Αδυνάτισμα με φυσικά αντιοξειδωτικά

0 Comment

   Τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής με βότανα, βιταμίνες, υπερτροφές, φυτικές ίνες, λιποτροπικά ή και συστατικά που αυξάνουν το μεταβολισμό είναι σύμμαχοι στο υγιεινό αδυνάτισμα και μπορούν να βοηθήσουν την αποτελεσματική απώλεια βάρους και λίπους αλλά και για τη διατήρηση αυτής της απώλειας μακροπρόθεσμα. Το αποτέλεσμα του αδυνατίσματος μπορεί όμως να ενισχυθεί σημαντικά μέσω της λήψης αντιοξειδωτικών.

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά;

   Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που έχουν την ιδιότητα να δεσµεύουν και να εξουδετερώνουν τις βλαπτικές οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας τον οργανισµό από το οξειδωτικό στρες. Βρίσκονται κυρίως στα φρούτα και στα λαχανικά (πράσινου, κόκκινου, κίτρινου, πορτοκαλί, μωβ χρώματος), αλλά επίσης στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς, στα μπαχαρικά στο τσάι, και στο κακάο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αντιοξειδωτικών, ο καθένας από τους οποίους έχει μια σημαντική αντιοξειδωτική δράση:

 • Αντιοξειδωτικά ένζυμα όπως η υπεροξειδική δισμουτάση (SOD), η υπεροξειδάση και η ρεντουκτάση της γλουταθειόνης, οι καταλάσες που δρουν συνεργίστικά με μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος
 • Αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως οι C, E, Α και η βήτα καροτίνη
 • Άλλα αντιοξειδωτικά της διατροφής όπως το συνένζυμο Q10, το άλφα λιποϊκό οξύ, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, η κυστείνη, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, τα φλαβονοειδή, οι πολυφαινόλες.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στο αδυνάτισμα

 • Προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και ανάπτυξη των φυσικών αντιοξειδωτικών μηχανισμών του οργανισμού
 • Ενίσχυση της απορρόφησης και της χρησιμοποίησης των θρεπτικών συστατικών της διατροφής
 • Πρόληψη του οξειδωτικού στρες
 • Μείωση της φλεγμονής ειδικά σε άτομα με παχυσαρκία
 • Ενίσχυση του μεταβολισμού και των καύσεων
 • Διατήρηση ελαστικότητας δέρματος και ενίσχυση κολλαγόνου
 • Ρύθμιση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων
 • Προστασία καρδιάς και των αγγείων
 • Βελτίωση ψυχικής διάθεσης, τόνωση και πρόληψη της κόπωσης
 • Μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνης και ενίσχυση της λιποδιάλυσης

Το συμπλήρωμα διατροφής Health Sign Super Antioxidant είναι μια αντιοξειδωτική φόρμουλα που περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά συστατικά υψηλής δραστικότητας που βοηθούν το αδυνάτισμα και συμβάλλουν στη συνολική υγεία του οργανισμού. Τα διατροφοδραστικά συστατικά του Health Sign Super Antioxidant:

Άλφα λιποϊκό οξύ

Συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα και είναι ένα πολύ ισχυρό λιποδιαλυτό και υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Βοηθά επιπρόσθετα και την αύξηση του εφοδιασμού του σώματος με γλουταθειόνη. Είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Ρεσβερατρόλη

Είναι μια πολυφαινόλη που υπάρχει φυσικά στη φλούδα και στα κουκούτσια του κόκκινου σταφυλιού. Έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Μειώνει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, δρα ευεργετικά για τη καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης αθηρωμάτωσης και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της γλυκόζης, της αρτηριακής πίεσης και των τριγλυκεριδίων.

Κουρκουμίνη

Πρόκειται για μια πολυφαινόλη που υπάρχει στη ρίζα του κουρκουμά [Curcuma longa (turmeric)]. Έχει αντιφλεγμονώδεις, νευροπροστατευτικές, αντιοξειδωτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Η κουρκουμίνη ενισχύει τη δράση των ενδογενών αντιοξειδωτικών ενζύμων και βοηθά την δράση της γλουταθειόνης. Σημαντική είναι η δράση της κατά των κυτοκινών και των ενζύμων της φλεγμονής, όπως είναι οι ιντερλευκίνες και η κυκλογενάση-2 (COX-2). Μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα των φλεγμονών των αρθρώσεων, του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε φυσικά φαινολικά συστατικά και κατεχίνες όπως η επιγαλλοκατεχίνη (epigallocatechin gallate, EGCG). Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, και προστατεύει τα αγγεία και τη καρδιά. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης αφού προκαλεί μείωση της LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και των υπεροξείδιων των λιπιδίων. Επιπλέον ενισχύει τον μεταβολισμό, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και δρά κατά της κόπωσης.

Κουερσετίνη

Είναι ένα φλαβονοεϊδές το οποίο βρίσκεται στα μήλα, στα διάφορά είδη τσαγιού, στα κόκκινα μούρα, στα κεράσια, και ιδίως στο κρεμμύδι. Χρησιμοποιείται ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Επίσης παρουσιάζει νευροπροστατευτικές και αντικαταθληπτικές ιδιότητες, ενώ η χορήγησή της μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστείνης. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η κερσεντίνη δρά κατά της κόπωσης, ενώ αυξάνει και τη δράση της επιγαλλοκατεχίνης (epigallocatechin gallate, EGCG) του πράσινου τσαγιού.

Βιταμίνη C

Είναι μια βιταμίνη απαραίτητη στη καθημερινή διατροφή, καθώς δε συντίθεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και συμμετέχει σε μια σειρά από σημαντικές βιοχημικές λειτουργίες. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων. Συμμετέχει στον σχηματισμό κολλαγόνου, ενω διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου και φυλλικού οξέος από τον οργανισμό και συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης.

  Συνδιάστε το Health Sign Super Antioxidant με το αδυνατιστικό σας συμπλήρωμα και χάστε βάρος αποτελεσματικά και με υγιεινό τρόπο.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο