Βασιλικός πολτός και σπιρουλίνα για τόνωση και ενέργεια!

0 Comment

  royaljelly

Κούραση, υποχρεώσεις καθημερινά εξαντλούν το σώμα και το πνεύμα, η φύση όμως έχει τη δύναμη να ενισχύσει φυσικά τον οργανισμό. Ο βασιλικός πολτός και η σπιρουλίνα αποτελούν δύο φυσικά συστατικά τα οποία ξεχωρίζουν για τις τονωτικές και ενισχυτικές τους ιδιότητες.

Βασιλικός πολτός

   Ο βασιλικός πολτός είναι μια κρεμώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες. Αποτελεί την τροφή της βασίλισσας και των προνυμφών των μελισσών, καθώς προορίζεται από τη φύση να ζουν περισσότερο.

   Το χρώμα του μπορεί να κυμαίνεται από λευκό σε ανοιχτό κίτρινο και αποτελεί δείκτη της φρεσκότητάς του. Με τη πάροδο του χρόνου οξειδώνεται και το χρώμα του σταδιακά σκουραίνει. Έχει υπόξινη γεύση εξαιτίας στο χαμηλό pH καθώς και ζελατινώδη και παχύρευστη υφή, όμως με το πέρασμα του χρόνου γίνεται πιο συμπαγής.

   Οι μοναδικές ιδιότητές του οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, όπως αυτές του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E, Α, D καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Σπιρουλίνα

   Η σπιρουλίνα αποτελεί ένα κυανοπράσινο φύκι το οποίο εντοπίζεται κυρίως σε μέρη όπου υπάρχει νερό. Ανάλογα τα χαρακτηριστικά του υπεδάφους αποκτά και την αντίστοιχη θρεπτική αξία.

  Αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και λιπαρών οξέων ενώ αποτελεί από ένα από τα πιο πλήρη και ασφαλή συμπληρώματα διατροφής. Πλούσια σε βιταμίνες, αποτελεί πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και Ε, ενώ από ιχνοστοιχεία περιέχει σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και χλωροφύλλη.

   

Oφέλη από τη λήψη βασιλικού πολτού και σπιρουλίνα

Ενέργεια

   Τόσο ο βασιλικός πολτός, όσο και η σπιρουλίνα βελτιώνουν σημαντικά τα επίπεδα ενέργεια και τόνωσης του οργανισμού. Συγκεκριμένα, βελτιώνουν τη διάθεση και την όρεξη του οργανισμού. Χρησιμοποιούνται από κοινού συχνά για βελτίωση της σωματικής και διανοητικής κατάστασης, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Ιδανικό συνδυασμό για άτομα με χρόνια κόπωση και εξάντληση.

Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

   H σπιρουλίνα αποτελεί ένα από τα καλύτερα τονωτικά του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιώνει την οξυγόνωση του σώματος και καλύπτει, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη δίαιτα, όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός. Χάρη στην υψηλή θρεπτική τους, μαζί με το βασιλικό πολτό, ενίσχυουν το ανοσοποιητικό σύστημα, θωρακίζοντας το σώμα ενάντια σε παθήσεις και ιούς.

Ρύθμιση της όρεξης

   Η σπιρουλίνα, συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξης, μειώνοντας την επιθυμία για γλυκά και αυξάνοντας τον κορεσμό. Σε συνδυασμό με το βασιλικό πολτό χαρίζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον οργανισμό, ειδικά για αυτούς που δεν σιτίζονται κατάλληλα και επαρκώς.

Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση

  Χάρη στη σύνθεσή της σε χλωροφύλλη και σε φυκοκυανίνη, η σπιρουλίνα, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και Ε που περιέχει ο βασιλικός πολτός ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντας τα κύτταρα από οξειδωτικό stress.

Αντιμικροβιακή δράση

 Ο βασιλικός πολτός έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Συμβάλλει στο να επουλωθούν έλκη και να βελτιωθούν διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα, ερυθυματώδης λύκος, κοκκινίλες κ.ά.

Συνιστώμενη δόση και αντενδείξεις

  Τα περισσότερα συμπληρώματα βασιλικού πολτού διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ υπάρχει διαθέσιμος ακόμη και σε συμπλήρωμα. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια δόση, αλλά η συνήθης δοσολογία κυμαίνεται σε ¼ – ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκου βασιλικού πολτού ημερησίως. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η λήψη του από άτομα με άσθμα ή ιστορικό αλλεργιών σε προϊόντα μέλισσας.

  Η σπιρουλίνα διατίθεται είτε σε μορφή σκόνης ή σε ταμπλέτες, ως μονοσυστατικό ή σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι στα 2000-3000 mg/d. 

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε το φρέσκο βασιλικό πολτό του Ελοβάρη , καθώς και την σπιρουλίνα Marcus Rohrer σε προνομιακή συσκευασία.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο