Ακμή και ήλιος, θεραπεία ή εχθρός;

0 Comment

  acne3

Η ακμή αποτελεί εάν από τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα. Ένα σύνηθες ερώτημα, τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι κατά πόσο ο ήλιος αποτελεί σύμμαχό ή εχθρό για τα σπυράκια;

Η επίδραση του ήλιο στην ακμή

   Όλοι επιθυμούν ένα μαυρισμένο δέρμα τώρα το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τα ακνεϊκά δέρματα, καθώς καμουφλάρονται σε μεγάλο βαθμό οι ατέλειες. Η αλήθεια είναι ότι οι UV ακτινοβολίες, βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης η οποία βοηθά στην καλύτερη όψη του δέρματος και στην κάλυψη των δερματικών ατελειών. Το δέρμα αρχικά στεγνώνει και γίνεται λιγότερο ερυθρό, έτσι μειώνεται η όψη της λιπαρότητας, της γυαλάδας και της φλεγμονής που αποτελούν συνήθες πρόβλημα των λιπαρών και ακνεϊκών επιδερμίδων.

   Ωστόσο η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χωρίς κατάλληλη προστασία, οδηγεί σε αντίθετο αποτέλεσμα. Το δέρμα μπορεί να δημιουργήσει υπερκερατώσεις, με αποτέλεσμα να φράζονται οι πόροι της επιδερμίδας. Αυτό αντιδραστικά, οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος για να εξισορροπήσει την ξηρότητα που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο, ενώ υπεραναπτύσσεται το βακτήριο που είναι υπεύθυνο για την ακμή P.Acnes.

Η λύση για τα ακνεϊκά δέρματα

   Όσα δέρματα είναι λιπαρά και έχουν ακμή καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν ειδικά αντιηλιακά με ελαφριές συνθέσεις, που δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα και μη φαγεσωρογόνα. Τα περισσότερα αντιηλιακά που προορίζονται για δέρματα με ακμή, έχουν σμηγματορυθμιστική δράση και βοηθούν στη μείωση της λιπαρότητας της επιδερμίδας. Έχουν υψηλή έως πολύ υψηλή προστασία ενάντια στις UV ακτινοβολίες και χαρίζουν μια ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αντιηλιακά και προϊόντα για τον ήλιο ειδικά για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο