5+1 λόγοι για να βάλετε στο παιδί σας αντιηλιακό!

0 Comment

   Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο ήλιος και το παιχνίδι στη θάλασσα αποτελούν το κύριο μέλημα των μικρών παιδιών. Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας και κυρίως στο δέρμα. Δείτε λοιπόν, τους πιο σημαντικούς λόγους για να ξεκινήσετε τη χρήση αντιηλιακού στο παιδάκι σας, πριν ακόμη πιάσουν οι ζέστες..

Έγκαυμα

   Τα εγκαύματα αποτελούν ίσως τον κοινό και μεγάλο κίνδυνο της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο.Παρόλο που το αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο δεν είναι πάντοτε εγκαύματα σοβαρού βαθμού, ακόμη και ήπια εγκαύματα, μακροχρόνια και συσσωρευτικά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δερματικές βλάβες, ιδιαίτερα όταν ξεκινούν από την παιδική ακόμη ηλικία. Οι UVB ακτινοβολίες έχουν την ιδιότητα να απορροφούνται από το δέρμα, ιδιαίτερα στις επιφανειακές στιβάδες, ενώ οι UVA ακτινοβολία διεισδύει σε βαθύτερα στρώματα δέρματος (χόριο) προκαλλώντας βλάβες στο DNA των κυττάρων. Η παιδική επιδερμίδα, ωστόσο, αδυνατεί να επιδιορθώσει γρήγορα τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργείται φλεμονή, κοκκίνισμα, πόνος, αύξηση θερμοκρασίας, πομφολύγες (φυσαλίδες) και οιδήματα.

Φωτογήρανση

   Η φωτογήρανση αποτελεί μια κατάσταση η οποία οφείλεται στη χρόνια έκθεση στον ήλιο.Εάν και αντιαισθητική δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για το δέρμα Το δέρμα έχει την ιδιότητα να επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, ωστόσο μακροπρόθεσμα, αυτήν η ικανότητα μειώνεται και έτσι το δέρμα γηράζει και δημιουργεί ρυτίδες. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αντιηλιακά τα οποία έχουν φωτοσταθερή σύνθεση και δεν διασπώνται με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, αποφεύγοντας έτσι ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Επειδή η φωτογήρανση αποτελεί μια αθροιστική κατάσταση, αποφύγετε το δυνατόν την έκθεση στον ήλιο και ιδιαίτερα χωρίς αντιηλιακό.

Φωτοαλλεργία – φωτοευαισθησία

   Πολλά παιδικά δέρματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην έκθεση στον ήλιο, εμφανίζοντας χαρακτηριστική φωτοαλλεργία. Συνήθως εκδηλώνεται με ερυθρότητα, οιδήματα και φυσαλίδες οι οποίες εντοπίζονται σε όλο το σώμα, κυρίως στο ντεκολτέ, στα χέρια και το λαιμό.Η αλλεργία έχει την τάση να υποχωρεί σταδιακά όσο το δέρμα μαυρίζει, καθώς πλέον προστατεύεται από την μελανίνη. Σε αυτήν την περίπτωση, η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο αποτελεί τον κυριότερο τρόπο προστασίας ενώ η χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτηπροστασίας είναι απολύτως απαραίτητη, ακόμη και εάν δεν υπάρει απευθείας έκθεση στον ήλιο (π.χ. κάτω από ομπρέλες).

Επιχείλιος έρπης

   Ο ήλιος, η υγρασία και οι αυξημένες θερμοκρασίες, αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ιών. Συγκεκριμένα, ο ιός του έρπη σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αμιχή του δέρματος ή πληγή, ιδιαίτερα εάν το περιβάλλον είναι ζεστό και δεν τηρηθεί η απαραίτητη υγιεινή μπορεί να βρεί κατάλληλο έδαφος για να εκδηλωθεί. Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρχει ευαισθησία στην εμφάνιση έρπη, τότε καλό θα ήταν να αποφεύγεται η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή να χρησιμοποιούνται ειδικά αντιηλιακά για ευαίσθητες ζώνες και στικ για τα χείλια με πολύ υψηλό δείκτη προστάσιας.

Προστασία από έντομα

   Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, πολλά αντιηλιακά προϊόντα περιέχουν και εντομοαπωθητικές ουσίες οι οποίες παράλληλα με την αντιηλιακή προστασία, προσφέρουν και προστασία ενάντια στα έντομα και τα κουνούπια. Αποτελούν πολύ καλή λύση για όσους επιλέγουν να κάνουν μπάνιο απογευματινές ώρες, όπου τα κουνούπια είναι πιο έντονα. Αυτό μπορεί να σας διευκολύνει καθώς δεν κουβαλάτε πολλά και διαφορετικά προϊόντα μαζί σας ενώ δεν ταλαιπωρείται και το παιδί. Επιπλέον, αντιηλιακά με εντομοαπωθητική προστασία, αποτελούν ιδανική λύση σε περιπτώσεις όπου επιλέγεται εκδρομή στο δάσος ή κοντά στη φύση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προστασία και μέσα στο νερό

   Τα μικρά παιδιά συνήθως, δεν θέλουν να σταματήσουν να παίζουν και βγούν μέσα από τη θάλασσα. Ωστόσο τα αντιηλιακά έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια προστασίας τις 2 ώρες. Με δεδομένο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αντιηλιακά τα οποία μπορούν και εφαρμόζονται σε βρεγμένο δέρμα, απορροφώνται και προστατεύουν την επιδερμίδα του παιδιού σας ακόμη και εάν υπάρχει νερό. Με αυτόν τον τρόπο, δε χρειάζεται να διακόπτεται το παιχνίδι του παιδιού ενώ παράλληλα του προσφέρετε προστασία κάτω από τον ήλιο.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποιλιλία σε βρεφικά και παιδικά αντιηλιακά που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο