5+1 τρόποι για όμορφα και υγιή πέλματα

0 Comment

pelmata

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα να φορέσουμε όμορφα πέδιλα και ανοιχτά παπούτσια, μιας και η εποχή το ορίζει. Τίποτα όμως δε θα αναδείξει παραπάνω την εμφάνισή μας από περιποιημένα και όμορφα πέλματα!

Πώς μπορούμε όμως να φροντίσουμε κατάλληλα τα πόδια μας και αναποφύγουμε τυχόν προβλήματα που συχνά προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως μυκητιάσεις; Ας δούμε μερικούς απλούς τρόπους.

 

Μούλιασμα

Το μούλιασμα των ποδιών αποτελεί μια αρκετά ευχάριστη διαδικασία. Βοηθάει στην χαλάρωση των ποδιών από την κούραση της ημέρας, ενώ παράλληλα, προετοιμάζει τα πόδια για την περιποίηση που θα ακολουθήσει. Μαλακώνει του σκληρούς ιστούς, καθιστώντας πιο εύκολη την αφαίρεσή τους και βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών ιστών. Για μεγαλύτερη ανακούφιση και ευχαρίστηση προσθέστε ειδικά άλατα για ποδόλουτρο.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση των ποδιών είναι το άλφα και το ωμέγα για όμορφα και καλαίσθητα πόδια. Το σκασμένο δέρμα στα πέλματα είναι αποτέλεσμα του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος. Όταν το δέρμα γίνεται άγριο και αρχίζει να ξεφλουδίζει, αρχίζουν να σχηματίζονται μικρές ρωγμές οι οποίες οφείλονται στην αφυδάτωση και μειωμένη ελαστικότητα δέρματος. Χρησιμοποιήστε κρέμες ανάπλασης και ενυδάτωσης που επαναφέρουν την υγρασία του δέρματος.

 

Αφαίρεση κάλων και σκληρύνσεων

Οι κάλοι μπορούν να δημιουργηθούν είτε από ακατάλληλα παπούτσια ή από τον τρόπο που περπατάει κάποιος. Η αφαίρεση των κάλων περιλαμβάνει είτε τη χρήση ειδικών εμπλάστρων ή τη χρήση επιθεμάτων που βοηθούν τη μείωση της τριβής. Καθώς οι κάλοι με την πάροδο των χρόνων επιδεινώνονται, καλό θα ήταν να υπάρχει συστηματικη περιποίηση, ειδικά εάν ανατομικά το πόδι έχει προδιάθεση εμφάνισης κάλων. Για την αφαίρεση των σκληρύνσεων υπάρχουν ειδικές ράσπες που βοηθούν σε συνδυασμό με μαλακτικά προϊόντα στην επαναφορά του δέρματος.

Απόσμηση πελμάτων και υποδημάτων

Η πρόληψη της κακοσμίας των ποδιών αποτελεί την καλύτερη θεραπεία. Η κακοσμία οφείλεται στην ανάπτυξη μυλήτων στα πέλματα. Σημαντικό είναι τα πόδια να μην έχουν υγρασία και να είναι καθαρά. Η χρήση βαμβακερών καλτσών είναι καλύτερη και εάν υπάρχει κακοσμία καλό θα ήταν να αλλάζονται συχνά. Σε κάθε περίπτωση, στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά spray για την απόσμηση τόσο των ποδιών όσο και των παπουτσιών, προστατεύοντάς τα για έως και ένα 24ωρο.

 

Περιποίηση νυχιών, μυκητιάσεις

Η περιποίηση νυχιών είναι επίσης πολύ σημαντική τόσο για την εμφάνιση του πέλματος αλλά και σε περιπτώσεις ονυχομυκητιάσεων. Η πρόληψη εμφάνισης λοιμώξεων από μύκητες προϋποθέτει στεγνά και δροσερά πόδια. βασικές κινήσεις αποτελούν το σωστό και συχνό κόψιμο των νυχιών και να μην περπατάτε ξυπόλυτοι, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστα μπάνια.

Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων για την περιποίηση των πελμάτων και των ποδιών.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο