
  • Επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.  Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή  βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή για την πρόληψη διάδοσης βακτηρίων.
  • Μην ξεχνάτε το προφυλακτικό. Όχι μόνο προστατεύει από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά συμβάλλει στην πρόληψη κολπικών λοιμώξεων.
  • Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας. Να τον συμβουλεύεστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και να εξετάζεστε για λοιμώξεις, ασυνήθιστα συμπτώματα και καρκίνο του τραχήλου.
  • Το καλοκαίρι συνοδεύεται από υγρασία και ζέστη, συνθήκες που κάνουν πιο εύκολη την ανάπτυξη μυκήτων και την εξάπλωσή τους στον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων. Το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο και η υγρασία, ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, ενώ το sex σε συνδυασμό με την ανεμελιά των διακοπών και την πλημμελή υγιεινή, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμπτώματα όπως κνησμός, αίσθημα καύσου, μετά τις διακοπές.

 

Το Lactacyd, πιστός σύμμαχος των γυναικών κάθε ηλικίας, με περισσότερα από 60 χρόνια εξειδίκευσης στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, προτείνει τα πιο απαραίτητα προϊόντα του καλοκαιρινού νεσεσέρ για μικρά & μεγάλα κορίτσια, επιλεγμένα από την ολοκληρωμένη σειρά Lactacyd!

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο