Αναχαιτίστε τα κουνούπια!

2 Σχόλια

repel

 Όλοι αγαπούν το καλοκαίρι, κανένας όμως τα κουνούπια και τις σκνίπες. Αποτελούν τους πιο ανεπιθύμητους καλοκαιρινούς επισκέπτες που κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος της άνοιξης, όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν αισθητά. Δείτε λοιπόν, κάποια απλά βήματα για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα τσιμπήματα.

Αντικουνουπικά για ενήλικες

   Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αντικουνουπικά σώματος σε διάφορες μορφές όπως σπρέι, roll on, γαλακτώματα, μαντηλάκια ή mousse. Υπάρχουν τόσο φυτικά αντικουνουπικά όσο και χημικά, με τα πρώτα να βασίζονται στην εντομοαπωθητική δράση ορισμένων αιθέριων ελαίων και τα δεύτερα να απωθούν με χημικές ουσίες τα κουνούπια.

   Παρόλο που τα φυτικά αντικουνουπικά είναι πιο φιλικά για το δέρμα, ωστόσο αδυνατούν να προστατέψουν από έντομα όπως το κουνούπι τίγρης και συνήθως είναι λιγότερο δυνατά σε ένταση και διάρκεια. Ανάλογα τις ανάγκες και την ευαισθησία του δέρματος, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Αντικουνουπικά για βρέφη και παιδιά

   Καλό θα ήταν στα μικρά παιδιά να μην υπάρχει άμεση επαφή του αντικουνουικού με τα χέρια καθώς υπάρχει κίνδυνος, εάν δεν πλυθούν καλά, να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια ή στο πρόσωπο. Εφαρμόστε εσείς το αντικουνουπικό στο παιδί ή επιλέξτε κάποιο σε μορφή roll on. Καθώς δεν υπάρχουν αντικουνουπικά για βρέφη, συστείνεται η εφαρμογή τους στα ρούχα του μωρού, ώστε να υπάρχει προστασία, χωρίς άμεση επαφή του αντικουνουπικού με το δέρμα. Μια καλή επιλογή είναι τα αντικουνουπικά αυτοκόλλητα και βραχιόλια, τα οποία δεν απαιτούν επάληψη, ωστόσο προστατεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το παιδί σας.

Αντικουνουπικά χώρου

   Εάν δεν επιθυμείτε να αλοίφεστε με αντικουνουπικά, τότε μπορείτε να έχετε αντικουνουπικά χώρου τόσο φυτικά όσο και χημικά. Έχουν το προτέρημα σε σχέση με τις αντικουνουπικές κρέμες ότι ασκούν προστασία για όσο χρόνο επιθυμείτε εσείς και τα έχετε στην μπρίζα, ενώ απωθούν τα κουνούπια από το να εισέλθουν στους χώρους στους οποίους συχνάζετε.

Αιθέρια έλαια

   Μια άλλη πολύ καλή και απόλυτα φυσική λύση που μπορεί και αντικαθιστά τα αντικουνουπικά χώρου είναι η χρήση εντομοαπωθητικών αιθέριων ελαίων τόσο σε αρωματοποιητές χώρου όσο και σε κεριά. Αιθέρια έλαια που απωθούν κουνούπια και σκίπες είναι το αιθέριο έλαιο σιτρονέλας, λεβάντας, βασιλικού, βανίλιας και μέντας.

Φυτά

   Μια πολύ καλή λύση είναι να έχετε τα ίδια τα φυτά με τις εντομοαπωθητικές ιδιότητες στο μπαλκόνι σας, καθώς για πολλά από αυτά είναι και η εποχή τους. Βάλτε εξω από τα παράθυρά σας γλάστρες με βασιλικό και μέντα. Όσον αφορά τη λεβάντα, εάν έχετε κήπο δεν έχετε παρά να φυτέψετε λεβάντα για ομορφιά, άρωμα και εντομοαπωθητική δράση ή να αποιξηράνετε τα άνθη της και να τα έχετε σε μικρά τούλινα πουγκιά στο άνοιγμα της πόρτας και του παραθύρου.

Tips!

 • Αποφύγετε να πλένετε τις βεράντες και να ποτίζετε τον κήπο τις απογευματινές ώρες.
 • Προτιμήστε λάμπες με κίτρινο φως για τους εξωτερικούς χώρους.
 • Εάν έχετε βρέφη και μικρά παιδιά μια καλή λύση είναι η χρήση κουνουπιέρας.
 • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες και κλιματιστικά καθώς δυσχεραίνουν το πέταγμα των κουνουπιών και μειώνουν τη δραστηριότητά τους.
 • Έχετε πάντοτε μαζί σας κρέμα για μετά το τσίμπημα, ώστε να αποφύγετε το πρήξιμο, τη μόλυνση και τη φαγούρα, εφόσον σας τσιμπήσει. Πιο αποτελεσματική δράση έχουν όσα περιέχουν αμμωνία.

  Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αντικουνουπικά για ενήλικες  και παιδιά.

2 Σχόλια
 • Avatar

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΝΤΟΣ

  Απάντηση

  Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο σας για τόσο επίκαιρο και επώδυνο θέμα.

  • Πελαγία Δαμιανού

   Πελαγία Δαμιανού

   Σας ευχαριστούμε πολύ, ελπίζουμε να βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στο Blog μας!

Αφήστε Σχόλιο