Απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τη βελτίωση της μνήμης και των εγκεφαλικών λειτουργιών

0 Comment

brain

Η φύση έχει μεριμνήσει και μας παρέχει όλα τα στοιχεία εκείνα που μας είναι απαραίτητα για έναν υγιή οργανισμό, αλλά και για ένα γερό μυαλό.

Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχα κρέατα, ψάρια, αυγά, τυρί, όσπρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι απαραίτητη. Όλες αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε νιασίνη. Συγκεκριμένα επίσης συμπληρώματα διατροφής έχει αποδειχθεί ότι μπορούν επίσης να ενισχύσουν την μνήμη.  Ο εγκέφαλος αποτελεί την έδρα πολύπλοκων ανώτερων πνευματικών λειτουργιών όπως η σκέψη, η βούληση, η μνήμη, η όρεξη, ο κορεσμός, κ.α.  Αποτελείται από εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία έχουν ανάγκη να εφοδιάζονται με τα απαραίτητα γι’ αυτά θρεπτικά συστατικά για την επαρκή λειτουργία και ισορροπία του εγκεφάλου.

Ποια είναι τα βασικά συστατικά για ένα «γερό μυαλό»;

Η γλυκόζη: αποτελεί το κύριο καύσιμο του εγκεφάλου για όλες τις ηλικίες και την οποία ο οργανισμός προμηθεύεται από τους υδατάνθρακες (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά κτλ) και τα σάκχαρα (μέλι, μαρμελάδα, φρούτα). Αν παραλείπουμε γεύματα, ή αν τρώμε μη θρεπτικές τροφές, λόγω των μη σταθερών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, η δυνατότητά μας να συγκεντρωθούμε, να σκεφτούμε και να απομνημονεύσουμε μειώνεται σημαντικά.

Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία: για τον φυσιολογικό τους ρόλο ως συστατικά του ιστού του εγκεφάλου και για τον φυσιολογικό μεταβολισμό, ειδικά οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι C και Ε, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και συμβάλλουν στην πρόληψη της οξειδωτικής καταστροφής η οποία αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες της διαδικασίας της γήρανσης καθώς και για πλήθος εκφυλιστικών παθήσεων, όπως η νόσος Alzheimer.

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: αποτελούν τον σύμμαχο μας για γερή μνήμη. Τα λιπαρά οξέα είναι ουσιώδη για την καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αυτά τα λιπίδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και ιδιαίτερα αραχιδονικό οξύ και δοκοσαεξανοϊκο οξύ, τα οποία μπορούν να ληφθούν μόνον μέσω της διατροφής. Η έλλειψη της διατροφής σε πολυακόρεστα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μπορεί να έχει επιπτώσεις στη σύνθεση λιπαρών οξέων των κυττάρων στο κεντρικό νευρικό σύστημα και να μεταβάλλει τη νευρική λειτουργία, την όραση, την ικανότητα εκμάθησης και την νοητική λειτουργία.

Συμπληρώματα διατροφής: με Ginkgo Biloba, Φωσφατιδυλοσερίνη, Χολίνη – φωσφατιδυλοχολίνη, Αντιοξειδωτικά, Ακετυλο- L- καρνιτίνη

Τα συμπτώματα της έλλειψης σε ουσιώδη για την ομαλή ανάπτυξη και ισορροπία του νευρικού συστήματος θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν: εξασθενημένη νοητική και ψυχοκινητική ανάπτυξη, κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης, εξασθένηση μνήμης, κατάθλιψη, κόπωση, νευρικότητα.

Η σωστή διατροφή και η υποστήριξη της καθημερινής δίαιτας με τα κατάλληλα συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν σημαντικά στο να βελτιώσετε την εγκεφαλική λειτουργία σας!

 

Βρείτε στο Vita4you μεγάλη ποικιλία σε συμπληρώματα για τη μνήμη και τις εγκεφαλικές λειτουργίες!

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο