Μύθοι και αλήθειες για τον πράσινο καφέ

0 Comment

Η παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο αποτελούν από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας, που απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Κατά καιρούς πολλά συμπληρώματα διατροφής που βασίζονται σε στοιχεία της φύσης αναδεικνύονται ώς ιδανικοί σύμμαχοι στο αδυνάτισμα, ανάμεσά τους και ο πράσινος καφές. Πως όμως βοηθάει ο καφές στο αδυνάτισμα και στο μεταβολικό σύνδρομο; Τι αλήθειες και μύθοι κρύβονται πίσω από τα συμπληρώματα διατροφής;

Ο πράσινος καφές αποτελεί μια ξεχωριστή ποικιλία καφέ.

Μύθος. Ο πράσινος καφές αποτελεί τον καρπό του καφεόδεντρου. Δεν αποτελεί μια ξεχωριστή ποικιλία καφέ αλλά είναι ο καρπός πριν το καβούρδισμα. Λόγω του ότι δεν έχει υποστεί επεξεργασία, ο πράσινος καφές έχει υψηλότερη συγκέντρωση σε φυτοχημικές και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Η κύρια δραστική ουσία του καφέ είναι το χλωρογενικό οξύ.

Αλήθεια. Το χλωρογενικό οξύ αποτελεί ένα διατροφοδραστικό στοιχείο το οποίο έχει βρεθεί πως έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Παρόλο που το χλωρογενικό οξύ ανευρίσκεται και σε άλλες φυτικές πηγές, ο πράσινος καφές αποτελεί την πιο σημαντική πηγή που αποδίδει περίπου 5-12γρ./100γρ. προϊόντος.

Ο πράσινος καφές δεν περιέχει καφεΐνη.

Μύθος. Ο πράσινος καφές περιέχει καφεΐνη, γι’αυτό και η υπερβολική συμπληρωμάτων πράσινου καφέ έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ανησυχίας, άγχους, εκνευρισμού και ταχυκαρδίας.

Ο πράσινος καφές συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Αλήθεια. Οι κύριες δραστικές ουσίες του πράσινου καφέ είναι η καφεΐνη και το χλωρογενικό οξύ. Οι δύο ουσίες έχει βρεθεί πως βοηθούν στην κινητοποίηση του λίπους και στην παροδική αύξηση του βασικού μεταβολισμού, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις καύσεις και την απώλεια βάρους.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής με πράσινο καφέ.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο