Αιθέρια έλαια για αντιμετώπιση των ραγάδων

0 Comment

  essential-oils

 Οι ραγάδες αποτελούν ένα από τα πιο κοινά αισθητικά προβλήματα και η εμφάνισή του προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Τα τελευταία χρόνια πολλά δερμοκαλλυντικά προϊόντα εκμεταλεύονται τη δύναμη της φύσης, βοηθώντας στη μείωση ή ακόμη και εξάλειψη των ραγάδων.

Τι είναι οι ραγάδες;

   Οι ραγάδες αποτελούν γραμμώσεις του δέρματος και συγκεριμένα των μεσαίων στιβάδων (χόριο), που προκύπτουν από απότομες μεταβολές του βάρους ή του ύψους. Προκύπτουν λόγω σχάσης των ινών του χορίου και αλλαγών στη σύνθεση του κολλαγόνου της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι να επιτρέπεται σε κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας να φανούν. Στην αρχή οι ραγάδες είναι κόκκινες ή μωβ και στη συνέχεια γίνονται λευκές. Ο λόγος είναι ότι με τη σχάση του δέρματος τα μικρά αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας των κατώτερων στιβάδων είναι πλέον ορατά με το μάτι. Σταδιακά, τα αιμοφόρα αγγεία υποχωρούν και έτσι οι ραβδώσεις μετατρέπονται σε λευκές ραβδώσεις.

   Κοινά αίτια για εμφάνιση ραγάδων είναι:

  • Απότομη αύξηση βάρους
  • Απότομη αύξηση ύψους
  • Εγκυμοσύνη
  • Κακή διατροφή

Αιθέρια έλαια για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ραγάδων

   Η αντιμετώπιση των ραγάδων αποτελεί μια από τις δύσκολες περιπτώσεις. Ωστόσο η πρόληψη τους είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει κατάλληλη φροντίδα του δέρματος. Η φύση είναι εξοπλισμένη με φυτά τα αιθέρια έλαια των οποίων βοηθούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση ραγάδων.
Τα περισσότερα δερμοκαλλυντικά προϊόντα συνδυάζουν τη δράση διαφόρων αιθέριων ελαίων, ώστε να επιτυγχάνουν τη μέγιστη επιθυμητή δράση, όπως:

  • Ενυδάτωση
  • Αύξηση ελαστικότητας
  • Αντιοξειδωτική προστασία
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος
  • Αποχρωματισμός των ραγάδων και βελτίωση της όψης του δέρματος

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

   Η λεβάντα γνωστή για τις επουλωτικές της ιδιότητες, ενισχύει την παραγωγή ινοβλαστών στην επιδερμίδας, “γεμίζοντας” τις ραγάδες και ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Επιλέον απαλύνει την όψη των ραγάδων, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και όμορφο.

Αιθέριο έλαιο Τριαντάφυλλου

   Ενισχύει την παραγωγή κερατινοκυττάρων, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κερατίνης και βοηθά στην ενίσχυση της επιδερμίδας. Βοηθά στην αντιμετώπιση των ραγάδων καθώς και της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και ευχάριστο δροσιστικό άρωμα.

Αιθέριο έλαιο τζοτζόμπα

   Έχει την ιδιότητα να διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας, προσφέροντας βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Αιθέριο έλαιο αργκάν

   Παραδοσιακά χρησιμοποιούταν για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών, χάρη στη συγκέντρωσή του σε βιταμίνη Ε και απαραίτητα λιπαρά οξέα (ελαϊκό και λινολεϊκό οξύ). Βοηθά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία των κυττάρων. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα, θρέφει τα κύτταρα, ενώ παράλληλα έχει αντιγηραντικές δράσεις. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τον συνδετικό ιστό.

Αιθέριο έλαιο Πατσουλί

   Ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενώ παράλληλα παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

Αιθέριο έλαιο Νέρολι

   Προέρχεται από την εκχύλιση των ανθών νερατζιάς. Ιδανικό για την ενυδάτωση ξηρών επιδερμίδων καθώς αυξάνει την υγρασία και ελαστικότητα του δέρματος. Ιδανικά και για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάζεται με αιθέριο έλαιο τριανταφυλλιάς.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε

   Δημιουργήστε το δικό σας σπιτικό μίγμα αιθέριων ελαίων για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Κάντε μασάζ στις περιοχές που έχουν περισσότερη ανάγκη. Αραιώστε 5 με 10 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε 1 κουταλιά της σούπας κρέμας ή ελαίου βάσης (π.χ. καρύδα, κραμβέλαιο, ελαιόλαδο, βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ και αμυγδαλέλαιο). Λόγω του ότι τα αιθέρια ελαία έχουν πολυ υψηλές συγκεντώσεις, η αραίωση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Τρίψτε το μείγμα στις ραγάδες μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα για πρόληψη και αντιμετώπιση ραγάδων.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο